Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bednar Swifter
  • 31.03.2021. 13:30
  • Virovitičko-podravska, Gornje Viljevo

Predsjetvena priprema tla: Bednarov Swifter u jednom prohodu odradi sedam operacija

Bednarov sjetvospremač Swifter SO 7000 može se koristiti pri konvencionalnom sustavu pripreme tla, ali i u minimalnoj obradi, pojasnili su na demo prezentaciji iz tvrtke Novocommerce International.

Foto: Goran Gazdek
  • 2.470
  • 328
  • 1

Na polju u Gornjem Viljevu kraj Nove Bukovice u Virovitičko-podravskoj županiji tvrtka Novocommerce International d.o.o. održala je demo prezentaciju sjetvospremača Bednar Swifter SO 7000, stroja koji se može koristiti pri konvencionalnom sustavu pripreme tla, ali i u minimalnoj obradi.

Temelji se na tradicionalnoj SO verziji, jednostavan i lak - kombinira i do sedam radnih operacija pri jednom prolasku, i time štedi tlo, dragocjeno vrijeme i, naravno, novac.  

U dosadašnjem se radu iskazao vrhunskom kvalitetom i učinkovitošću, posebice u predsjetvenoj pripremi, istaknuo je Mario Divić iz Novocommerca, čak i pri većim radnim brzinama, do 15 km/h.

Za sve tipove tala

"Karakterizira ga hidraulično podešavanje radne dubine od 2 do 12 centimetara i tri vrste valjaka: prednji kavezni valjak, zadnji dupli Crosskill valjak te umjesto nivelirajuće letve - finish valjak", pojasnio je Divić i dodao kako je Crosskill valjak promjera 350 milimetara, mase 200 kilograma po dužnom metru, s velikim efektom usitnjavanja i završnog zbijanja, idealan za sve tipove tla. Finish letvasti valjak promjera 270 milimetara daje dodatno usitnjavanje i nivelaciju tla.

U slučaju da je zemlja mekša i zahtjevnija, postoji mogućnost poništavača tragova

Radna tijela širine 270 mm postavljenih u dva reda osiguravaju preklapanja tj. obradu tla po cijeloj širini stroja dok u isto vrijeme radni kut lopatice osigurava agresivnu obradu i miješanje tla, svaka lopatica je elastična s omogućenim 3D efektom.

U slučaju da je zemlja mekša i zahtjevnija, postoji mogućnost poništavača tragova. Dva para idu na jedan kotač, a u slučaju dvostrukih kotača četiri para poništavača tragova.

Rama je od al-form čelika, a hidraulična ruda većih modela je standard. Tu su i bočni deflektori za zadržavanje obrađene zemlje u radnoj sekciji stroja i cestovna signalizacija.

Jednostavna izmjena radnih tijela

Sa svojih sedam operacija ovaj sjetvospremač ima vrhunski učinak i što je vrlo bitno - vrlo jednostavno priključivanje pojedinih sekcija.

"Izmjena radnih tijela je vrlo brza i jednostavna – jedan čovjek ih zamjeni u pola sata i nastavlja dalje raditi. Sekcije su montirane na četiri vijka: otpustite vijke, dignete stroj, sekcija ostane dolje, nadvezete ga na druge sekcije i pokopčate“, objašnjava naš sugovornik.

Na tržištu su nošeni ili vučeni modeli od 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10, 12, 14, 16 i 18 metara radne širine. Modeli više od 10 metara na krilima imaju kopirne kotače tako da bi krila bila u plivajućem položaju kako bi što bolje kopirala teren. Transportna im je širina do tri metra. Ovisno o modelu, preporučena snaga traktora je od 120-220 KS.

"Odradili smo puno demoprezentacija, pokazali kako stroj radi i kako se ponaša, poljoprivrednici ga mogu isprobati i tako lakše odlučiti hoće li ga kupiti. Reakcije su jako dobre, svi koji su probali izuzetno u zadovoljni", kazao je Divić naglašavajući da jamče brzu i kvalitetnu isporuku te servisnu podršku u najkraćem mogućem roku, to jest u roku od jednog dana po potrebi. 

Sa svojih sedam operacija ovaj sjetvospremač ima vrhunski učinak 

Servisna mreža obuhvaća dvije poslovnice, u Bjelovaru i Osijeku, a na terenu je poljoprivrednicima stalno na raspolaganju 40 brzih i efikasnih servisera, koji s Bednardom nisu imali potrebe za takvim intervencijama.

Za više informacija obratite se tvrtki Novocommerce International na jedan od niže navedenih kontakata.


Fotoprilog


Tagovi

Mario Divić Obrada tla Sjetvospremač Predsjetvena priprema tla Bednar Swifter SO 7000


Autor

Goran Gazdek

Više [+]

Novinar sa stažom dužim od tri desetljeća. Radi na Radio Daruvaru, Glasu Slavonije i Bjelovarskom listu gdje je neko vrijeme bio glavni urednik, surađivao s brojnim dnevnim i tjednim listovima, magazinima i revijama. Danas kao slobodni novinar piše za Novosti, Deutche Welle, Gospodarski list i Hinu. Urednik je na portalima Virovitica.net i Pivnica.net. Direktor je Fra Ma Fu festivala – festivala reportaže i reportera. Potpredsjednik je Hrvatskog novinarskog društva.


Partner