Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • KWS
  • 18.11.2019. 14:30
  • Osječko-baranjska, Osijek

Premijerom PLUS4GRAIN hibrida kukuruza najavljena nova KWS era

Na dosjetljiv i efektan način predstavnici tvrtke KWS prezentirali su nove hibride kukuruza, svojevrsnom svečanom premijerom, održanom u petak u osječkom kinu Urania

Foto: KWS
  • 944
  • 59
  • 0

Na dosjetljiv i efektan način predstavnici tvrtke KWS prezentirali su nove hibride kukuruza, svojevrsnom svečanom premijerom, održanom u petak u osječkom kinu Urania. Glavne zvijezde ove premijere bili su PLUS4GRAIN hibridi za intenzivniju proizvodnju. Više o tom događaju i novitetima rekla je Maja Družijanić, voditeljica marketinga ove tvrtke.

KWS u svom sortimentu uskoro dodaje i sjeme povrća

"Prigodno smo pred kraj godine organizirali ovakvu vrstu eventa točnije PLUS4GRAIN premijeru kako bismo svojim partnerima, distributerima i suradnicima najavili što mogu očekivati u idućoj sezoni. Prije pet godina imali smo sličan događaja kada smo predstavili novu generaciju hibrida kukuruza Kamparis, Balasco, Konfites i Konsens, prije tri godine uveli smo hibride tolerantne na sušu i visoke temperature CLIMACONTROL3 te nastavili s razvojem hibrida koji odgovaraju zahtjevima proizvođača i tržišta", rekla je Maja Družijanić.

Dodala je i kako neki možda poistovjećuju tvrtku KWS samo s kukuruzom ili šećernom repom te podsjetila da je mnogo kultura u njihovom sortimentu, neke nisu dostupne na tržištu Hrvatske, no mogu se naći na europskoj ili svjetskom tržištu, a od ove godine KWS je pridodao i sjeme povrća u svoj portfolio, točnije kupnjom nizozemske tvrtku Pop Vriend koja proizvodi sjeme povrća špinata, blitve, cikle i graha pojačali su svoju ponudu na globalnom tržištu. Tko zna, možda ćete u budućnosti KWS sjeme povrća pronaći i na hrvatskim policama.

Visoka kvaliteta sjemena za više prinose

Nazočne je pozdravio i direktor tvrtke Pavle Sklenar podsjetivši na više od 160 godina dugu tradiciju tvrtke u kojoj se razmišlja generacijski i postavljaju dugoročni ciljevi. Predstavio je distributerima i partnerima kretanja u poljoprivredi na europskoj i svjetskoj razini i podsjetio na globalne trendove koje tvrtka prati. 

fdc
"Naši ciljevi su profitabilan rast, inovacije i stalna ulaganja u istraživanja i razvoj", rekao je dr.Pavle Sklenar

"Mi smo specijalisti za sjeme kukuruza, šećerne repe, žitarica, uljane repice te ostalih kultura. Naši ciljevi su profitabilan rast, inovacije i stalna ulaganja u istraživanja i razvoj te neovisnost koju imamo kao obiteljska tvrtka. Osim toga, usmjereni smo na proizvodnju i doradu sjemena visoke kvalitete uz stalni izravan kontakt s partnerima. Ulažemo u razvoj novih hibrida i inovativnih rješenja za poljoprivredu. Promjene koje zahvaćaju poljoprivredu i njene sudionike, primarno proizvođače, rezultiraju intenziviranjem poljoprivredne proizvodnje i težnjom sve većeg broja sudionika za sve većim dohotkom. Takvi proizvođači traže najbolje u svakom segmentu proizvodnje što uključuje i genetski potencijal sjemenskoga materijala", rekao je Sklenar i istaknuo kako je povećanje prinosa moguće ako se prate sljedeća tri parametra: broj zrna po biljci, broj biljaka po jedinici površine i masa tisuću zrna, u čemu PLUS4GRAIN hibridi pokazuju pozitivna odstupanja.

fd
PLUS4GRAIN grupu čine ovogodišnji noviteti, hibridi kukuruza KARPATIS, KWS SMARAGD, KWS KASHMIR te hibrid KOLLEGAS

Novi hibridi, moderna tehnologija i usluge 

U predstavljanju su uz uporabu multimedijalnih alata sudjelovali i Dominik Mikolčević, voditelj selekcije hibrida kukuruza i uljarica te Zoran Petrović, voditelj prodaje regije istok. Iz njihovih se izlaganja doznalo kako PLUS4GRAIN grupu čine ovogodišnji noviteti, hibridi kukuruza KARPATIS, KWS SMARAGDKWS KASHMIR te hibrid KOLLEGAS koji je svoju premijeru imao u prošloj sezoni, a ovogodišnjim je rezultatima proizvodnje pokazao da s pravom zaslužuje mjesto u toj grupi hibrida.

Ti će hibridi imati dodatnu prednost - bit će pripremljeni i dorađeni mikrohranivima odnosno tretmanom pod brendom INITIO. Radi se o novoj tehnologiji tretmana na sjemenu, tako da će proizvođači dobiti ovu grupu hibrida s dodatnim tretmanom koji pojačava brži početni porast biljke i sigurno nicanje, bolji razvoj korijena u svim fazama razvoja te bolju dostupnost ostalih hranjivih tvari u tlu, prenosi Zoran Petrović.

bf
Hibridi će biti pripremljeni i dorađeni mikrohranivima odnosno tretmanom pod brendom INITIO

Osim navedenih noviteta, Zvonimir Harmicar, voditelj prodaje regije zapad upoznao je goste i s ostalim novitetima, u grupi ClimaControl3 dolazi novi hibrid KWS Orlando, u ponudi suncokreta novi hibrid KWS Achilles CLP te novi hibridi sirka za zrno KWS Lupus, tu su naravno promjene i u cjenovnim segmentima, ali kako prenosi Harmicar, nećemo na ovoj premijeri baš sve otkriti, uskoro ćemo imati i reprize blockbustera.

Puno pozitivnih vijesti i najava obilježilo je ovaj događaj. Spomenuti su i svi izazovi koji se tvrtki KWS nameću i na koje uspješno odgovaraju novim hibridima, modernim tehnologijama i uslugama. Jedan od njih je i digitalizacija pa, primjerice, svojim proizvođačima nude i mogućnosti precizne poljoprivrede, odnosno skeniranje polja dronom. Tu je i podrška stručnih KWS-ovih savjetnika, marketinškog odjela i mogućnost online komunikacije, uz stalno povećavanje prodajnog tima.

Time ujedno jačaju selekcijsku poziciju Hrvatske na europskoj karti, a s predstavljenom novom grupom hibrida očekuju početak nove, KWS ere na hrvatskom tržištu. Premijera je završena porukom njihova tima: "S nama ste uvijek u plusu!"


Fotoprilog


Tagovi

Pop Vriend PLUS4GRAIN KWS Sjeme Sjeme kukuruza Sjeme povrća Maja Družijanić Novi hibridi kukuruza CLIMACONTROL3 INITIO


Autorica

Melita Berečić

Više [+]

Dugogodišnja novinarka koja obrađuje različite teme. Zaljubljenica je u prirodu i ekološku poljoprivredu.


Partner

KWS Sjeme d.o.o.

Vukovarska 31, 31000 Osijek, Hrvatska
tel: +385 31 628 628, e-mail: info@kws.hr web: http://www.kws.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sretan i blagoslovljen Uskrs želi Vam vaš Novocommerce International 💚💛
Da li se u gnijezdu pronašla kakva John Deere igračka? 🎁🐰 Šaljite nam slike u komentaru 🤗
#novocommerce