Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dow AgroSciences
  • 11.04.2019. 12:00

S Pallasom 75 WG manje je korova u njivama, a prinosi i profitabilnost veći

Tvrtka Dow AgroSciences ima rješenje u proizvodu Pallas 75 WG, herbicidu za primjenu nakon nicanja, koji je namijenjen suzbijanju jednogodišnjih travnih korova, te širokolisnih korovskih vrsta u žitaricama.

Foto: Depositphotos/fotokostic
  • 655
  • 55
  • 0

Zaštita žitarica od uskolisnih/travnih korova vrlo je važna stavka u poljoprivrednoj proizvodnji s obzirom da je populacija istih iz godine u godinu sve značajnija. Upravo u tome segmentu tvrtka Dow AgroSciences ima rješenje u proizvodu Pallas 75 WG, herbicidu za primjenu nakon nicanja, koji je namijenjen suzbijanju jednogodišnjih travnih korova, te širokolisnih korovskih vrsta u žitaricama.

Aktivna tvar piroksulam pripada grupi Triazolopirimidina. Uglavnom se usvaja i djeluje preko lista, ali posjeduje i kratkotrajno rezidualno djelovanje na novoiznikle korove. 2009. godine tvrtka Dow AgroSciences je dobila prestižnu nagradu Agrow Awards za najbolji novi proizvod u zaštiti bilja - Pallas 75 WG/piroksulam.

Uspješno suzbija široku paletu korova

lzvanredno suzbija travne korove kao što su Alopecurus, Avena, Bromus i Lolium vrste, što rezultira uvećanjem prinosa i profitabilnosti. Odlično suzbija i neke širokolisne korove, čime uvećava prinos i smanjuje korovski potencijal: Capsella bursa-pastoris, Galium aparine, Lamium purpureum, Matricaria spp., Stellaria media, Veronica sp. i druge.

Važno je naglasiti da se koristi u vrlo niskim dozama primjene, od 250 g/ha (0,25 kg/ha). Preporuka je dodati mu 0,5 l okvašivača radi što boljega efekta djelovanja.

Kada primijeniti Pallas 75 WG?

Pallas 75 WG se koristi u pšenici (ali ne u Triticum durum), raži i u usjevu tritikala. S obzirom da nije selektivan prema ječmu, Pallas 75 WG uvelike svoju primjenu pronalazi i u sjemenskoj proizvodnji. Optimalna temperatura primjene je između 8-25 °C. Pallas 75 WG treba primjeniti kada je usjev u stadiju razvoja prema BBCH od 12 to 32 (od 2 lista do vidljivog 2. koljenca).

Kada govorimo o iskustvima iz prakse sa terena, pokazalo se da je idealno vrijeme primjene sredstva Pallas 75 WG između prvog i drugog koljenca, kada su svi korovi vani. Zajedno s Pallasom 75 WG može se odraditi i tretman fungicidom

Ograničenja koja Pallas 75 WG ima što se tiče kompatibilnosti su: ne miješati ga sa regulatorima rasta biljaka i insekticidima na bazi organofosfata!

Neki od problematičnih korova su:

U svrhu proširenja djelovanja na širokolisne korove preporučuje se miješanje sa herbicidima Lancelot 450 WG i Mustang.

Za više informacija o suzbijanju korova u žitaricama, obratite se tvrtki Dow AgroSciences na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

Dow AgroSciences Zaštita od korova Žitarice Prskanje Pallas 75 WG


Partner

Dow AgroSciences RH

Ulica Petra Hektorovića 2, Zagreb, Hrvatska
tel: (0)99 / 47 - 01 - 010, e-mail: afranjic@dow.com web: http://www.dowagro.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zagorska smokva danas :(
Foto: Facebook/Volim Zagorje
https://tinyurl.com/5kb3udrs