Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Austro Diesel
  • 22.11.2017. 10:30

Upoznajte nove MF RB preše za okrugle bale!

Massey Ferguson predstavlja seriju MF RB, nove preše za okrugle bale s fiksnom i promjenjivom komorom za prešanje. Pogledajte njihove mogućnosti!

  • 582
  • 140
  • 0

Massey Ferguson je na sajmu Agritechnica 2017. u Hannoveru od 12. do 18. studenoga 2017. po prvi put predstavio seriju MF RB, nove preše za okrugle bale s fiksnom i promjenjivom komorom za prešanje.

Sve MF preše za okrugle bale serije RB opremljene su inovativnim prihvatnikom bez zakrivljene putanje koji proizvod žetve pažljivo i učinkovito podiže i prenosi izravno do rotora.

Ovaj se inteligentni i praktični dizajn u usporedbi s tradicionalnim sustavima sa zakrivljenom putanjom brine ne samo o većoj učinkovitosti nego i o jednostavnijem i tišem radu.

Stroj radi brzo, pažljivo i čisto

Klinovima prihvatnika ne upravlja se preko zakrivljene putanje, nego se rotiraju preko posebno oblikovanog odbojnika. Rotor je opremljen s pet redova usko postavljenih klinova i na taj način prikuplja proizvod žetve brzo, pažljivo i čisto. Sustav koji ne zahtijeva održavanje nema nikakva mjesta za podmazivanje te posjeduje manje pokretnih dijelova čime se povećava pouzdanost.

Dva hidraulična cilindra podižu i spuštaju prihvatnik u radni položaj. Prilagođavajući se uvjetima tla, cilindri mogu savršeno podnijeti teret tako da praktički "lebde" iznad poda dok je travnati pokrov zaštićen. Nadalje, držač kotača brine se o minimalnim gubicima i pretprešanju otkosa prije klinova čime se jamči optimalni dovod materijala. Dva bočna svrdla prihvaćaju otkos i vode ih izravno do rotora što potiče oblikovanje savršenih bala.

MF preša za bale serije RB dostupna je s prihvatnicima različitih širina, od 2,0 m kod MF RB1125F do 2,4m kod MF RB 4160V i 4180V.

Xtracut za još veću gustoću

Xtracut sustav Masseya Fergusona pomaže pri većem unosu materijala u balu kako bi se oblikovale gušće i teže bale. Time se povećava ne samo kvaliteta silaže nego se i istodobno smanjuju troškovi vezivanja, transporta i skladištenja. Rezana silaža nije samo bolje kvalitete nego je i zdravija i bolja za ishranu. Sjeckana slama može se lakše dodati mješovitim obrocima te pruža bolju upijajuću podlogu koja se bolje raspodjeljuje od gnojiva.

Uz iznimku osnovnog modela MF RB 1125F, Xtracut rezač dostupan je za sve modele. On se odlikuje najduljim oštricama na tržištu za optimalno rezanje i besprijekoran rad. Uz Xtracut dobivate jedinstveni sustav Hydroflexcontrol koji optimizira dostupnost serije MF RB tako što brzo i jednostavno uklanja sva začepljenja pomoću dvostupanjskog sustava protiv blokiranja.

Modeli s promjenjivim komorama nude tri opcije rezača s 13, 17 ili 25 oštrica. RB MF 2125 FPR u potpunosti je prilagođen profesionalnim poduzećima i vozačima pa raspolaže s 25 oštrica već u standardnoj izvedbi. U izvedbama XC17 i XC25, hidraulički pogonjene skupine oštrica omogućavaju brzu i jednostavnu izmjenu duljine oštrica. Tako vozač može jednostavno istodobno aktivirati pojedinu skupinu oštrica ili obje skupine oštrica te ih deaktivirati i uvući ako nisu potrebne.

Hydroflexcontrol za rad bez začepljenja

Ekskluzivni dvostupanjski sustav protiv blokiranja Hydroflexcontrol brzo i jednostavno uklanja blokade. Specijalni Hydroflexcontrol opružni ležaj omogućava suspenziju prednjeg dna kanala tako što omogućava sprječavanje 80% potencijalnih blokada jer se potencijalni grumeni bez problema mogu dalje transportirati.

Ako ipak dođe do blokade, dno i skupine oštrica mogu se spustiti u nekoliko sekundi, a da vozač ne mora napustiti kabinu. Na taj način vozač može povećati brzinu rada na polju za prosječno 20% pri čemu se značajno povećavaju rezultati i učinkovitost.

Promjenjive komore - četiri remenja za savršeno oblikovane bale

MF RB strojevi s promjenjivim komorama oblikuju ravnomjerne i teške bale od sijena, silaže i slame. Ovu nenadmašnu gustoću omogućuje čvrsta, zavarena i prije svega robusna komora te sustav konstantnog tlaka.

Četiri kvalitetna i dugotrajna remenja koja su jedinstvena u industriji širine 28,5 cm i debljine 8 mm oblikuju bale promjera do 1,6 odnosno 1,8 m. Posebni kotačići brinu se za dovoljnu napetost 11 m dugih remenja i održavaju ih čistima.

Samu jezgru bala oblikuje patentirani i jedinstveni sustav razvijanja bala s dva dodatna kotačića. Nakon toga se stražnja vrata pri prešanju lagano pomiču naniže tako da se rastuće bale mogu pomicati prema nazad. Tu se smanjuje tlak na dovodno područje tako da se propusnost povećava, a energetska potrošnja istodobno smanjuje.

Sustav konstantnog tlaka za veću gustoću

Jedinstveni sustav konstantnog tlaka istodobno koristi opruge i hidraulični cilindar za kontinuirano rast tlaka povećanjem bala. Time se jamči konstantni tlak na površinu bala tijekom cijelog ciklusa.

Sustav konstantnog tlaka je odlučujući čimbenik za ravnomjerni oblik i gustoću bala koja je jedinstvena u industriji. Ne samo da se na isti prostor pakira više materijala nego se i optimizira kvaliteta silaže.

Mehanički sustav zatvaranja stražnjih vrata

Jednostavan i pouzdan mehanički sustav zatvaranja stražnjih vrata koji se prvi put koristi kod ovih strojeva pruža mnoge prednosti - od osiguravanja visoke gustoće do održavanja jedinstvenog promjera i besprijekornog oblika bale.

Mehaničko zatvaranje k tome prije svega štedi energiju budući da ne zahtijeva dodatni hidraulički tlak kako bi držao vrata zatvorenima. Mehanizam za rad zahtijeva samo jednostavni ventil zbog čega je iznimno pouzdan.

Fiksne komore - sa stabilnim i jednostavnim sustavom kotačića

MF RB preše s fiksnom komorom svojim gustim, ravnomjerno oblikovanim balama promjera 1,25 m postavljaju standarde kad je riječ o balama slame i silaže. Zahvaljujući trima modelima s različitom opremom, svaki korisnik može naći pravu prešu za sebe - od osnovnog modela bez oštrica do potpuno opremljenog stroja za velika poduzeća i izvođače radova.

Sve preše s fiksnom komorom raspolažu s 18 patentiranih PowerGrip valjaka promjera 22 cm. Jedinstveni dizajn temelji se na deset uzdužno postavljenih rebara koji su stisnuti u kotačić debeo 3,2 mm.

Između rebara i bala stalni je kontakt čime se jamči savršena rotacija bale, poznata ravnomjerna gustoća i besprijekoran oblik bale u svim proizvodima žetve i uvjetima na polju.

Ležajevi za valjke preše odlikuju se samočistećim kućištem pri čemu se labavi materijal i vlaga automatski transportiraju dalje. Time se sprječava stvrdnjavanje materijala i produljuje životni vijek ležajeva.

Preše s fiksnom komorom uz to raspolažu jednakim mehaničkim sustavom za zaključavanje stražnjih vrata kao i strojevi s promjenjivim komorama te pružaju jednake prednosti ovog mehaničkog zaključavanja poput veće gustoće i izvrsnog oblika bale.

Standardna mrežasta ambalaža jamči savršeni oblik bala

Sve MF preše za bale serije RB standardno su opremljene Varionet mrežastom ambalažom koju posebice odlikuju jednostavan utovar i upotreba te koja jamči da bale zadrže savršen oblik tijekom transporta i skladištenja. Sustav vezivanja pređom dostupan je kao opcija.

Fleksibilni sustav Varionet odličan je za sve vrste mreže neovisno o njihovoj kvaliteti ili duljini. Širina namatanja lako se prilagođava tako da se bale vežu od ruba do ruba ili oko njih čime se ostvaruje dodatna zaštita pri utovaru, transportu ili istovaru.

Zahvaljujući sustavu Easy Loading (ELS) mrežasti utovar se odvija brzo, jednostavno i sigurno pri čemu postoji dovoljno mjesta za zamjenski kotačić - za do deset sati neprekidnog rada. K tome kotačiće može zamijeniti samo jedna osoba unutar nekoliko minuta.

Ako ne trebate mrežasto vezivanje, opcionalno vezivanje pređom Variotwin predstavlja jednostavnu i štedljivu alternativu. Ona vezuje jedinstvenim varijabilnim podešavanjem brzine čime se omogućava veći broj veza pređom na rubovima bala, a time i više sigurnosti i brže vezivanje.

Izvanredna konstrukcija i jednostavno održavanje

MF preše za bale serije RB odlikuju se ne samo proizvodnjom izvrsnih ravnomjernih bala nego i kvalitetnom konstrukcijom i pouzdanošću. Njih pogoni Powersplit prijenos koji ravnomjerno raspoređuje snagu priključnog vratila, pri čemu nisu potrebni lanci za promjenu smjera. Prijenos je opremljen za najteže terete i u svakom trenutku pruža odličan okretni moment kako bi u svim uvjetima postigao maksimalnu učinkovitost, čak i kod mokrih bala silaže.

Komore za bale konstruirane su tako da izdrže ekstremna opterećenja koja su potrebna za takvu impresivnu gustoću. Robusne zavarene bočne stjenke savršeno su postavljene i pojačane fiksnim kotačićima čime pružaju potrebnu stabilnost.

Osim toga, sve MF preše za bale serije RB opremljene su lancima najviše kvalitete. Oni se automatski podmazuju četkama ili pustenim trakama pri čemu se zahvaljujući individualnim postavkama može jamčiti da svi sadrže točno potrebnu količinu. Istodobno se odvija lakše i jednostavnije podmazivanje ležajeva pomoću središnjih mjesta za podmazivanje što dodatno produljuje pouzdanost i životni vijek.

U videu pogledajte rad nove serije MF RB preša za okrugle bale!

Za više informacija o o RB seriji preša, obratite se tvrtki Austro Diesel na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

Austro Diesel Balirka Massey Ferguson RB serija Okrugle bale Nova tehnologija Energija Brzina


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić