Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivredna mehanizacija
  • 25.10.2013. 08:08

Prezentacija Kubota traktora i Ilgi priključaka

Prezentacija Kubota traktora i Ilgi strojeva u Crncu

  • 1.628
  • 136
  • 0

Se - kra je ljetos održala veliku prezentaciju u Crncu gdje su okupljenim poljoprivrednim proizvođačima predstavili Kubota traktore te ravnjač zemlje Omega, tanjuraču Maxima/Aragon, kultivator Apollo, Valjak AMR 6m i tanjuraču Hercul 32 D.

Na prezentaciji je prikazan kompletan slijed radova u polju, nakon završene prezentacije okupljeni poljoprivredni proizvođači dobili su odgovore na sva pitanja vezana za mehanizaciju kao i stručne savjete koji najbolje odgovara potrebama i veličini gospodarstva. Kako je izgledala prezentacija možete pogledati u video prilogu kojeg Vam donosimo na kraju članka.

Traktor Kubota M135 GXS

Kubota M135 GXS traktor napravljen je prema najnovijoj tehnologiji koja zadovoljava najviše standarde. Jednostavna kontrola najzahtijevnijih zadataka omogućuje nesmetan rad i u najtežim uvjetima u poljoprivredi. GX serija napravljena je za čvrsto upravljanje i trakciju, kako bi se nosila sa svakim teškim zadatkom. Dugi međuosovinski razmak osigurava izvanrednu ravnomjernu stabilnost i vučnu snagu, dok istovremeno pruža i agilnost i manevarske sposobnosti kompaktnih traktora. Konstrukcija prednje osovine i pozicija pogonske osovine omogućuju ekstremno visok klirens u ovoj klasi traktora.

Novitet u kontrukciji je i novi krovni prozor koji pruža bolji pregled prednjeg utovarivača kada je u najvišoj poziciji. Kabina nudi najbolji široki pregled vidnog polja iz svakoga kutka, zahvaljujući novoj zaokruženoj kabini bez centralnih nosača. Kabina je povišena kako bi pružila viši pogled, dok su stražnje komponente spuštene radi boljeg pregleda straga. Za maksimalnu učinkovitost rada i manju potrošnju goriva GX serija opremljena je sa 8 brzina i Power Shiftom na 3 hi/lo dometa i automatskim načinom rada, nudi 24 brzine unaprijed i 24 brzine unazad za precizno mijenjanje s minimalnim trzajem i bez gubitka snage.

Traktor Kubota M8560

Model M8560 je redizajniran model nove M serije sa poboljšanim karakteristikama koja osigurava otpimalan rad i udobnost. Common Rail agregat (direktno centralno ubrizgavanje) nudi rijetku kombinaciju veće snage pri manjim okretajima, manju potrošnju, izdržljivost kao i minimalnu razinu buke i emisije štetnih plinova. Šest sinkroniziranih brzina na glavnom mjenjaču podjeljeno je u tri grupe (brza/spora/pužna) sa mogućnošću polovljena svake brzine.

Ekonomična funkcija održava 20% manje okretaja motora pri 40 km/h u šestoj brzini. Ova inovacija pridonosi čuvanju agregata, manjoj buci i manjoj potrošnji goriva. Traktori M serije opremljeni su hidrauličnim kočionim sistemom na 4 kotača koji zahtjeva minimalan pritisak papučice. Prilikom kočenja automatski se prebacuje na 4WD pogon. Parkirna kočnica prikladno je ugrađena u mjenjač.

Laserski ravnjač zemlje Omega

Uz pomoć laserskog sistema ugrađenog u ravnjač zemlje Omega napravite izravnanje s manjim troškovima, u kraćem vremenu i bez greške. Laserski sustav je integriran na čvrstoj strukturi stroja. Izjednačavanje poljoprivrednih površina vrlo je bitan postupak za poljoprivrednu proizvodnju. Ravnanjem zemlje smanjuje se prisutnost korova na njivi. Potreba za navodnjavanjem smanjuje se za 35-40%, pomaže u kontroli slaniteta tla, biljke ravnomjerno dozrijevaju, obradiva površina povećava se za 30%, a korištenje kemijskih preparata smanjuje. Gledano dugoročno ulaganje u lasreski ravnjač zemlje je višestruko isplativ jer štedi novac i vrijeme potrebno za obavljanje radova u poljoprivredi.

Tanjurača Maxima/Aragon

Tanjurača Maxima ima veliku mogućnost upotrebe u obradi tla, smanjuje troškove proizvodnje. Kvalitetna obrada tla moguća je do brzine od 15 km/h ovisno o uvjetima tla. Veliki radni kapacitet donosi niske troškove i manju potrošnju goriva.

Kultivator Apollo

Kultivator Apollo svojom kompaktnom strukturom može se koristiti za nekoliko radnja obrade tla. Učinkovit je u obradi strništa nakon žetve. Slama se miješa u tlo tako što ju se reže u korjenu te time postaje organsko gnojivo za slijedeću kulturu. Dubina rada je od 5 do 30 cm. Kultivatorom Apollo dobivate učinkovitiju obradu tla uz reduciranje troškova proizvodnje, smanjenje potrošnje goriva i veće profite.

Tanjurača Herkul

Okvir je urađen od kutijastih profila dimenzija 150×100 debljine 6 mm. Osovine su napravljene od čelika dimenzija 40x40 mm. Ugao između baterija je moguće podešavati, jednostavnim vađenjem bolcne i dovođenjem u željeni položaj. Time se postiže da se u prvom prohodu dublje obradi zemlja, a u drugom da se ona dobro usitni. Ovim radnjama tlo je već poslije drugog prohoda spremno za sjetvu.

Čistači imaju mogućnost približavanja diskovima, tako da se u slučaju istrošenosti istih mogu koristiti u punom intenzitetu, i ne može doći do nagomilavanja zemlje.


Fotoprilog


Tagovi

Kubota Traktor Tanjurača Kultivator Ravnjač zemlje


Autorica

Maja Bakota

Više [+]

Maja je administratorica/urednica AgroKluba. Završila je diplomski studij financijskog managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Zanima se za društvene mreže, community management i SEO. Osebujnog glazbenog ukusa :)


Partner

Se-kra d.o.o.

Sesvetski Kraljevec, Hrvatska
tel: 01 / 2047 - 888, e-mail: se-kra@se-kra.hr web: http://www.se-kra.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Ove godine pripremili smo bogat program. Vidimo se!
#gudovac2024