Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pioneer
  • 25.04.2016. 08:30

Prva Pioneer pokusna polja sa sojom

Pioneer je započeo sjetvu prvih pokusnih polja soje. U Pioneeru ističu da će upravo visoka kvaliteta sjemena i genetske karakteristike biti najjači aduti njihovih sorata soje.

  • 2.791
  • 123
  • 0

Ovih dana na području čitave Hrvatske Pioneer je započeo sjetvu prvih pokusnih polja soje.

S obzirom na nove trendove i promjenu strukture sjetvenih površina, soja se sve više nameće kao poljoprivredna kultura koja, uz kukuruz i pšenicu, postaje nezaobilazna u plodoredu velike većine farmera. Pioneer je u Hrvatskoj najviše poznat po prodaji hibrida kukuruza, gdje zauzima vodeće mjesto.

Sjeme soje

Osim kukuruza, Pioneer nudi i sjeme suncokreta, uljane repice i lucerne, a već u narednoj godini planovi su da se krene sa prodajom soje. U pokusima će se testirati sorte koje su već poznate i prodaju se u zemljama EU, a očekivanja su da dobri rezultati neće izostati ni u Hrvatskoj. Kako izgledaju sorte soje Pioneer-a, farmeri će moći vidjeti na danima polja i pokusnim parcelama.

Twin row tehnologija

U Pioneeru ističu da će upravo visoka kvaliteta sjemena i genetske karakteristike biti najjači aduti njihovih sorata soje.

Po pitanju ostalih kultura, napominju da će u ovoj godini biti zasijano preko 500 pokusnih polja. Osim standardnih pokusa kukuruza i suncokreta, nastavlja se testiranje hibrida u različitim gustoćama sjetve, različitim rokovima sjetve, kao i najnovija twin row tehnologija.


Povezane biljne vrste

Soja

Soja

Sinonim: - | Engleski naziv: Soybean | Latinski naziv: Glycine max (L.) Merrill

Soja potječe iz Azije i vodeća je uljna i bjelančevinasta kultura, čije se zrno koristi kao izvor jestivih ulja (18 – 24 %) i bjelančevina (35 – 50 %) kako za ishranu ljudi tako i... Više [+]

Kukuruz

Kukuruz

Sinonim: kuruza, koruza | Engleski naziv: Grain maize | Latinski naziv: Zea mays L.

Kukuruz je jednogodišnja biljka jarog tipa razvića, a njegova dužina vegetacije od nicanja do pune zriobe ovisi od osobine sorte, odnosno hibrida, s jedne strane, i uvjeta uzgoja,... Više [+]

Fotoprilog


Tagovi

Pioneer Sjetva Soja Kukuruz Pokusna polja


Partner