Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • SIP
  • 29.09.2017. 15:00

SIP kosilica ima najravnomjerniju košnju!

Njemački Landwirt objavio je rezultat testiranja u kojem su uspoređivali četiri front alpin kosilice. SIP-ova kosilica DISC 260 F pokazala se odličnom u mnogim parametrima. Pogledajte kojim!

  • 842
  • 112
  • 0

Njemački Landwirt objavio je rezultat testiranja u kojem su uspoređivali četiri front alpin kosilice. Inženjeri s Instituta BLT Wieselburg prikupili su podatke o težini, težištu, dimenzijama, brzini rotacije, radnoj buci unutar i izvan kabine, potrebnoj snazi, potrošnji energije kao i visini rezanja, radu uzbrdo i nizbrdo. Kako bi osigurali iste uvjete za sve strojeve, kosilice je vukao isti traktor, Aebi TT211.

Radna buka i potrošnja energije

Prije testiranja na terenu, kosilice su morale proći ispitivanje tehničkih kapaciteta na testnom poligonu Instituta BLT Wieselburg. Najtiše su bile Pöttinger i SIP kosilice s 99 i 101 dB(A). Potrošnja energije mjerena je na ravnom terenu trave srednje gustoće (4,7-5,1 t suhe tvari/ha). Pöttinger kosilica pokazala je značajnu razliku u potrošnji energije od ostala tri stroja. Najbliža Pöttingeru je SIP-ova kosilica DISC 260 F.

Testirani modeli su manje kosilice koje su razvijene na tehnologijama velikih kosilica, koje predstavljaju glavni program SIP Strojne industrije. Sve tehnologije su isprobane/dovoljno dobre za najveće strojeve radnih širina do 10m. Testiran greben kosilice isti je za prednje i bočne kosilice, odnosno sve karakteristike važe i za jedne i za druge! Kosilice tog tipa dolaze u radnim širinama 2.2, 2.6 i 3.0 metra.

Detaljnije informacije o SIP DISC 260 F kosilici pronađite u letku na kraju članka!

Visina i uzorak košnje

Svim kosilicama na testiranju zadana je visina rezanja od šest centimetara, što se pokazalo drugačije u praksi. Kvaliteta košnje je prvo i najvažnije mjerilo koje se ispitivalo. Ispostavilo se da SIP-ova kosilica ima u prosjeku, uzimajući u obzir sva mjerenja, najravnomjerniji uzorak košnje. No, razlike između različitih smjerova košnje su veće. Uzbrdo, kosilica Lely je kosila najravnomjernije, a slijedi ju SIP. S druge strane, u košnji nizbrdo SIP-ova kosilica se pokazala najboljom, odnosno najravnomjernije je kosila.

Detalje testiranja kosilica pronađite na njemačkom, engleskom ili slovenskom jeziku.

Na kraju, stručnjaci su zaključili kako su razlike u visini i uzorku rezanja prilično male te zaključili, s obzirom na sva mjerenja, da je SIP-ova kosilica DISC 260 F ona s najkonzistentnijom kvalitetom košnje!

"SIP alpin prednja kosilica pokazala se najboljom zbog dobrog prianjanja na podlogu i, prije svega, najravnomjernije košnje", ističe Johannes Paar iz Landwirta.

Ravnomjerna košnja na kosim terenima!

Za više informacija o SIP kosilicama, obratite im se na jedan od niže navedenih kontakata.


Dokumenti


Tagovi

SIP Kosilice Landwirt Košnja Bočna kosilica Prednja kosilica Testiranje DISC 260 F


Partner

SIP Strojna industrija d.d.

Juhartova ulica 2, 3311 Šempeter v Savinjski dolini, Slovenija
tel: +386 (0) 3 703 85 00, e-mail: zeljko.sostaric@sip.si web: https://www.sip.si/