Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poribljavanje
  • 02.09.2017. 07:00

58.000 mlađi pastrmke pušteno u Lašvu i Ćehotinu

Krajem agusta izvršeno je poribljavanje potočnom pastrmkom i to rijeke Lašve te Ćehotine.

Foto: Pixabay/SteenJepsen
  • 1.081
  • 51
  • 0

Komisija za zaštitu i unaprijeđenje ribljeg fonda Kluba sportskih ribolovaca Travnik izvršila je poribljavanje rijeke Lašve potočnom pastrmkom.

Riblja mlađ je nabavljena iz ribogojilišta USR Vitez u Vitezu, a pušteno je oko 13.000 komada mlađi veličine od 5 do 10 cm.

Mlađ u Lašvi ekstra kvalitete

Nakon pregleda mlađi od strane vodoprivrednog inspektora SBK-a konstatovano je da je riblja mlađ ekstra kvalitete i isti je odobrio puštanje u vodotok Lašve i njenih pritoka na području općine Travnik, piše bistrobih.

Prema planu poribljavanja za 2017. godinu Klub do kraja godine ima obavezu još jedno poribljavanje većim primjercima potočne pastrmke, koje će, prema rječima predsjednika komisije Ađemović Muhameda, obaviti u oktobru nakon zatvaranja ribolovne sezone.

Autohtona mlađ crnomorskog sliva

U organizaciji Sportskog ribolovnog saveza RS, uz potporu projekta "Izlijevanje rijeke Ćehotine" uz pomoć Ministarstva obitelji, mladih i športa, na više lokacija zvršena je poribljavanje 45.000 komada mlađi potočne pastrmke u vrijednosti od 7.000 KM.

Mlađ koja je osigurana iz mrjestilišta "Klašnik" Sportsko ribolovnog društva Banja Luka, odličnog je konidicionog i zdravstvenog stanja, a radi se o autohtonoj mlađi crnomorskog sliva, navodi bistrobih.

Pribljavanju je prisustvovala lično ministrica Davidović koja je i sama pustila kofu s mlađi ističući da se i njena porodica bavila sportskim ribolovom.

Iz Sportsko ribolovnog društva "Mladica" iz Foči, koji su korisnici ove ribolovne vode, izražavaju veliku zahvalnost Ministarstvu sporta koji su prepoznali važnost poribljavanja rijeka u cilju bavljenja sportskim ribolovom.

Foto: Pixabay/SteenJepsen


Tagovi

Poribljavanje Lašva Ćehotine Potočna pastrmka


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer