Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Baliranje sena
  • 22.10.2021. 18:00

U Americi je i baliranje XXL - kako to izgleda na jednom gazdinstvu?

Američki poljoprivrednici ponosno pokazuju svoju tehniku, tehnologiju, ali mašine za baliranje sena. Naprave i uskladište 13.000 bala dnevno.

Foto: Youtube/Printscreen
  • 514
  • 66
  • 0

Na jutjub kanalu "Farming Insider" objavljen je video koji prikazuje, mogli bismo reći, hiper produkciju sena. Reč je o, kako oni navode, XXL proizvodnji na porodičnom poljoprivrednom gazdinstvu Miller Farms Custom u Sjedinjenim Američkim Državama, točnije na severu Savezne države Ohajo.

Ovi poljoprivrednici ponosno pokazuju svoju tehniku, tehnologiju, ali i mašine za baliranje sena. Lane su objavili da mogu da izbaliraju i sakupe 10 hiljada bala dnevno, ali ove godine su se pohvalili rezultatima od 13 hiljada pa čak i više, zavisno od vremenskih uslova. 

Kako govore u videu, problem zna da im stvara kiša i rosa. Bale slažu tako da na dno skladišta stave plastičnu foliju pa zatim na nju šire slamu kako seno ne bi pokupilo vlagu.

Prikazane su i zadivljujući snimci čitave operacije, iz vazduha, napravljenji pomoću dronova.

Otkrivaju da uglavnom rade sa traktorima i balirkama marke Massey Ferguson, kamionima Kenworth Semis, Arcusinom prikolicama kao i JCC utovarivačem koji može odjednom da prebaci 42 bale, Kuhn mašinama, a naravno, na njihovim poljima su nezaobilazni i Fordovi pikapovi.

Gledaoci su većinom komentisali kako je video zanimljiv, a jedan je napisao da ga je vratio u detinjstvo kada je 70-ih godina sa braćom leti sakupljao seno. Neke od njih je začudila količina bala koju dnevno naprave na ovom PG-u rekavši da oni u jednom danu odrade koliko obični ratari u čitavoj sezoni.

Pogledajte kako izgleda XXL baliranje na ovom gospodarstvu:


Tagovi

Baliranje Seno SAD Video XXL Miller Farms Custom


Autorka

Martina Pavlović

Više [+]

Martina je magistar agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.