Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • LEMKEN
  • 03.03.2021. 12:00

Uz mrežni konfigurator učinkovitije planiranje stalnih tragova u usjevu

Novi sustav pomaže poljoprivrednicima u izračunavanju stalnih tragova jer određuje koliko redova sijaćih tijela i gdje treba isključiti, pojašnjavaju iz tvrtke LEMKEN.

Foto: Lemken
  • 425
  • 96
  • 0

Mrežni konfigurator za sijačicu Azurit 9 tvrtke Lemken sada je dostupan za podršku prikladnom planiranju stalnih tragova u usjevu. Tako sa samo nekoliko klikova možete unijeti sve podatke kao što su radna širina stroja, razmak kotača ili udaljenost biljke do ruba gume, potrebne za kreiranje ovih redova u fleksibilnim razmacima. 

"Novi sustav pomaže poljoprivrednicima u izračunavanju voznih staza jer određuje koliko redova sjetvenih tijela i gdje treba isključiti. Zahvaljujući Azurit 9 s DeltaRow konceptom svaki se red sjemena sastoji od dva raspoređena podreda u razmaku od 12,5 centimetara“, pojašnjavaju iz tvrtke koncept twin-row sjetve.

U slučaju da se deaktivira jedan od udvojenih redova, udaljenost između njih povećava se sa 62,5 na 75 centimetara. Istodobno se i dvostruka količina sjemena stavlja u drugi dvored tako da broj zrna po četvornom metru ostaje isti. Ako operater deaktivira još jedan dvostruki red u voznoj traci s druge strane, širina stalnih tragova povećava se na 87,5 cm.

"Ova udaljenost poljoprivrednicima omogućuje rad sa širokim gumama koje štite tlo“, ističu stručnjaci Lemkena dodajući kako su prednosti očite.

Kada su svi stalni tragovi pravilno postavljeni, manji je rizik od pogrešnog ulaska u tragove tijekom agrotehničkih zahvata za njegu usjeva, gubici usjeva i kvalitete uzrokovani prolazima su minimalizirani. U konačnici se povećava i ukupna proizvodnja površina.

Konfiguratori stalnih tragova za Azurit 9 i sijačice iz serije Solitair 25 dostupni su za besplatno korištenje na svim terminalima na tramline.lemken.com.

Za više informacija obratite se tvrtki Lemken na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

Lemken Mrežni konfigurator Vozne staze Sijačica Azurit 9 DeltaRow


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

LEMKEN GmbH & Co. KG

Savska cesta 106, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 91 1811 718, e-mail: l.matijevic@lemken.com web: http://www.lemken.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.