Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Svjetsko natjecanje orača
  • 03.12.2017. 15:00

Saša Višak odličan na svjetskom natjecanju orača

Kenija je ugostila orače iz 22 zemlje svijeta. Naš Saša Višak pokazao je zavidno znanje!

  • 4.769
  • 421
  • 0

Već 64. svjetsko natjecanje orača ovoga puta održalo se na afričkom kontinentu, u Keniji, a Hrvatska pokazala da i u ovom "sportu" ima iznimne ljude. Naime, Saša Višak koji se jedini natjecao iz Hrvatske jer Zoranu Piskaču nije omogućena adekvatna oprema s kenijske strane, zauzeo je 10. mjesto drugi dan natjecanja na travi, u oštroj konkurenciji.

Na prvom mjestu je ostao Gene Gruber iz SAD-a, Eamonn Tracey iz Irske je drugi, a treći Bjame Moller Nielsen iz Danske. U kategoriji plugova premetnjaka prvi je John Whelan iz Irske, drugi Bob Mehrtens iz Novog Zelanda, a treći Yves Thievon iz Francuske.

Prvi dan natjecanja na strništu u kategoriji pluga ravnjaka natjecalo se 23 natjecatelja. Prvo mjesto zauzeo je Don Gruber iz SAD-a, drugo Eamonn Tracey iz Irske, treće Bjame Moller Nielsen iz Danske, a naš Saša Višak završio je na 13. mjestu. U kategoriji premetnjaka natjecalo se 19 natjecatelja, o kojih je prvi bio John Whelan iz Irske, drugi Marco Angst iz Švicarske i treći Bob Mehrtens iz Novog Zelanda.

Natjecanje je otvorio predsjednik Kenije Uhuru Kenyatta na farmi Nongongeri pri Sveučilištu Egerton u Nakuru-u. Istaknuo je da će Vlada posebnu pozornost posvetiti mehanizaciji u poljoprivredi te pomoći lokalnim poljoprivrednicima da povećaju proizvodnju hrane. Priznao je da je upravo vidio najnovije i najmodernije traktore i plugove po prvi puta. "Po prvi puta vidim visoko napredne plugove. Moja će Vlada u prioritet staviti akviziciju takvih strojeva kako bi pomogla lokalnoj poljoprivredi", rekao je Predsjednik Kenyatta.

U Keniji su se ove godine natjecali natjecatelji iz 22 zemlje, navodi se u priopćenju Hrvatske udruge za organizaciju natjecanja orača (HUONO).

Izvor i foto: HUONO


Tagovi

Svjetsko natjecanje orača Kenija Saša Višak Kenija HUONO


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]