Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • BC Agroslavonija
  • 04.03.2016. 14:30

Siguran otkup i veća cijena crvenog kukuruza!

Prošle godine proizvodnja crvenog kukuruza ugovorena je na preko 1000ha. Ove godine cilj je dodatno povećati proizvodnju, a zainteresiranim proizvođačima ponuđeni su izvrsni uvjeti!

  • 8.246
  • 1.069
  • 0

Tvrtka BC Agroslavonija d.o.o. iz Osijeka ugovara proizvodnju "crvenog kukuruza" s naglaskom na hibrid BC 572. U 2015. godini takva je proizvodnja bila ugovorena sa više od 80 kooperanata na površini od preko 1000ha. Ove godine, BC Agroslavonija želi povećati površinu pod crvenim kukuruzom za čak 50% u odnosu na prošlu godinu, a zainteresiranim proizvođačima nudi odlične uvjete!

Prošlogodišnji proizvodni rezultati - iznadprosječni!

Prosječan urod naturalnog zrna bio je 7,52 t/ha, prosječna vlaga 19,1%, lom manji od 4%,a prosječna primjesa ispod 1,3%. Maksimalni prošlogodišnji urod postigao je gospodin Vojin Bodlović iz Jagodnjaka, sa čak 12,38 t/ha suhog zrna. "Sve što smo dogovorili u ugovoru ispoštovano je sa obje strane, a ove godine nastavljam sa proizvodnjom na jednakoj površini.", izjavio je Vojin Bodlović.

BC 572 hibrid kukuruza

Gyula Kerekeš iz Karanca, Danijel Erdelji iz Novog Bezdana i Milan Petrlić iz Ivankova samo su neki od proizvođača koji su imali prinose preko 9 t/ha. "Zadovoljni smo suradnjom sa BC Agroslavonijom. Cijena je 10% viša, kao što je i dogovoreno, a isplata je u roku. Nastavljamo sa suradnjom i proizvodnjom BC 572 hibrida i u 2016. godini", kažu zadovoljni proizvođači.

Koji su uvjeti ponuđeni proizvođačima?

Cijena otkupa BC 572 hibrida 10% je veća u odnosu na tržišnu cijenu standard kvalitete na dan obračuna 1.11. U 2015. godini primjerice, cijena kukuruza standard kvalitete iznosila je 1,00 kn/kg 1.11., a proizvođačima koji su uzgajali BC 572 hibrid isplaćeno je 1,10 kn/kg.

Prvi dio isplate isplaćuje se do 15.11., a drugi do 15.12., što bi značilo da proizvođači već sredinom 12.og mjeseca imaju kompletno isplaćen urod. Osim toga, ugovaratelj proizvodnje snosi i troškove transporta od proizvođača do silosa. Sa svim zainteresiranima sklapa se Ugovor o proizvodnji u kojem su točno definirani uvjeti, a poštivanje uvjeta i pouzdanost garantira duga tradicija BC Agroslavonija i veliki broj postojećih zadovoljnih proizvođača. Osiguravanje repromaterijala od strane ugovaratelja moguće je, ukoliko to proizvođač želi, ali to nije uvjet za suradnju.

Često proizvođači imaju sumnje u nove hibride i smatraju da, ako je cijena veća, da je zasigurno urod manji. U Bc Agroslavonija to opovrgavaju: BC 572 kvalitetan je hibrid normalnog uroda kao i ostali hibridi u toj FAO grupi, čemu svjedoče i rezultati prošlogodišnjih prinosa, kada je rekord iznosio čak 12,38 t/ha.

Prednosti sjetve crvenog kukuruza:

  • cijena minimalno veća za 10% od tržišne cijene merkantilnog kukuruza
  • osiguran besplatan transport od polja ili najbliže piste do silosa
  • stručni nadzor i savjeti za sve BC kreacije sorata i hibrida
  • siguran i pouzdan partner

Ukoliko ste zainteresirani proizvođač i želite dobiti više informacija o uzgoju BC 572 hibrida kukuruza molim vas da se nam odgovorite na nekoliko kratkih pitanja u kontakt formi ispod članka.


Povezana biljna vrsta

Kukuruz

Kukuruz

Sinonim: kuruza, koruza | Engleski naziv: Grain maize | Latinski naziv: Zea mays L.

Kukuruz je jednogodišnja biljka jarog tipa razvića, a njegova dužina vegetacije od nicanja do pune zriobe ovisi od osobine sorte, odnosno hibrida, s jedne strane, i uvjeta uzgoja,... Više [+]

Tagovi

Bc institut BC hibrid Crveni kukuruz Ugovaranje proizvodnje Siguran otkup Gyula Kerekeš Danijel Erdelji Milan Petrlić Vojin Bodlović Prinos Urod Standard kvaliteta Kukuruz Merkantilni kukuruz

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!