Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • FLAG Južni Jadran
  • 12.05.2021. 11:00
  • Dubrovačko-neretvanska, Dubrovnik

3,6 milijuna kuna za povećanje konkurentnosti ribarstvenog područja

U okviru Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo do 2020. godine dodijeljene su 2,2 milijarde kuna, podsjetila je ministrica.

Foto: Ministarstvo poljoprivrede/poljoprivreda.gov.hr
  • 1.392
  • 5
  • 0

Pet Odluka o dodjeli sredstava iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo ukupne vrijednosti 3,6 milijuna kuna uručila je ministrica poljoprivrede Marija Vučković prilikom posjeta Dubrovačko-neretvanske županije.

Tako je FLAG-u Južni Jadran u okviru mjere III.3 "Provedba strategija lokalnog razvoja - projekti koje podupiru FLAG-ovi“ odobrena potpora u iznosu od 10 milijuna kuna, navode iz Ministarstva. 

Također, jedna od mjera koje provodi je i 1.1 “Jačanje zaštite prirodnih resursa kao preduvjeta održivog razvoja (višenamjenska plovila)“ u sklopu koje su novouručene Odluke o dodjeli sredstava za Primorsko komunalno društvo d.o.o. Slano, Komunalne djelatnosti d.o.o. Vela Luka, Javna ustanova Park prirode Lastovsko otočje, Komunalno društvo Ston d.o.o. 

"Intervencije u okviru ove mjere uz jačanje zaštite okoliša i očuvanja razvojnog resursa ujedno omogućuju bolje uvjete rada, povećanje produktivnosti i prihoda te, općenito, povećanje konkurentnosti cijelog ribarstvenog područja FLAG-a Južni Jadran", istaknuli su u priopćenju.
 
U okviru Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo do 2020. godine dodijeljene su 2,2 milijarde kuna, odnosno više od 80 posto, podsjetila je ministrica, a čini se kako je u okviru Programa najznačajniji vjetar u leđa pomorskim i obalnim gospodarstvima pružen mjerom I.23/I.24. "Ribarske luke, iskrcajna mjesta, burze ribe i zakloništa“, putem koje je odobrena potpora u vrijednosti 359 milijuna kuna za 13 ribarskih luka diljem hrvatske obale.

"Riječ je o najvećem ulaganju u ribarsku infrastrukturu i ribarstvo od kad postoji Republika Hrvatska“, naglasila je tom prilikom Vučković.

Ukupno ugovoreno 337 projekata

Inače, u Dubrovačko-neretvanskoj županiji je iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo ugovoreno ukupno 337 projekata i dodijeljena potpora u iznosu od 99 milijuna kuna, od čega je do sada isplaćen 31 milijun kuna. 

Također, iz Programa ruralnog razvoja ugovorena je vrijednost potpore od 301 milijun kuna, pri čemu je isplaćeno 198 milijuna kuna. Kroz mjeru 7 Programa ruralnog razvoja kojom se razvijaju i potiču temeljne usluge i obnova sela financirano je 29 projekata ukupne vrijednosti odobrene potpore veće od 74 milijuna kuna. 


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Odluke FLAG Južni Jadran Marija Vučković Operativni program


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]