Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Strategija
  • 18.06.2020. 16:30
  • Dubrovačko-neretvanska, Opuzen

Grad Ploče dobiva ribarstveno-znanstvenu mrežu

Uz predstavljanje strategija poljoprivrede i akvakulture, ministrica Vučković uručila je u Opuzenu Ugovor o potpori Operacije Ribarstveno-znanstvena mreža Grada Ploča, kojom će se u potpunosti financirati projekt vrijedan gotovo 3 milijuna kuna.

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
  • 286
  • 11
  • 0

Nakon Vukovara, Strategiju poljoprivrede 2020.-2030 "Više od farme“ i Strategiju razvoja akvakulture 2020.-2030. "Više od ribnjaka“, ministrica Marija Vučković predstavila je danas u Opuzenu. 

Ujedno je uručila Ugovor o potpori Operacije Ribarstveno-znanstvena mreža Grada Ploča, kojom će se u potpunosti financirati projekt vrijedan gotovo 3 milijuna kuna, a koji uključuje suradnju s brojnim znanstvenim institucijama i predstavnicima sektora ribarstva.

"Projekt će uključivati uspostavu i jačanje partnerskih veza između predstavnika lokalnih ribara, znanstvenika, ribarske organizacije i lokalne samouprave, izradu baze ribara s ciljem vođenja evidencija s iskazom zahtjeva i prijedloga za razvoj ribolovnog područja u nadležnosti Grada Ploče te izradu elaborata o gospodarskom ribolovu i ribarstvu, idejno rješenje otkupno - distribucijskog i prihvatnog centra (komore) za ribarstvo, procjenu stanja okoliša vezano uz gospodarski ribolov u G5 zoni i donjem toku rijeke Neretve, analizu mogućnosti unapređenja sigurnosti i kvalitete proizvoda ribarstva na području grada te znanstvenu studiju komercijalnog i tradicijskog ribolovnog alata u estuarijskom i priobalnom ribolovu u G zoni", priopćeno je iz Ministarstva poljoprivrede. 

Što donose nacrti strategije poljoprivrede i akvakulture 2020.-2030.?

K tome, u sklopu operacije provest će se pilot projekti poput izrade idejnog koncepta i osnivanje Centra znanstvenog ribarstva Grada Ploča, optimizacije održavanja sustava antikorozivne zaštite i zaštite protiv obraštanja ribarskih brodova zbog ostvarivanja uštede kod remonta ribarskih plovila, stanje populacije jegulja u Neretvi te ribarske akademije. Predviđene su i brojne aktivnosti u svrhu širenja znanja i rezultata istraživanja, seminari te organizacije posjeta stručnjaka s ciljem prenošenja najbolje prakse.

Nakon Vukovara i Opuzena nacrte strategija će predstavljati tim Ministarstva poljoprivrede u Splitu 19. lipnja, u Osijeku 23. lipnja, u Varaždinu 24. lipnja te u gradovima diljem Hrvatske u narednim tjednima, napominju iz Ministarstva. 


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Strategija Predstavljanje Ribarstveno-znanstvena mreža Grada Ploča Projekt Marija Vučković


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle od 6 sjemenki uguranih u obično vulgaris zemlju izniklo je 4 mladice. Nije još vrijeme za sadnju ali klijavost sjemenki kakve jesu je solidna. Ove će biti probno posađene kad još malo ojačaju pa kako im bude.