Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Otkup duhana
  • 31.08.2020. 12:45
  • Virovitičko-podravska, Virovitica

Započeo je otkup ovogodišnje berbe duhana

Otkup je započeo u Virovitici i Pitomači, dok će se na lokaciji Kutjevo organizirati početkom rujna, navode iz Hrvatskih duhana.

Foto: Hrvatski duhani
  • 306
  • 29
  • 0

Hrvatski duhani započeli su s otkupom ovogodišnje berbe

Krenulo se prošlog tjedna otkupom duhana tipa Virginija, i to na lokacijama Virovitica i Pitomača, dok će se na lokaciji Kutjevo organizirati početkom rujna. Kako navode, povećane su cijene za prve četiri otkupne klase, i to u prvoj i drugoj kako bi potaknuli kvalitetu, u trećoj kako bi podržali održivost te u četvrtoj kako bi se održala profitabilnost proizvodnje u slučaju loše proizvodne godine. 

”Zadovoljan sam da u ovim okolnostima obilježenima Covid-19 epidemijom i padom gospodarske aktivnosti, očekujemo uspješnu proizvodnu godinu, jer uz povoljnije vremenske uvjete i uz koordinirane agrotehničke aktivnosti možemo očekivati i veći prinos za naše proizvođače", izjavio je Flavio Oliveira, direktor Hrvatskih duhana.

Inače, na otkupnim mjestima uvedene su stroge sigurnosne mjere za sve faze otkupnog procesa kojima je osigurana maksimalna sigurnost proizvođača i zaposlenika. 

Nastavljaju i s uvođenjem strojne berbe u sklopu kojeg su u posljednje tri godine sa 56 proizvođača potpisani ugovori za financiranje nabave 50 mehaničkih berača u visini 11 milijuna kuna. Za novi model berbe, uključujući uslužne, odlučilo se ukupno 84 proizvođača.

Očekuje se da će ove godine preko 1000 hektara, odnosno više od jedne trećine površina pod duhanom biti obrano mehanički.


Tagovi

Otkup duhana Hrvatski duhani Otkupna cijena


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]