Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Syngenta
  • 07.05.2018. 13:30

Pšenica je već klasala - na vrijeme provedite zaštitu od najznačajnijih bolesti!

Kako je na mnogim lokacijama pšenica već klasala, svakako planirajte na vrijeme provesti zaštitu od bolesti.  Zaštitu klasa od bolesti preporučamo obaviti u vrijeme kada je klas potpuno razvijen - period početka do sredine cvatnje. 

Foto: Bigstockphoto/soleg_1974
  • 1.214
  • 70
  • 0

Za postizanje visokih i kvalitetnih prinosa važno je održati zdravim zastavicu i klas, a to postižemo planiranom i redovitom zaštitom od bolesti tijekom vegetacije. Kako je na mnogim lokacijama pšenica već klasala, svakako planirajte na vrijeme provesti zaštitu od bolesti.  Zaštitu klasa od bolesti preporučamo obaviti u vrijeme kada je klas potpuno razvijen - period početka do sredine cvatnje. 

vd
Slakovci, 03.05.2018., sorta Falado

U nastavku možete pronaći savjete Syngentinog tima terenskih stručnjaka o vremenu primjene i odabiru najboljih fungicida za zaštitu klasa pšenice od bolesti.

Preporuka za T3 zaštitu klasa

U uvjetima jakog pritiska bolesti, stručnjaci tvrtke Syngenta Agro preporučaju primjenu fungicida MAGNELLO® u dozi 1 l/ha. 

Ukoliko želite snažnu, sigurnu i dugotrajnu zaštitu pšenice, preporučamo primjenu fungicida nove generacije - ELATUSTM Era u dozi 1l/ha koja uz odlično djelovanje protiv bolesti, utječe pozitivno na visinu i kvalitetu prinosa (produljena fotosintetska aktivnost, bolje nalijevanje zrna, bolja iskoristivost hranjiva i vode).

cw

ELATUSTM Era je novi, najmoćniji SDHI fungicid koji pruža snažnu i potpunu zaštitu od najvažnijih bolesti lista žitarica s posebnom snagom protiv uzročnika smeđe pjegavosti lista pšenice (Septoria tritici) i hrđe (Puccinia spp.).

Fungicid ELATUSTM Era je kombinacija dvije aktivne tvari: SolatenolTM i protiokonazol.

SolatenolTM (benzovindiflupir) je nova, najsnažnija i najstabilnija aktivna tvar koja u kombinaciji s protiokonazolom pruža nadstandardne rezultate. Neposredno nakon primjene, SolatenolTM brzo ulazi u list i veže se za voštani sloj lista odakle se postepeno i ravnomjerno raspoređuje po listu. Distribuira se čak i u novo izrasle dijelove. Upravo zbog ove karakteristike posjeduje iznimnu otpornost na ispiranje kišom. Potrebno samo sat vremena nakon prskanja bez oborina.

SolatenolTM osigurava potpunu zaštitu svih dijelova lista. List utječe na prinos.

Kombinacija ove dvije aktivne tvari omogućava učinkovito i dugotrajno suzbijanje širokog spektra bolesti pšenice i ječma, a istodobno sprječava i pojavu rezistentnosti.

Snaga fungicida ELATUSTM Era ne odražava se samo u snažnom suzbijanju bolesti, nego i izrazito dugom djelovanju i zadržavanju zelene površine lista.  ELATUSTM Era pruža snažan "greening efekt" kojim se produljuje fotosintetska aktivnost do sedam dana, utječe na bolje nalijevanje zrna, bolju iskoristivost hranjiva i vode što rezultira postizanjem ekstra prinosa.

vde
ELATUS™ Era “greening efekt”, pokus 2016.

ELATUS™ Era je pouzdan u svim uvjetima. Dugotrajno preventivno i kurativno djelovanje jamči iznimnu učinkovitost i potpunu zaštitu čak i kod najjačeg pritiska bolesti.

Svake godine osigurava istu dobit, za svaki usjev žitarica, svaki pritisak bolesti, što je dokazano i odobreno od strane nezavisnih stručnjaka. 

ELATUS™ Era je registriran u pšenici za suzbijanje smeđe pjegavosti lista i pljevica, smeđe i žute hrđe, paleži klasa i u ječmu za suzbijanje smeđe hrđe, mrežaste i sive pjegavosti, ramularijske pjegavosti.

Vrhunsko preventivno i kurativno djelovanje omogućava proizvođaču fleksibilno vrijeme primjene. Za više informacija o zaštiti pšenice i ječma, obratite se tvrtki Syngenta Agro na jedan od niže navedenih kontakata.
 


Povezane biljne vrste

Pšenica

Pšenica

Sinonim: Žito | Engleski naziv: Winter wheat | Latinski naziv: Triticum aestivum (L) em. Fiori et Paol.

Pšenica se koristi u mlinarstvu, prehrambenoj i farmaceutskoj industriji. Najznačajniji je ratarski usjev te je njome zasijana ¼ obradivih površina na svijetu. Pšenični kruh... Više [+]

Ječam

Ječam

Sinonim: - | Engleski naziv: Barley | Latinski naziv: Hordeum vulgare L.

Ječam se uglavnom koristi kao stočna hrana jer posjeduje visoku hranidbenu vrijednost. U hranidbi stoke ječam se koristi kao prekrupa (izmrvljeno zrno koje se koristi za dodavanje... Više [+]

Tagovi

Syngenta Agro Pšenica Ječam Bolest Zaštita Fungicid Hrđa Smeđa pjegavost Siva pjegavost Klas Zastavica


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Predsjednik Zoran Milanović i ministrica poljoprivrede Marija Vučković na ovogodišnjem su Noćnjaku obišli izlagače i kušali njihove proizvode. Pogledajte više u našoj galeriji: https://www.agroklub.com/agrogalerija/nocnjak-2024-sadnja-masli... Više [+]