Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • LEMKEN
  • 03.03.2021. 12:00

Uz mrežni konfigurator efikasnije planiranje stalnih tragova u usevu

Novi sistem pomaže poljoprivrednicima u izračunavanju stalnih tragova jer određuje koliko redova tela za sejanje i gde treba isključiti, objašnjavaju iz kompanije LEMKEN.

Foto: LEMKEN
  • 446
  • 195
  • 0

Mrežni konfigurator za sejalicu Azurit 9 kompanije LEMKEN od sada je dostupan za podršku u planiranju stalnih tragova u usevu. Tako uz samo nekoliko klikova možete uneti sve podatke kao što su radna širina priključka, rastojanje točkova ili udaljenost biljke do ivice gume, potrebne za kreiranje ovih redova u fleksibilnim razmacima. 

"Novi sistem pomaže poljoprivrednicima u izračunavanju tragova jer određuje koliko redova setvenih tela i gde treba isključiti. Zahvaljujući Azurit 9 s DeltaRow konceptom svaki red semena sastoji se od dva raspoređena podreda u razmaku od 12,5 centimetara“, objašnjavaju iz kompanije koncept twin-row setve.

U slučaju da se deaktivira jedan od udvojenih redova, udaljenost između njih povećava se sa 62,5 na 75 centimetara. Istovremeno se i dvostruka količina semena stavlja u drugi dvored tako da broj zrna po kvadratnom metru ostaje isti. Ako operater deaktivira još jedan dvostruki red u voznoj traci s druge strane, širina stalnih tragova povećava se na 87,5 cm.

"Ova udaljenost poljoprivrednicima omogućava rad sa širokim gumama koje štite tlo“, ističu stručnjaci LEMKENA dodajući da su prednosti očigledne.

Kada su svi stalni tragovi pravilno postavljeni, manji je rizik od pogrešnog ulaska u tragove tokom agrotehničkih zahvata za negu useva, gubici useva i kvaliteta uzrokovani prolazima su svedeni na minimum. Na samom kraju, povećava se i ukupna proizvodnja površina.

Konfiguratori stalnih tragova za Azurit 9 i sejalice iz serije Solitair 25 dostupni su za besplatno korišćenje na svim terminalima na tramline.lemken.com.

Za više informacija obratite se kompaniji LEMKEN na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

LEMKEN Mrežni konfigurator Vozne staze Sejalica Azurit 9 DeltaRow


Autorka

Lucija Bencaric

Više [+]

Lucija je magistar agroekonomije. Voli da istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

LEMKEN GmbH & Co. KG

Bulevar Jovana Dučića 2, 21000 Novi Sad, Srbija
tel: +381 69 780 345, e-mail: slavkovic@lemken.com web: http://www.lemken.com