Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Županija Posavska
  • 03.06.2017. 10:00

Trening za proizvođače soje

Soju je posijalo 145 proizvođača soje iz Bijeljine, Domaljevca-Šamca, Odžaka, Orašja i Šamca.

Foto: Pixabay/jcesar
  • 499
  • 24
  • 0

U okviru projekta "Lokalni integrirani razvoj" (LIR), isporučeno je sjeme soje za 145 proizvođača soje iz 5 općina i gradova u Bosni i Hercegovini (Bijeljina, Domaljevac-Šamac, Odžak, Orašje i Šamac) - koji su u mjesecu travnju podigli zasade soje na površini od 660 hektara.

Obuka na demo-poljima

Kao dio nastavka potpore odabranim korisnicima, u suradnji sa GIZ projektom "Kvalitetna soja bez GMO iz Dunavske regije" i Ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Županije Posavske, bit će održane obuke za proizvođače soje na demo-poljima koja su postavljena kod proizvođača.

Pozivaju se poljoprivredni proizvođači na trening koji se planira održati u Orašju, u nedjelju, 04.06.2017.godine, te u Prudu, 15.06.2017.godine. Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Vlade Županije Posavske poziva sve proizvođače soje da budu nazočni toj obuci.

Genetski nemodificirana soja

Potpora u proizvodnji soje predstavlja jednu od aktivnosti Projekta LIR, koja ima za cilj razvoj lanca vrijednosti proizvodnje soje, te uspostavi i jačanju ekonomski održive, tehnološki i socijalno prihvatljive, proizvodnje genetski nemodificirane soje.

Projekt "Lokalni i integrirani razvoj" (LIR) je trogodišnja inicijativa (2016-2018.) koju primarno financira Europska unija (EU), a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u suradnji sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine (BiH), Ministarstvom razvoja, poduzetništva i obrta Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH), Ministarstvom uprave i lokalne samouprave Republike Srpske (RS) i dva entitetska saveza općina i gradova.

Foto: Pixabay/jcesar2015


Tagovi

Proizvodnja soje Genetski nemodificirana soja Kvalitetna soja bez GMO iz Dunavske regije Lokalni integrirani razvoj


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.