Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ministarska konferencija
  • 30.03.2017. 19:00

Hrvatska je odgovorna u očuvanju ribljeg fonda

Ministar Tomislav Tolušić na ministarskoj konferenciji o ribarstvu na Sredozemlju na Malti.

  • 826
  • 49
  • 0

Ministar Tomislav Tolušić boravio je u dvodnevnom posjetu Malti 29. i 30. ožujka 2017. godine gdje je sudjelovao u radu ministarske konferencije o ribarstvu na Sredozemlju koju je organizirala Europska komisija.

Više od 300 tisuća osoba izravno je zaposleno na ribarskim brodovima u Sredozemnom moru, a broj ljudi čija se radna mjesta nadovezuju na ribarstvo još je i veći. Stoga je nužan zajednički pristup gospodarenju i očuvanju ribljeg fonda. Sredozemno more dom je više od 10.000 organizama

Alarmantno stanje stoka na Sredozemlju

Ministarska konferencija važna je politička poruka u rješavanju alarmantnog stanja stokova na Sredozemlju te njegova učinka na industriju i obalne zajednice.

Na konferenciji su se okupili politički predstavnici sjeverne i južne obale Sredozemnog mora koji su potpisali maltešku deklaraciju MedFish4Ever. Deklaracija obvezuje na desetogodišnji rad na očuvanju ribljih stokova na Sredozemlju te zaštiti ekološkog i gospodarskog bogatstva te regije.

Stavili karte na stol

"Hrvatska odgovorno brine o očuvanju ribljeg fonda u Jadranskom moru. Naše iskustvo svakako može pomoći u postizanju dobrih rezultata na cijelom Sredozemlju. Ako mi nećemo politički stati iza zaštite budućnosti našeg mora i naših ribara, za nekoliko desetljeća neće biti ribarstva na Sredozemlju. Prekomjerna eksploatacija svakog resursa dovela je do katastrofe, i povijest je to zabilježila. Ovo je trenutak u kojem je nužno djelovati i staviti sve karte na zajednički stol", izjavio je ministar Tomislav Tolušić na Malti.


Tagovi

Tomislav Tolušić Malta MedFish4Ever


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.