Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Getreide
  • 12.11.2015. 08:30

Selektori i ljuštilice hrvatske proizvodnje!

Tvrtka Getreide bavi se proizvodnjom strojeva za obradu sirovine, a sve sastojne elemente nastoje nabaviti u Hrvatskoj!

Foto: depositphotos, Baloncici
  • 4.604
  • 93
  • 0

Tvrtka Getreide d.o.o. nastala je iz dugogodišnje obiteljske tradicije bavljenja poljoprivredom, a kako bi poljoprivrednicima omogućili efikasniji i kvalitetniji rad. Svojom proizvodnjom strojeva koji služe za obradu sirovina, korisniku omogućuju lakše finaliziranje gotovog proizvoda za prehrambenu ili laku industriju. U Getreide asortimanu se tako mogu naći selektori za čišćenje i razvrstavanje žitarica, ljuštilice za žitarice, kalibratori, silosni aspirateri te elevatori.

"Specijalizirali smo se za strojeve vezane uz ratarstvo i povrtlarstvo koji služe za obradu sirovina pa tako u našoj ponudi za sada imamo pet strojeva i to selektor za žitarice i mahunarke, ljuštilicu za žitarice, mlin za brašno, silosni aspirater te mlin za krušne mrvice. Imamo završene pripreme i nacrte za još jedan stroj koji planiramo u roku od godinu dana pustiti u prodaju, a radi se o kalibratoru za razvrstavanje voća i povrća po veličini. Također planiramo u roku godine dana u svoju ponudu uvesti ljuštenje pira, ječma i ostalih žitarica.", govore iz tvrtke Getreide.

Strojevi po mjeri kupaca!

Selektor za žitarice

"S obzirom kako je naš mali, ali vrlo inovativni tim prilagodljiv različitim zahtjevima kupaca, radili smo nekoliko strojeva za specifične potrebe pojedinih kupaca koji uzgajaju isključivo jednu kulturu žitarica ili su certificirani EKO proizvođači. Potrebno je naglasiti da, ukoliko se izrađuje stroj za potrebe EKO proizvodnje, isti se mora prilagoditi te je prilikom izrade nužno koristiti materijale propisane EKO certifikatom."

Unazad godine dana otkako tvrtka Getreide posluje na RH tržištu, za sada su se isprofilirala dva proizvoda koja su radili u serijama, a jedan od njih je selektor za žitarice. Proizvode ih u nekoliko varijanti ovisno o kapacitetu, a sve do količine od 2000 kg/h. (T 300 kg/h; T 500 KG/H, T1000 kg/h; T 1500 kg/h; T 2000 kg/h). Razgovarali smo sa gospodinom Željkom Krapec sa P.G. Poljoprivreda koji je nedavno postao zadovoljni kupac tvrtke Getreide:

"Bavimo se ratarstvom, uzgajamo soju, žitarice, kukuruz, pšenicu, zob i ječam. Kako bi si olakšali rad, kupili smo selektor od 500 kg na sat. Iznimno smo zadovoljni jer nam selektor očisti žitarice i na taj način ubrza i olakša posao što nam je i bio cilj te ćemo se zasigurno i u budućnosti javiti u Getreide.", govori gospodin Krapec iz Bjelovarsko-bilogorske županije.

Koje se žitarice mogu čistiti selektorom?

Na selektoru se mogu čistiti sve vrste žitarica i mahunarki. U svojoj osnovnoj izvedbi dolazi s fiksnim sitom s kojim se mogu čištiti kukuruz i grah te s dva izmjenjiva sita kojima se vrši čišćenje sitnijih žitarica (pšenica, ječam, zob, tritikal, oljušteni pir) ili žitarica srednje veličine (soje, graška, kukuruza kokičara).

Selektor se sastoji od usipnog koša s zasunom kojim se regulira protok žitarice. Nakon usipanja žitarice u stroj, ona dolazi do ventilatora koji ima regulator veličine žitarice, a koji nam u konačnici odvaja prašinu, pljevu i sitnije smeće. Na izlaznoj strani ventilatora potrebno je zavezati ili na neki način pričvrstiti platnenu vreću u kojoj će završiti navedeni otpad. Žitarica potom pada na sito gdje se odvaja prvo krupni otpad čiji se otvor nalazi na bočnom dijelu stroja. Nakon odvajanja krupnog otpada, ispravna žitarica (zrno) ostaje u gornjem dijelu sita te izlazi na prednji dio stroja dok lom, sitno zrno i ostali otpad propada kroz sito i izlazi na donjem dijelu stroja.

Selektor tvrtke Getreide je u potpunosti hrvatski proizvod budući da sve potrebne sastavne elemente nastoje nabaviti na domaćem tržištu.

Ljuštilice za žitarice

Ljuštilica

Tvrtka Getriede proizvodi četiri tipa ljuštilica za žitarice, ovisno o zapremnini te da li dolaze sa sitom ili bez. Ljuštilica sa sitom ujedno vrši i razvrstavanje žitarica te nije potrebno dodatno čišćenje žitarice. Stroj se sastoji od usipnog koša sa zasunom kojim se regulira protok žitarice, ispod kojeg se nalazi bubanj u kojem se odvija glava radnja ljuštenja. Bubanj se satoji od lopatica koje obavljaju ljuštenje žitarice i od sita koje se nalazi ispod bubnja kroz koje prolazi žitarica. Sito je potrebno mijenjati ovisno o veličini žitarice. Pljeva se iz bubnja izvlači pomoću ventilatora te je, kao i kod selektora za žitarice, na izlazu potrebno fiksirati platnenu vreću.

"Bavimo se ekološkom poljoprivredom, uzgajamo pšenicu, pir, zob, uljanu repicu, soju i suncokret. Od tvrtke Getreide kupili smo ljuštilicu koja nam je omogućila brže čišćenje i ljuštenje sjemena te tako olakšala posao. Ljuštilica je bitna za finalizaciju proizvoda i jako smo zadovoljni." svjedoči OPG Marić iz Bilja.

Za više informacija o proizvodima te nabavci istih, kontaktirajte tvrtku Getreide na jedan od niže navedenih kontakata!

Foto: depositphotos, Baloncici


Tagovi

Getreide Selektor za žitarice Elevator Mlin za brašno Aspirater Ratarstvo Ljuštenje pira Ljuštenje žitarica Obrada sirovina Kalibrator Eko proizvodnja Željko Krapec OPG marić Pljeva Hrvatski proizvod Razvrstavanje žitarica


Partner