Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Najezda skakavaca
  • 11.02.2017. 09:00

Skakavci uništili polja kukuruza i šećerne trske

Zbog najezde skakavaca u Boliviji je proglašeno izvanredno stanje!

Foto: Pixabay/christels
  • 1.566
  • 187
  • 0

Bolivijska Vlada proglasila je izvanredno stanje zbog skakavaca! Naime, najezda skakavaca ugrozila je veliko poljoprivredno područje zbog čega je predsjednik Evo Morales najavio plan zaštite koji uključuje izdvajanje 700.000 dolara dodatnih sredstava za dezinsekciju, prenosi BBC.

Skakavci su se prvi put pojavili prije desetak dana u blizini grada Santa Cruza, gdje se proizvodi najveći dio hrane i mesa u državi.

Najezda se brzo proširila i uništila pašnjake te polja kukuruza i kineske šećerne trske. Prema procjenama vlasti, više od 1.000 hektara obradive zemlje uništili su skakavci te je potrebna hitna dezinsekcija.

"Napravit ćemo prsten širine 500 metara oko pogođenog područja i provesti dezinsekciju u suradnji s lokalnim vlastima", rekao je tajnik za poljoprivredu Bolivije Mauricio Ordonez.

Foto: Pixabay/christels


Povezana biljna vrsta

Kukuruz

Kukuruz

Sinonim: kuruza, koruza | Engleski naziv: Grain maize | Latinski naziv: Zea mays L.

Kukuruz je jednogodišnja biljka jarog tipa razvića, a njegova dužina vegetacije od nicanja do pune zriobe ovisi od osobine sorte, odnosno hibrida, s jedne strane, i uvjeta uzgoja,... Više [+]

Tagovi

Skakavci Bolivija Kukuruz


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).