Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mehanizacija
  • 15.06.2021. 15:00

OptiStone - nova zaštita od oštećenja za Lemkenove plugove

U središtu zaštite je zatvoreni sustav visoko stabilnih pločica nosača, zaštićen od nečistoća i stranih predmeta, a novi okretni nosač plužnog tijela osigurava optimalnu kontrolu dubine rada i na tlima s većim udjelom kamenja. 

Foto: Lemken
  • 273
  • 72
  • 0

Tvrka Lemken je na tržište plasirala OptiStone - novu automatsku zaštitu od preopterećenja odnosno pucanja za svoje plugove premetnjake Juwel, Diamant i Titan.

U središtu zaštite je zatvoreni sustav visoko stabilnih pločica koji je zaštićen od nečistoća i stranih elemenata, a novodizajnirani okretni nosač plužnog tijela omogućava velike sile okidanja i tako osigurava optimalnu kontrolu dubine rada i na tlima s većim udjelom kamenja. 

"Kada se naiđe na prepreku, sustav zaštite ima mogućnost istodobnog vertikalnog pomicanja i do 37 centimetara, te bočnog zakretanja do 20 cm što osigurava dovoljan otklon pri nailasku na prepreku i neometan rad, čak i kod dubokog oranja“, pojašnjavaju iz tvrtke princip rada dodajući kako je velika prednost ta što se OptiStone može prilagoditi različitim uvjetima rada iz kabine traktora. 

Također, dodatno je zaštićen dvostrukim sigurnosnim pomičnim vijkom, pa tako u slučaju da nailaska na jači korijen ili kamen ne može doći do oštećenja pluga. Sadrži i radijalne sferne klizne ležajeve kako bi tijelo pluga bilo stabilno za vrijeme "okidanja" sustava. 

Za razliku od sustava s ovjesom od četiri točke koji se obično nalaze na tržištu, kod Lemkena je tijelo pluga čvrsto povezano u tri točke i ne može se otkačiti, a radijalni sferni klizni ležajevi su izdržljivi, pouzdani i lako dostupani za praktično održavanje.

Stručnjaci Lemkena konstantno rade na unaprjeđenju svojih proizvoda, pa su tako, podsjetimo, u ožujku ove godine tržištu predstavili i mrežni konfigurator za sijačicu Azurit 9 za podršku prikladnom planiranju stalnih tragova u usjevu. 

"Novi sustav pomaže poljoprivrednicima u izračunavanju voznih staza jer određuje koliko redova sjetvenih tijela i gdje treba isključiti. Zahvaljujući Azurit 9 s DeltaRow konceptom svaki se red sjemena sastoji od dva raspoređena podreda u razmaku od 12,5 centimetara“, pojasnili su tom prigodom iz tvrtke koncept twin-row sjetve.

Napomenimo još jednom za kraj, kako je novi sustav zaštite OptiStone već sada dostupan na tržištu, a za više informacija možete se obratite tvrtki na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

Lemken OptiStone Zaštita od opterećenja Plugovi


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

LEMKEN GmbH & Co. KG

Savska cesta 106, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 91 1811 718, e-mail: l.matijevic@lemken.com web: http://www.lemken.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]