Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Syngenta
  • 07.04.2017. 21:30

Prvo prskanje žitarica protiv važnih bolesti

Rano u proljeće, gotovo svake godine pojavljuje se smeđa pjegavost lista - najopasnija bolest pšenice. Pregledajte vaše usjeve pšenice i ječma na prisustvo bolesti i reagirajte na vrijeme!

  • 5.553
  • 276
  • 0

Rano u proljeće, gotovo svake godine pojavljuje se smeđa pjegavost lista (Septoria spp.) - najopasnija bolest pšenice. Ne treba zanemariti i česte rane pojave pepelnice i hrđe.

Prvo prskanje pšenice protiv bolesti najbolje je obaviti u fazi 1. do 2. koljence (početak vlatanja, kada je pšenica visine 20-25 cm). Za prvo prskanje pšenice, kao vrhunsku zaštitu tvrtka Syngenta preporuča Amistar Opti u dozi 2,5 l/ha koji će svojim djelovanjem suzbiti sve sojeve smeđe pjegavosti i ima pozitivan utjecaj na usjeve pogođene stresom.

Fungicid Artea Plus u dozi 0,4-0,5 l/ha je također odlično i ekonomično rješenje širokog spektra djelovanja koje je najbolje primijeniti čim se pojave prvi znaci bolesti. Redovno pratite stanje svojih usjeva!

Syngentina strategija zaštite pšenice od bolesti

Preporuke za prvo prskanje ječma

Pregledajte vaše usjeve ječma na prisustvo bolesti! Na pojedinim lokacijama Syngentini terenski stručnjaci uočili su pojavu sive i mrežaste pjegavosti ječma. Prvim prskanjem ječma sprječavamo daljnji razvoj bolesti i infekcije novih, gornjih listova.

Prvi tretman ozimog ječma preporuča se obaviti u fazi 1. koljenca (ječam visine 20-25 cm) fungicidima Amistar Extra u dozi 0,6-1 l/ha ili Amistar Opti 2,5 l/ha.

Stanje ječma 21.03.2017. i preporuke za zaštitu

Za više informacija o zaštiti žitarica, obratite se tvrtki Syngenta na jedan od niže navedenih kontakata.


Povezane biljne vrste

Pšenica

Pšenica

Sinonim: Žito | Engleski naziv: Winter wheat | Latinski naziv: Triticum aestivum (L) em. Fiori et Paol.

Pšenica se koristi u mlinarstvu, prehrambenoj i farmaceutskoj industriji. Najznačajniji je ratarski usjev te je njome zasijana ¼ obradivih površina na svijetu. Pšenični kruh... Više [+]

Ječam

Ječam

Sinonim: - | Engleski naziv: Barley | Latinski naziv: Hordeum vulgare L.

Ječam se uglavnom koristi kao stočna hrana jer posjeduje visoku hranidbenu vrijednost. U hranidbi stoke ječam se koristi kao prekrupa (izmrvljeno zrno koje se koristi za dodavanje... Više [+]

Tagovi

Syngenta Smeđa pjegavost lista Pšenica Ječam Prskanje Zaštita Fungicid Siva Mrežasta pjegavost


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle od 6 sjemenki uguranih u obično vulgaris zemlju izniklo je 4 mladice. Nije još vrijeme za sadnju ali klijavost sjemenki kakve jesu je solidna. Ove će biti probno posađene kad još malo ojačaju pa kako im bude.