Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • SAME traktori
  • 24.07.2017. 08:00

SAME pouzdan partner vašeg gazdinstva!

Explorer je jedan od najpopularnijih SAME traktora svih vremena. Explorer je danas opremljen brojnim dodatnim funkcijama, a raspon je proširen, što ga čini idealnim savremenim partnerom za svakog poljoprivrednika!

Foto: same-tractors.com
  • 2.074
  • 139
  • 0

S više od 130.000 prodajnih jedinica od 1983. godine, Explorer je jedan od najpopularnijih SAME traktora svih vremena. Explorer je danas opremljen brojnim dodatnim funkcijama, a raspon je proširen, što ga čini idealnim savremenim partnerom za svakog poljoprivrednika koji traži svestranu, udobnu i pouzdanu mašinu na koju se može osloniti.

Novi Explorer dostupan je u sedam modela s tri verzije (LD-MD-HD) koje se dodatno prilagođavaju i postoji mogućnost izbora dve različite konfiguracije. Dostupno je niz opcija s motorima s 3 ili 4 cilindra, 3 vrste hidrauličnog sistema, 3 različita razmaka točkova, visokoefikasni mehanički menjač ili powershift i još mnogo toga. Explorer nudi vrhunsku sigurnost, kvalitet i performanse, s niskim troškovima održavanja.

Kvalitet uz niske troškove održavanja

Svi modeli Explorer serije opremljeni su najnovijom verzijom FARMotiona, porodica motora posebno dizajnirana za poljoprivrednu upotrebu koja garantuje još veće performanse i pouzdanost uz niske troškove održavanja. Ovi motori imaju elektronski, kontrolni, pod pritiskom Commom Rail sistem ubrizgavanja (do 2.000 bara) i optimizovan kapacitet cilindra od 962 cm³. Dostupni s 3 ili 4 cilindra, ovi FARMotion motori uveliko poboljšavaju sposobnost upravljanja i vuču pri novim Explorer modelima.

Zadovoljavanje standarda Stage 4 (Tier f Final) zagarantovano je u 90, 100, 110 i 120 verziji, zahvaljujući SCR sistemu izduvnih gasova, čime se poboljšava efikasnost motora, a smanjuje potrošnja goriva. Model 80, koji je takođe prilagođen standardima Stage 4 (Tier 4 Final), opremljen je DOC katalizatorom.

Explorer je uvek bio lider u svojoj klasi. Sada je još moćniji, nudeći vrhunske performanse s mnoštvom mogućnosti prilagođavanja. Savršen za vaše gazdinstvo!

Hidraulični sistem

I mehanički menjač ili Powershift u novim Explorer modelima omogućuju izbor savršene brzine za svaki posao. Dostupan s 4 ili 5 zupčanika, menjač se može integrisati u Powershift modele (Hi-Lo/HML), kao i na underdrive i supercreeper, nudeći minimum od 8 napred i 8 brzina nazad do maksimuma od 60 napred +60 nazad. Bez obzira na odabranu opciju, svi Explorer menjači garantuju visok nivo performansi, prenoseći snagu točkova s minimalnom disperzijom. Prednji i zadnji diferencijal i pogon na prednjim točkovima na svim Explorer modelima imaju elektro-hidrauličnii sistem kvačila.

SAME Explorer traktor

Explorer ima hidraulični sistem koji je savršeno prilagođen različitim zahtevima niza aplikacija, od pumpe koja isporučuje 55 l/min do 60ECO verzije, koji može da isporuči do 60 l/min na samo 1.600 obrtaja/min. Dalje, dva modela iz ove serije imaju inovativnu kombinaciju dvostruke pumpe koja može da isporuči do 90 l/min, zajedno sa zadnjim razdelnicima s velikom brzinom protoka.

Explorer ima maksimalni kapacitet nosivosti od 5.410 kg pozadi i napred od 2.100 kg.

Izvanredna vidljivost i dobra izolacija kabine

Jedinstven stil Explorer serije razlikuje ga od konkurencije, to je dodatna karakteristika zbog čega je ova serija jedna od popularnijih u SAME ponudi traktora. Kabina nudi izvanrednu vidljivost pa je dodatno poboljšana kako bi se osigurao ugodniji, funkcionalniji ambijent za vozača. Sve funkcije oko sedišta za vozača su napravljene za što lakše i prirodnije korišćenje. Kabina je takođe opremljena novom "Silent Hydro-Block" tehnologijom, inovativnom funkcijom koja nije prisutna u ranijim verzijama, a koja dodatno poboljšava izolaciju kabine i zaštitu od vibracija i buke.

Pogledajte video o SAME Explorer seriji traktora!

Foto: same-tractors.com


Tagovi

SAME Traktor Explorer FARMotion motor SCR sistem Hidraulični sistem


Autorka

Karolina Rastija

Više [+]

Karolina je magistrirala agroekonomiju, sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savete deli sa čitaocima Agrokluba!


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kačamak sa čvarcima na vranjanski način.