Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Lemken
  • 09.09.2021. 09:00

Steketee EC-Weeder za mehaničko suzbijanje korova u kukuruzu

Posebno učinkovit pokazao se u ranim fazama rasta, kukuruz je dobro podnio mehanička opterećenja kod tek iznikle mladice, ali i u fazi tri lista što je rezultiralo vrlo malim gubicima usjeva, navode iz Lemkena.

Foto: Lemken
  • 2.052
  • 253
  • 0

U sklopu magistarskog rada o uzgoju kukuruza pod vodstvom prof. dr. Bode Mistele i prof. dr. Verene Haberlah-Korr sa Sveučilišta primijenjenih znanosti Južne Vestfalije u Njemačkoj testirani su Stekete strojevi za okopavanje tvrtke Lemken

Mehaničko suzbijanje korova u ovoj kulturi provedeno je pomoću Steketee EC-Weedera, potpuno prilagodljivog međurednog stroja za okopavanje opremljenog drljačom i kultivatorom s tzv. prstima (engl. finger hoe) koji uklanja korove unutar reda. 

Stroj se, napominju, posebno učinkovit pokazao u ranim fazama rasta. Kukuruz je dobro podnio mehanička opterećenja kod tek iznikle mladice, ali i u fazi tri lista što je rezultiralo vrlo malim gubicima usjeva.

Učinkovitost 85 posto i više

Također, zagrtanje biljaka korištenjem zagrtača pokazao se kao vrlo efikasan korak u borbi protiv viših korova koji su u fazi pet i šest listova.

Ovisno o radnoj brzini, širini udjela i stanju tla, postignuta je učinkovitost od 85 posto i više.

Kako navode iz Lemkena, sustav pametne kamere osigurava pouzdanu kontrolu u svim fazama rasta bilo da se radi o mladim biljkama ili onima u kasnijim fazama rasta jer se može postaviti i u jednoredni i dvoredni način. 

"Kada je opremljen odgovarajućim alatima, EC-Weeder je vrlo učinkovit okopavač, čak i u kombinaciji s DeltaRow konceptom. Konvencionalna gospodarstva kao mogućnost imaju i kombinaciju okopavanja s prskanjem“, istaknuli su inženjeri tvrtke. 

Za više informacija obratite se tvrtki Lemken na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

Lemken Steketee EC-Weeder Mehaničko suzbijanje korova Uzgoj kukuruza


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

LEMKEN GmbH & Co. KG

Savska cesta 106, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 91 1811 718, e-mail: l.matijevic@lemken.com web: http://www.lemken.com