Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bayer
  • 03.04.2019. 10:30

Travni korovi predstavljaju sve veći problem u usjevima žitarica

Kako travni korovi nikada ne dolaze bez pratnje širokolisnih korova, na tržištu je nedostajao kompletan proizvod koji će istovremeno i u jednom prohodu kvalitetno suzbiti sve korove.

Foto: Bayer
  • 1.319
  • 121
  • 0

Osim slakoperke (Apera spica venti), mišji repak (Alopecurus myosuroides) je travni korov koji postaje sve prisutniji u usjevima žitaricama. Na području Republike Hrvatske od travnih korova javljaju se još i ljulj, divlja zob, vlasnjače a na nekim lokacijama i stoklase, koje se vrlo teško kontroliraju. Prepoznavati travne korove u najranijim stadijima je vrlo teško i zahtjevno i često moguće tek uz pomoć povećala ili čak mikroskopa.

Iako je primjena herbicida neizostavna mjera, problem sa travnim korovima je iz godine u godinu sve veći i stvarno stanje se uočava tek pred žetvu, kada se trave jasno vide iznad usjeva i što je još važnije - osjemenjuju se. Kako travni korovi nikada ne dolaze bez pratnje širokolisnih korova, na tržištu je nedostajao kompletan proizvod koji će istovremeno i u jednom prohodu kvalitetno suzbiti sve korove.

vd
Lijevo - Mišji repak, desno - Obična slakoperka (foto: Bayer)

Od sada je tu herbicid Atlantis Star tvrtke Bayer, kompletno rješenje protiv svih travnih, ali i širokolisnih korova koji se javljaju u usjevima pšenice

Vrijeme primjene i način djelovanja:

  • Atlantis Star se primjenjuje od početka busanja pa sve do drugog koljenca pšenice u dozi 0,3 kg/ha + BioPower 0,6-1 l/ha
  • Optimalni rezultati postižu se primjenom na manje korove u aktivnom rastu
  • Atlantis Star djeluje preko lista i preko tla

Atlantis star je jedan proizvod za sve najznačajnije širokolisne i travne korove!

U nastavku donosimo pregled korova kako bi ih lakše prepoznali i suzbili:

Za više informacija o suzbijanju korova i herbicidu Atlantis Star, obratite se tvrtki Bayer na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

Bayer Zaštita pšenice Žitarice Korovi Mišji repak Slakoperka Atlantis Star


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!