Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • KWS
  • 02.09.2016. 09:00

Vrhunski rezultati novih KWS hibrida uljane repice!

Većina proizvođača, u protekloj i godinama prije nje, ostvarili su vrlo dobre rezultate u proizvodnji uljane repice i značajan dohodak po jedinici površine, ali i poboljšali agroekološke uvjete na svojim parcelama budući da znamo kako je uljana repica odlična kultura u plodoredu.

  • 1.187
  • 68
  • 0

I ovu godinu KWS tim se uspješno predstavio na još jednom Farmshowu. Osim pokusnog polja hibrida kukuruza posjetitelji su mogli vidjeti i nove hibride suncokreta kao i novitet u sortimentu, KWS sirak za zrno.

Koji hibrid uljane repice zasijati?

No, pokusno polje nije jedino što je KWS prezentirao prošlog vikenda. Osim nasmijanih i ljupkih hostesa, dobro raspoloženih stručnih KWS savjetnika, pregršt informacija o novitetima u sortimentu šećerne repe, žitarica i uljane repice, najčešći su bili odgovori na pitanja Koji hibrid uljane repice zasijati ove godine?

Nažalost, odgovor je uvijek uključivao nekoliko hibrida iz razloga što svake godine uistinu postižu odlične rezultate, a to se vidi i po povećanim površinama koje su pod uljaricama posljednjih nekoliko godina, a osobito se može primjetiti aktualnim trendom i velikim interesom za sjetvu uljane repice na površinama diljem RH ove jeseni.

Rastući trend za uljanu repicu

KWS_gordonOsvrnemo li se i analiziramo, kako proizvodne tako i ekonomske učinke u proizvodnji uljane repice, onda to nikako ne može biti iznenađujući trend već samo logičan slijed.

Većina proizvođača, u protekloj i godinama prije nje, ostvarili su vrlo dobre rezultate u proizvodnji uljane repice i značajan dohodak po jedinici površine, ali i poboljšali agroekološke uvjete na svojim parcelama budući da znamo kako je uljana repica odlična kultura u plodoredu.

Možemo primjetiti kako se uljana repica širi i na ona područja gdje se do sada tradicionalno nije uzgajala, no proizvođači su prepoznali potencijal ove kulture i sve češće ju uvrštavaju u svoj plodored.

Rezultati pokusa uljane repice

"Današnja genetika pruža mogućnost proizvesti i preko 5 t/ha uljane repice što možemo vidjeti i na prikazanim rezultatima na pokusnim parcelama na uzgojnom području u RH, a što prepoznaje sve više proizvođača." ističe KWS Product manager Dominik Mikolčević.

Jasno je vidljiv trend intenziviranja i primjene svih potrebitih agrotehničkih mjera u proizvodnji uljane repice, što za posljedicu ima sve češće informacije s terena o ostvarenim vrlo zavidnim rezultatima u proizvodnji ove kulture.

KWS-ova genetika i najnoviji materijali pružaju mogućnost ostvarenja najviših prinosa u proizvodnji te na taj način osiguravaju najviši mogući ekonomski učinak u proizvodnji ove kulture.

Odlični rezultati pšenice i šećerne repe

Osim rezultata uljane repice, odlične rezultate ove godine dale su nove sorte pšenice, gdje se posebno ističe Basmati kao prinosna sorta pšenice, a najnovija sorta Forcali se preporuča kao visokoproteinska sorta.
“Kraljica polja, šećerna repa ove godine obećava odlične prinose no ono što je još važnije je da je repa ove godine iznimno zdrava, proizvođači su promijenili nove tehnologije zaštite koje su se pokazale iznimno uspješnima!” naglašava KWS direktor divizije šećerne repe i žitarica Dražen Jurišić.

Više o novim sortama, tehnologijama, odlikama hibrida i sorti potražite na web stranici www.kws.hr. Prezentaciju nastupa KWS-a na trećem FarmShowu u Osijeku, možete pogledati u videu ispod.


Povezane biljne vrste

Uljana repica

Uljana repica

Sinonim: - | Engleski naziv: Swede rape, oilseed rape | Latinski naziv: Brassica napus L. (Partim)

Uljana repica proizvodi se zbog dobivanja ulja. U sjemenu uljane repice ima oko 40 %  i oko 20 % bjelančevina. Ranije je ulje uljane repice korišteno za osvjetljenje i mazivo, a... Više [+]

Pšenica

Pšenica

Sinonim: Žito | Engleski naziv: Winter wheat | Latinski naziv: Triticum aestivum (L) em. Fiori et Paol.

Pšenica se koristi u mlinarstvu, prehrambenoj i farmaceutskoj industriji. Najznačajniji je ratarski usjev te je njome zasijana ¼ obradivih površina na svijetu. Pšenični kruh... Više [+]

Fotoprilog


Tagovi

Kws Uljana repica Pšenica Sorte


Partner

KWS Sjeme d.o.o.

Vukovarska 31, 31000 Osijek, Hrvatska
tel: +385 31 628 628, e-mail: info@kws.hr web: http://www.kws.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]