Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • TotY 2021
  • 09.12.2020. 07:30

Steyr sa 6240 Absolut CVT prvi put u najsnažnijoj TotY kategoriji

Maksimalnih 260 konjskih snaga postiže na 2.200 obrtaja u minuti, a najveći obrtni moment od 1.160 Nm na 1.500 o/min motora.

Foto: Steyr
  • 184
  • 179
  • 0

U trci za prestižnu titulu Traktora godine 2021. bori se i austrijski proizvođač Steyr sa svojim, kako tvrde, najboljim u klasi, modelom 6240 Absolut CVT

Ovaj TotY finalista dugačak je 5,5 i širok 2,5 metra sa maksimalnom radnom težinom od 14.000 kilograma. Odlikuje ga FPT 6-cilindrični Common Rail diesel motor sa 24 ventila, turbopunjačem i međuhladnjakom. Ukupna zapremnina mu je 6.728 cm3. Zahvaljujući Hi-eSCR2 tehnologiji, motor zadovoljava Stage V standarde redukcije izduvnih gasova. 

CVT- moderan način vožnje 

Što se tiče motora, maksimalnih 260 konjskih snaga postiže na 2.200 obrtaja u minuti, a najveći obrtni moment od 1.160 Nm na 1.500 o/min motora.

Sistem za upravljanje snagom PowerPlus omogućuje dodatnu rezervnu snagu za transport, a PTO priključno vratilo i hidrauličke operacije aktiviranjem ove funkcije daju dodatnih 45 KS. Rashladni sistem uvek obezbeđuje motoru optimalnu radnu temperaturu. 

"CVT predstavlja moderan način vožnje traktora. Svi naši modeli, uključujući i ovaj, opremljeni su hidrauličkim duplim disk kočnicama koje im omogućavaju veću otpornost na habanje i duži vek trajanja", pojašnjavaju inženjeri.

Ovaj bezstepeni S-control menjač 'glatko' će proći od minimalnih 0,02 do maksimalnih 50 km/h. 

Takođe, dodatna funkcija ABS upravljačke kočnice omogućava unutrašnjim točkovima blokiranje kada se aktiviraju pojedine kočnice prilikom skretanja. 

Priključno vratilo ima hidrauličku aktivaciju

Kada je reč o hidrauličkom sistemu, detekcijom opterećenja u CVT bazira se na varijabilnoj hidrauličkoj pumpi, brzine protoka od 173 litara u minuti. Traktor ima 3-5 elekronski upravljačkih priključnih ventila. Prednja hidraulika će podići 3,785, a zadnja 10,463 kg. 

Optimalna preciznost, više kontrole i veća produktivnost

Komforna kabina sa zatamnjenim staklima i zaštitom od sunca na prednjem vetrobranskom staklu nudi prijatan radni prostor. Zahvaljujući velikom ventilacionom sistemu, u kabini je osiguran svež vazduh. Nizak nivo buke od samo 69 dB, ergonomsko sedište kao i automatsko podesiva klima omogućuju maksimalnu udobnost. 

Savršen dizajn haube pruža optimalnu preglednost.

"Veliki i podesivi teleskopski retrovizori omogućuju lakše praćenje dešavanja, a dodatni prozor na krovu olakšava nesmetani pogled na prednji utovarivač", pojašnjavaju iz Steyr-a. 

Važno je napomenuti da je kabina opremljena inovativnim instrumentima koji omogućuju još lakše i bolje kontrolisanje svih operacija. Dostupne su razne S-tech varijante od onih jednostavnih rešenja za naknadnu ugradnju EZ pilota baziranog na GPS-u do integrisanog i potpuno opremljenog S-guide sistema sa S-tech ekranom na dodir. 

Kontrolna ručica Multicontroller olakšaće rad rukovaocu

Takođe, automatski sistem upravljanja putanje Easy-Tronic II olakšava automatizaciju radnih procesa i povećava učinak, a time i produktivnost kako traktora, tako i poljoprivrednika, a sa tri videokamere mogu se pratiti sve aktivnosti. Za usklađivanje rada priključne mašine i traktora na raspolaganju je ISOBUS druge i treće generacije, a upravljanje i 'umreženost' cele flote mašina i farme moguća je S-Fleet telematikom.

New Holland T6.160 DC nudi zanimljivu kombinaciju motora i menjača

"Bez obzira da je li u pitanju ratarstvo, stočarstvo, transport ili industrija, sa neprekidnim promenjivim prenosom i brojnim tehničkim inovacijama, naši CVT traktori pružaju najviše standarde rada, odličnu isplativost i sposobnost prilagođavanja svim zadacima“, poručuju stručnjaci ovog austrijskog proizvođača.


Tagovi

Toty 2021 Steyr 6240 Absolut CVT Hidraulički sistem Komforna kabina 6-cilindrični motor Common Rail S-guide


Autorka

Lucija Bencaric

Više [+]

Lucija je magistar agroekonomije. Voli da istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Narodnu nošnju krasi prelep ukrasni kaiš.