Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • PECH
  • 09.12.2020. 16:30

6,1 milijarda eura za pomorstvo i ribarstvo EU, dogovoren i način trošenja

U slučaju privremene obustave ribolova, može se odobriti naknada za razdoblje od najviše 12 mjeseci po plovilu ili po ribaru tijekom programskog razdoblja, objavila je naša europarlamentarka i članica Odbora za ribarstvo (PECH) Ruža Tomašić. 

Foto: Depositphotos/mrak.hr
  • 1.242
  • 33
  • 0

Postignut je privremeni sporazum o tome kako će države članice moći trošiti sredstva namijenjena ribarstvu i akvakulturi za razdoblje 2021. - 2027., objavila je na facebooku naša europarlamentarka i članica Odbora za ribarstvo (PECH) Ruža Tomašić

Kako je navela, Europski fond za pomorstvo i ribarstvo za to razdoblje iznosi 6,1 milijardu eura.

"Za upravljanje ribarstvom, akvakulturom i ribolovnom flotom bit će dodijeljeno 5,3 milijarde EUR, dok će preostali iznos pokrivati mjere kao što su kontrola, znanstveno savjetovanje, obavještavanja tržišta, pomorski nadzor i sigurnost", pojasnila je. 

U slučaju privremene obustave ribolova, ribarima se može odobriti naknada za razdoblje od najviše 12 mjeseci po plovilu ili po ribaru tijekom programskog razdoblja, a ne 6 mjeseci kako je to predlagala Komisija.

Zbog pandemije Covid-19 nova privremena obustava ribolova

"Za ovo sam se snažno zalagala i drago mi je što je mjera usvojena u takvom obliku koji više ide na ruku ribarima", stoji u njezinoj objavi. 

Države članice, naglasila je, u nadolazećem razdoblju morat će uzeti u obzir specifične potrebe malog obalnog ribolova, uključujući pojednostavljivanje administrativnih zahtjeva. 

Postignut je privremeni sporazum o tome kako će države članice moći trošiti sredstva namijenjena ribarstvu i akvakulturi...

Objavljuje Ruža TomašićUtorak, 8. prosinca 2020.

Tagovi

Sporazum Fond za pomorstvo i ribarstvo PECH Ruža Tomašić


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P