Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • SIP
  • 23.11.2021. 15:00

SIP predstavio novog sakupljača sijena s četiri rotora

S podesivom radnom širinom od 9,9 do 12,5 metara i učinkovitošću 18,5 hektara po satu, grablje sakupljača STAR 1250I50 T nude savršeno rješenje za velike farme, kažu iz tvrtke SIP.

Foto: SIP
  • 560
  • 105
  • 1

STAR 1250I50 T s četiri rotora nova je "zvijezda" u asortimanu sakupljača sijena slovenske tvrtke SIP

"Kombinacija inovativne tehnologije, jednostavnog rada i grablji s četiri rotora rezultira čistim, ujednačenim i prozračnim otkosima, dok robusni dizajn i upotreba visokokvalitetnih materijala osiguravaju izvrsne performanse i dug radni vijek", istaknuli su inženjeri tvrtke. 

Veliki kotači 620/40 R22,5 na novom su modeli postavljeni bliže traktoru što omogućuje oštre zavoje i manje zbijanje na mekšim tlima. Također, posebna montaža s inovativnim šarkama u obliku križa pruža pomicanje rotora od ±300 mm prema gore i dolje, neovisno o šasiji. Opružni zupci uvijek ostaju paralelni s tlom, osiguravajući tako čiste otkose pri svim radnim brzinama pa čak i na neravninama. 

Bolja prilagodba terenu

Modularni dizajn rotora, u kojem je svaki dio pojedinačno zamjenjiv, osigurava jednostavno održavanje, naglašavaju iz SIP-a dodajući kako su za maksimalnu učinkovitost u svim radnim uvjetima, prednji rotori na stroju opremljeni svaki s 12 krakova opružnih zubaca, dok su stražnji svaki s po 13. 

"Robusni držači krakova opružnih zubaca mogu se zasebno mijenjati i montirati u rotor svaki s tri vijka. Radna visina rotora i opružnih zubaca je hidraulički podesiva odvojeno za prednji i stražnji par rotora što omogućuje da se radna visina postavi optimalno, travnjak ostane neoštećen tijekom grabljanja, a otkos čist, bez onečišćenja zemlje", objašnjavaju inženjeri.

Svi stražnji rotori opremljeni su SIP tandemskim kotačima na prednjoj strani rotora i posebnim okretnim kotačima straga (foto: SIP)

Kako bi se bolje pratilo tlo, svi stražnji rotori opremljeni su SIP tandemskim kotačima na prednjoj strani rotora i posebnim okretnim kotačima straga što osigurava izvrsnu upravljivost i izvođenje oštrih zavoja tijekom rada. Dodatno, trostruki tandemski kotač dostupan je na šasiji rotora što omogućuje bolju prilagodbu terenu i veće radne brzine.

Rješenje za velike farme

Kada je riječ o samim grabljama, one tvore dvostruki središnji otkos čija je širina podesiva od 1,30 do 2,20 metara. S podesivom radnom širinom od 9,9 do 12,5 metara i učinkovitošću 18,5 hektara po satu, nude savršeno rješenje za velike farme. "Izdržljive i učinkovite grablje daju ravnomjeran i čist središnji otkos, što olakšava žetvu i štedi energiju i vrijeme", naglašavaju. 

Zadnje, ali ne i manje važno, elektrohidraulički sustav upravljanja pruža automatsko transportno sklapanje i rasklapanje u radni položaj, podešavanje radne visine prednjeg i stražnjeg para rotora te djelomično ili potpuno podizanje rotora prilikom skretanja na uvratinama ili vožnji preko otkosa. 

Za više informacija o novome proizvodu, ali i svim ostalima možete se obratiti tvrtki SIP na jedan od niže navedenih kontakata.


Fotoprilog


Tagovi

SIP Sakupljač STAR 1250I50 T Grablje Rotor


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

SIP Strojna industrija d.d.

Juhartova ulica 2, 3311 Šempeter v Savinjski dolini, Slovenija
tel: +386 (0) 3 703 85 00, e-mail: zeljko.sostaric@sip.si web: https://www.sip.si/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Baranji nova balvan revolucija. Uskoro opširnije