Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Covid-19
  • 02.03.2021. 11:00

Covid potpore u ribarstvu, po zaposlenom djelatniku 6.000 kuna

Pravilnik je u javnom savjetovanju, a za ostvarivanje potpore korisnik mora imati zabilježen pad prihoda u 2020. godini u odnosu na 2019. godinu.

Foto: Bigstock/ SkyNext
  • 1.502
  • 21
  • 0

Otvoreno je novo savjetovanje za Prijedlog pravilnika o uvjetima, kriterijima i načinu dodjele državne potpore u ribarstvu za pomoć gospodarstvu – Covid-19, priopćili su iz Ministarstva poljoprivrede. 

Riječ je, pojašnjavaju, o dodjeli državne potpore s ciljem pomoći za otklanjanje ozbiljnih poremećaja uslijed epidemije koronavirusa u sektoru gospodarskog ribolova na moru.

Korisnici potpore mogu biti ovlaštenici povlastice za gospodarski ribolov na moru izdane za ribarsko plovilo u segmentu malog priobalnog ribolova (plovila čija ukupna duljina ne prelazi 12 metara i koja u povlastici izdanoj za ta plovila nemaju upisane povlačne ribolovne alate iz članka 2. stavka 1. Uredbe Vijeća (EZ) br. 1967/2006). 

"Uz osnovne uvjete, za ostvarivanje potpore korisnik mora imati zabilježen pad prihoda u 2020. godini u odnosu na 2019. godinu“, stoji u Prijedlogu pravilnika.

Potpora podrazumijeva dodjelu bespovratnih sredstava u ukupnoj visini od 15.000.000, a iznosi 6.000 kuna po zaposlenom djelatniku.

Više informacija potražite ovdje.

Savjetovanje je otvoreno do 31. ožujka 2021. godine.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Državne potpore Covid-19 Pad prihoda Savjetovanje


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?