Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Goldoni
  • 26.06.2012. 19:00

Traktor Goldoni Quasar

Goldoni Quasar je model traktora snage od 60 kW do 60 kW.

  • 2.712
  • 117
  • 0

Ime Goldoni usko je povezano sa zemljom i obradom vinove loze, koja se tradicionalno uzgaja u predjelima oko Modene (Italija). U tim je krajevima davne 1926. godine, u maloj radionici nastalo obiteljsko poduzeće koje je još danas simbol duboke vjere i pripadnosti poljoprivredi i prirodi. Strast prema radu i duboko poznavanje područja poljoprivrede, u kombinaciji sa istraživanjima i tehnologijom, dovelo je poduzeće kroz sve te godine do danas među vodeće proizvođače specijalizirane poljoprivredne mehanizacije i profesionalnih strojeva za vinogradarstvo i voćarstvo.

Quasar traktori su klasa za sebe. Oni nemaju konkurente na tržištu. Karoserija sa svojim agresivnim, povišenim dizajnom, uskim radijusom okretanja, četiri velika pogonska kotača (koji su gotovo izodiametrički) i snažnim motorima, čine Quasar idealnim strojem za rad između redova voćnjaka i vinograda gdje su usjevi niski i nema puno prostora za manevriranje. Kompaktna nosiva konstrukcija, gdje se distribuira 50% težine na prednjoj osovini te 50% na stražnjoj, znači nizak centar gravitacije koji je blizu centra stroja. Također omogućuje pokretačkoj snazi da se u potpunosti prenese na teren, tako da operatori mogu raditi s punom sigurnosti čak i s teškim alatima i na strmim padinama.

Quasar

Quasar 90 je jedinstven traktor namijenjen intenzivnoj obradi u vinogradima i voćnjacima na najzahtjevnijim terenima, u brdima i gorskom svijetu gdje još posebno dolazi do izražaja stabilnost i odlične vozne karakteristike. Sa rasporedom mase između prednje i zadnje osovine u odnosu točno 50:50 i sa izvanredno niskim težištem, po stabilnosti je još najbliži gusjeničarima.

Traktor pokreće četverocilindarski turbo diesel motor proizvođača VM, obujma skoro 3000 ccm i snage 82 KS.

Postoji u niskoj izvedbi za vinogradare i voćare ili u visokoj izvedbi za opće radove - od poljoprivrednih radova, košenja ili u visokogorju. Traktor se po potrebi može podesiti na usko, širine 1,4 m ili šire, sve do 1,78 m. Traktor radi prednje osovine, koja se njiše za 24°, ima izuzetan kontakt s terenom, što vozaču jamči dobar osjećaj sigurnosti.

Širok izbor stupnjeva prijenosa nudi sinkroniziran mjenjač sa 40 stupnjeva prijenosa, kod kojeg jednostavnim preklapanjem ručice biramo između rada u inverzorskom načinu 8 + 8 ili u reducirnom načinu (polustupnji) 16 + 8. Najveća putna brzina iznosi 40 km/h.

Kočioni sustav sa više diskova u uljnoj kupki na zadnjoj osovini učinkovit je i u najzahtjevnijim uvjetima rada. Kočenje je preko sustava IST automatski preko pogona na sva četiri kotača, a aktivira se pritiskom na kočnicu. Postoji i opcija hidrauličkog kočionog sustava s prednjim i zadnjim diskovima - verzija MAX. Bolju vodljivost traktora kod okretanja osigurava automatska blokada diferencijala NO SPIN, koja se ugrađuje serijski.

Hidraulički sustav sastavljen je od crpke sa protokom 43 l/min, s mogućnošću do tri para zadnjih hidrauličkih distributera i brzim priključenjima „push-pull“. Podizna sila zadnjeg hidrauličkog dizala je 2400 kg. Zadnji kardan ima 540/750 okr/min i sinhroniziran je s mjenjačem. U opciji je prednje hidrauličko dizalo nosivosti 1200 kg, prednji kardan 1000 okr/min te do tri para prednjih hidrauličkih distributera.

Nove su kabine integralno ugrađene, pregledne, i sa nadpritiskom omogućuju korisniku odličnu sigurnost i preglednu vožnju. Za udobnost je na raspolaganju opcija kabine s klimom.


Fotoprilog


Dokumenti


Tagovi

Mehanizacija Traktori Goldoni Quasar

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]