Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kup u Foči
  • 01.02.2022. 16:30

Čačanin i Pribojčanin osvojili drugo i treće mesto u lovu na mladicu - izvučeni "iz šešira"?

Najspretniji i najsrećniji je bio Aleksandar Šurlan iz Banjaluke koji je ulovio mladicu dužine 58 cm. Međutim, dalji ulov je izostao.

Foto: SRD "Mladica"
  • 310
  • 35
  • 0

Nedavno je na Drini je održan Hucho hucho kup na kojem je učestvovalo 40 takmičara iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore ali i iz Srbije. Iako se mladica nije dala veštačkim mamcima sa obale u Foči, kup je protekao u sportskom duhu i druženju ribolovaca iz zemalja bivše Jugoslavije.

"Prvog dana takmičenja nije bilo ulovljenih mladica, a ni hidrološki uslovi nisu bili baš povoljni. Drugog dana je vodostaj Drine ostao nizak, a najspretniji i najsrećniji je bio Aleksandar Šurlan iz Banjaluke koji je ulovio mladicu dužine 58 cm i to je ujedno jedini ulov”, rekao je sekretar i ribočuvar SRD "Mladica" Foča Vladimir Trivun.

Ulovljena mladica je nakon merenja dužine i fotografisanja vraćena u reku. Sreću da osvoje drugo i treće mesto na ovom međunarodnom takmičenju imali su Nebojša Joković Neško iz Čačka i Mladen Savović iz Priboja. S obzirom na to da više nije bilo u lova, njihova imena su izvučena na sreću - "iz šešira".

“Prvi dan je završen s desetak udaraca ribe i praćenja mamaca. U nedelju ujutro je nastavljeno takmičenje izlaskom na obale Drine, gde su ribolovci uz veštine i znanje pokušavali da prevare kraljicu drinskih dubina", rekao je Trivun.

U najtoplijem delu dana oko 13h jedna manja mladica je osvojena, na obalu izvučena, dužina izmerena i u svoje stanište vraćena. Do kraja takmičenja do 14 sati ribolovci su imali još nekoliko prilika, ali je ulov izostao.

Ribolovci stižu na Drinu: Ko će uloviti najveću mladicu, može se pecati i iz kafane

Novi susret zakazali su već za decembra ove godine uz želju da ih bude više te da ih posluže vrijeme i hidrološki uslovi.


Tagovi

Drina Vladimir Trivun Aleksandar Šurlan Nebojša Joković Neško Mladen Savović Mladica Ulov


Autorka

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bagrem rano procvetao