Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro PMD
  • 11.10.2016. 16:30

Vigolo podrivači i rotodrljače prvi put u RH!

Većinu komponenti Vigolo sam proizvodi i tako garantira kvalitetu. Kod nas se najčešće traže rotodrljače koje su radne širine 2, 2,5 metara, te one od tri metra. Dakako ima i većih, ali ovi se u Hrvatskoj najčešće koriste.

  • 6.421
  • 590
  • 0

Mnogi se javljaju da su zbunjeni pojavom tvrtke Vigolo u Hrvatskoj sa svojim poljoprivrednim strojevima. Govori se da je riječ o kvalitetnoj mehanizaciji, a mi ju do sada nismo vidjeli. No, mora se tu nešto jasno dati do znanja. Za Vogel&noot smo svi čuli. No, tvornica Vogel&noot je bila prvenstveno proizvođač plugova.

No, neke strojeve nisu imali u svom proizvodnom programu i učinili su ono što rade i mnogi drugi. Da bi određene strojeve imali u svojem prodajnom programu, ugovorili su da ih za njih proizvodi netko drugi. Pa je tako i Vigolo na indirektan način bio prisutan u našoj zemlji. Ali njihove rotodrljače i podrivači prodavali su u bojama i pod markom Vogel&noot.

No, kako je u posljednjih godinu dana ta tvrtka u problemima, a i na kraju je završila u stečaju - Vigolo više nije mogao stajati. Vigolo je počeo plasirati na hrvatsko tržište i putem tvrtke AgroPMD d.o.o. pa su tako već prodali podrivače i nekoliko rotodrljača. Što se tiče Vogel&noota, zasigurno skoro neće ovi strojevi na naše tržište. Tvornica plugova u Mađarskoj je u stečaju prije kratkog vremena kupila njemačka Amazone. No, Vigolo je očito već u prvim mjesecima pobrao taj dio kupaca podrivača i rotodrljača i taj prostor na tržištu uspješno popunjava.

Talijanski proizvođač mehanizacije sve prisutniji u RH

Koriste odličan materijal te nove sustave za osovine i zupčanike najnovije generacije izrađene robotiziranim sustavom zavarivanja. Većinu komponenti Vigolo sam proizvodi i tako garantira kvalitetu. Kod nas se najčešće traže rotodrljače koje su radne širine 2, 2,5 metara, te one od tri metra. Dakako ima i većih, ali ovi se u Hrvatskoj najčešće koriste.

Vigolo

Onaj od 2,5 metra ukupne širine ima 11 rotora, a za rad s njim ovisno o tlu i dubini treba traktor od 50 do 120 konjskih snaga. Brzina okretaja rotora kardana pri 540 okretaja u minuti je 360 rpm. Dimenzije su 90x12x280. Težine je 880 kg i ima paker valjak, stražnju dasku za ravnjanje, kardan s kvačilom, kao i dupli kardanski izvod. Bočni zaštitni limovi podesivi su po visini. Imaju i pripremu za hidrolift.

Vigolo Ripper podrivač 1050 je robustan i pouzdan podrivač, pogodan za sve vrste terena za duboko podrivač. U kombinaciji s dvostrukim stražnjim valjcima osigurava se i sigurno drobljenje. Pogodan je za traktore od 150 do 400 KS. Hydro verzija ima spremnik dušika s regulacijskim ventilom za apsorpciju ulja u cilindru, i omogućuje da stroj prevlada prepreke bez štete na konstrukciji stroja.

Vigolo Ripper podrivač 700-780 i 950 su dizajnirani za rad na dubine od 40 do 60 cm. Oni mogu biti opremljeni s jednim ili dvostrukim šiljastim valjkom. Vigolo Ripper 700-780 pogodan je za traktore od 60 do 180 KS, dok je Vigolo Ripper 950 pogodan za traktore od 100 do 200 konjskih snaga.

U AgroPMD-u ističu da očekuju kako bi naše tržište moglo prihvatiti i vrlo kvalitetne malčere. I to od onih za upotrebu u ratarstvu, voćarstvu i vinogradarstvu, ali i posebice u komunalne svrhe.


Fotoprilog


Tagovi

Vigolo Italija Podrivač Rotodrljača Klin Kardan Traktor


Autor

Damir Rukovanjski

Više [+]

Diplomirani agronom, dugogodišnji dopisnik, novinar i urednik u Glasu Slavonije, osnivač i urednik AgroGlasa od 2000. do 2008. Urednik EU Agro Info od 2008 do 2013., urednik Agrotehnike, izdavač brojne stručne poljoprivredne literature. Kolumnist Agrokluba od 2008.godine. Nekadašnji suradnik Gospodarskog lista, Nove Zemlje. Član Hrvatskog novinarskog društva od 1993.godine i član Izvršnog odbora Zbora agrarnih novinara HND.


Partner

AgroPMD d.o.o.

Južno predgrađe 48, 31000 Osijek, Hrvatska
tel: +385 31 357 525, e-mail: office@agropmd.hr web: http://www.agropmd.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Nedjeljni obilazak polja ;)