Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • KWS Sjeme
  • 17.03.2015. 07:20

Zavrti KWS kolo sreće i osvoji vrijedne nagrade!

Ovu godinu KWS tim je za svoje proizvođače, partnere i posjetitelje Bjelovarskog sajma osigurao stručne i edukativne savjete, ali i nagrade!

  • 1.247
  • 49
  • 0

Još jedna nova godina donosi i početak nove sezone kukuruza, za što se tim KWS-a jako dobro pripremio i svim svojim klijentima, a i onima koji će to postati, osigurao brojne novitete, akcije, manifestacije i iznenađenja o kojima više možete saznati od KWS tima i na KWS INFO DESKU u Gudovcu povodom sajma.

Nova sezona, novi hibridi!

Za novu sezonu KWS je pripremio novitete u svom sortimentu kukuruza, suncokreta i sirka. Već poznate premijere KWS hibrida su BALASCO i KONFITES koji su na 1. KWS kukuruznom kampu oduševili brojne posjetitelje, a isto tako visokim prinosima i otpuštanjem vlage zainteresirali brojne proizvođače.

Osim Konfitesa i Balasca tu su novi hibridi i u FAO grupi 300, KAMPARIS, te u FAO grupi 500, KONSENS.

BALASCO (FAO 410) se u višegodišnjim poljskim ispitivanjima dokazao iznimno visokim i stabilnim urodima zrna na više od 70 lokacija u cijeloj Hrvatskoj. U KWS-u smatraju da ovaj hibrid kukuruza mogao čak i nadmašiti očekivanja modernog proizvođača. Impresivan klip popunjen s 18 do 20 redova zrna koje se odlikuje jako brzim otpuštanjem vlage samo su neke od nadmoćnih tehnoloških značajki Balasca. Poseban je također i po tome što je prikladan za uzgoj u cijeloj Hrvatskoj - od Međimurja do Vukovara - a po namjeni je multifunkcionalan jer je izvrstan izbor za proizvodnju zrna, silaže i za berbu u klipu. KONFITES (FAO 450) je namijenjen isključivo proizvodnji zrna, a zbog enormnog potencijala uroda zrna prikrivenog u nešto slabije bujnu stabljiku, sigurni su da će neke proizvođače čak i pozitivno šokirati silinom kojom će na njihovim poljima zrno Konfitesa sipati u prikolice.

Zavrti KWS kolo sreće na Bjelovarskom sajmu!

Osim hibrida kukuruza, KWS će u 2015. godini za proljetnu sjetvu ponuditi već provjerene hibride suncokreta: KWS BAROLO RM, KWS DRAGON, KWS MONDEO i HYSUN 202 CL, a novitet u ponudi je KWS HYSUN 231 CL HO.

Za proljetnu, odnosno postrnu sjetvu, nakon košnje travnih i djetelinsko-travnih smjesa ili žetve ječma i uljane repice, preporučuju i proizvodnju silaže hibrida sirka. Uz prednost koju će Vam pružiti dvije žetve, odnosno dva otkosa u jednoj godini, proizvodnja sirka za voluminoznu krmu najviše se preporuča jer je sirak u postrnoj sjetvi mnogo tolerantniji na sušu u odnosu na kukuruz, zbog čega daje mnogo veće prinose zelene mase, čak i u uvjetima reducirane predsjetvene obrade tla u pripremi za postrnu sjetvu. Uz cijeli niz drugih prednosti, važna je i činjenica da svježu ili siliranu masu biljke sirka, stoka vrlo rado jede zbog bogatog sadržaja šećera. Uz namjenu zelene mase hibrida sirka za hranidbu stoke, svoju primjenu također nalazi i u proizvodnji bio-plina, odnosno električne energije. Za 2015. godinu, osim već proslavljenih hibrida sirka KWS ZERBERUS, KWS TARZAN i FREYA, u ponudi možete naći i nove KWS MERLIN, KWS SANTOS, KWS TITUS, KWS HANNIBAL i KWS SOLE.

Analiza na aflatoksine

Poklon bon za analizu na aflatoksine

Kako bi se u budućnosti smanjila mogućnost značajnije pojave aflatoksina, Regionalni centar za biotehnološka istraživanja i razvoj Brodsko-posavske županije i njemačka sjemenska tvrtka KWS Sjeme d.o.o. odlučili su ujediniti znanje i iskustvo iz područja selekcije kukuruza i toksikološke analitike te uz podršku najmodernije laboratorijske tehnike, pomoći hrvatskim poljoprivrednicima da djeluju preventivno kroz cijeli spektar raznih mjera.

Namjera stručnjaka KWS-a je da na cijelom području RH, na temelju uzorkovanja zaliha kukuruza u zrnu ili silaži, detektiraju žarišna područja gdje se aflatoksini najviše pojavljuju te na temelju rezultata toksikoloških analiza ukažu na postojanje problema te educiraju proizvođače kako da bolje uravnoteže danas zaista nužne uzgojne mjere s dosadašnjim, ponekad i nešto lošijim proizvodnim navikama, u skladu s novonastalim klimatskim prilikama. Svi KWS kupci, a i oni koji će tek postati, imaju mogućnost napraviti analizu potpuno besplatno i to u akciji "ZAJEDNO DO KVALITETNIJIH USJEVA!" o čemu više možete saznati i na KWS INFO DESKU u Gudovcu.

Kolo sreće na bjelovarskom sajmu!

Ovu godinu KWS tim je za svoje proizvođače, partnere i posjetitelje Bjelovarskog sajma osigurao još moderniji i veći izložbeni prostor sa više sadržaja i aktivnosti, a KWS stručni savjetnici su pripremili kvalitetne informacije o novim hibridima, trendovima u ratarskoj proizvodnji te mogućnosti besplatnih analiza kukuruza na aflatoksine.

Osim stručnog i edukativnog dijela, svi kupci KWS kukuruza koji predoče račun (iz 2015. godine) o kupnji minimalno 10 vrećica KWS hibrida kukuruza ili 5 vrećica KWS hibrida suncokreta ili 5 vrećica KWS hibrida sirka, mogu zaigrati i KWS KOLO SREĆE i osvojiti vrijedne nagrade.


Povezana biljna vrsta

Uljana repica

Uljana repica

Sinonim: - | Engleski naziv: Swede rape, oilseed rape | Latinski naziv: Brassica napus L. (Partim)

Uljana repica proizvodi se zbog dobivanja ulja. U sjemenu uljane repice ima oko 40 %  i oko 20 % bjelančevina. Ranije je ulje uljane repice korišteno za osvjetljenje i mazivo, a... Više [+]

Tagovi

KWS Sjeme Bjelovarski sajam Proljetni sajam Gudovac Bjelovar Hibridi kukuruza Hibridi sirka Hibridi suncokreta Konfites FAO grupa Balasco Uljana repica Analiza na aflatoksine Kolo sreće KWS nagradna igra


Partner

KWS Sjeme d.o.o.

Vukovarska 31, 31000 Osijek, Hrvatska
tel: +385 31 628 628, e-mail: info@kws.hr web: http://www.kws.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Baranji nova balvan revolucija. Uskoro opširnije