Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Intertim
  • 12.08.2020. 13:30
  • Međimurska, Prelog

OPG Čižmešija: Prinos uljane repice od 4,5 t/ha i pšenice od 8,3 za Međimurje je izniman rezultat

Obrađujem preko 100 parcela što vlastitih što u najmu i da vam budem iskren ponekad mislim da više vremena trošim na putovanje s jedne na druge nego na samu obradu. Upravo u mom slučaju se pokazala prednost korištenja moderne mehanizacije i inovativnih proizvoda, kaže Tomislav Čižmešija.

Foto: Intertim
  • 1.623
  • 254
  • 0

Iako je ova godina pred poljoprivrednike postavila brojne izazove, od koronavirusa pa sve do loših vremenskih uvjeta, Tomislav Čižmešija iz Preloga u konačnici je više nego zadovoljan. Ovogodišnja sjetva, potom i žetva uljane repice te pšenice, pokazala mu se odličnom u pogledu kvantitete, ali i kvalitete.

"Duži niz godina svoju proizvodnju temeljim na iznimno kvalitetnim i profesionalnim metodama sjetve što uključuje modernu mehanizaciju, ali i korištenje kvalitetnog sjemena, a posebice isto takve prihrane usjeva. Ove godine prinos uljane repice bio je oko 4 - 4,5 tone po hektaru, a pšenice oko 8,3 tona po hektaru što je za nas Međimurce izniman rezultat", kaže nositelj istoimenog OPG-a koji se na svom imanju bavi pretežito ratarskom proizvodnjom, ponajviše uzgojem uljane repice, pšenice, kukuruza, ali i tikvi za proizvodnju bučinog ulja i koštica. 

Ostvario izniman rezultat u pšenici i uljanoj repici

Kako nam otkriva, već nekoliko godina surađuje s tvrtkom Intertim, poznatoj po inovativnim i kvalitetnim proizvodima, posebice mikrogranularnim i folijarnim gnojivima.

"Intertimov stručni tim upoznao sam prije nekoliko godina preko jednog poznanika koji mi je pričao da koristi njihove proizvode te da zaista vidi značajnu razliku. Upoznao nas je i tako je naša priča započela", prisjeća se Tomislav.

Specifičnost međimurskih poljoprivrednika, objašnjava, je upravo u tome što obrađuju puno malih površina te imaju iznimno velike manipulativne troškove pri obradi tla jer sve aktivnosti moraju obavljati više puta.

Modernizacija i inovativnost omogućuju precizno doziranje

"Obrađujem preko 100 parcela što vlastitih što u najmu i da vam budem iskren ponekad mislim da više vremena trošim na putovanje s jedne na drugu nego na samu obradu. Upravo u mom slučaju se pokazala prednost korištenja moderne mehanizacije i inovativnih proizvoda. Naime, otkako surađujemo, koristim njihovo mikrogranularno NPK gnojivo Vivo G10 koje ide zajedno sa sjemenom prilikom sjetve te tekuća gnojiva za folijarnu primjenu", kaže.

fdc
Tomislav Čižmešija ove je godine imao prinos uljane repice oko 4 - 4,5 tone po hektaru

"Ove godine investirao sam i u novu žitnu sijačicu koja ima odvojene spremnike te omogućuje precizno doziranje od točno 40 kg mikrogranularnog gnojiva na hektar koje ide zajedno sa sjemenom, što mi značajno skraćuje vrijeme i olakšava primjenu, ali i povećava moju produktivnost", dodaje Tomislav koji je, kaže, i dosad to gnojivo koristio, ali tako što bi ga pomiješao zajedno sa sjemenom u sijačici. 

Osim NPK mikrogranula, tvrtka Intertim u ponudi ima i profesionalna tekuća gnojiva za folijarnu primjenu koja se mogu primjenjivati zajedno sa zaštitom te liniju profesionalnih dodataka za prskanje kojima se dodatno pospješuje primjena i djelovanje zaštitnih sredstava.

"Obavezno već niz godina primjenjujem Intertim folijarna gnojiva Borosol L9, Rooter L7 i tekući dušik u svojoj proizvodnji. Međutim, sve dok nisam počeo koristiti NitroN tekući dušik uvijek sam imao problema sa štopanjem prskalice. Pokazao se kao zaista pravi superheroj nas poljoprivrednika jer nema nikakvih problema kod njegove primjene, ide ga do 20 litara na hektar, a osim kvantitete, vidi se i značajna razlika u kvaliteti proizvodnje", naglašava.

Besplatna mobilna aplikacija za poljoprivrednike

Tvrtka Intertim ove je godine osim novih gnojiva i dodataka za prskanje, predstavila i mobilnu aplikaciju za poljoprivrednike Agrodox koja je potpuno besplatna te omogućuje jednostavno vođenje aktivnosti na polju te brojne druge opcije poput praćenja detaljne vremenske prognoze, kalkulatora gnojidbe, informacije iz svijeta poljoprivrede i brojne druge mogućnosti kojima si mogu jednostavno i besplatno modernizirati proizvodnju.

Jan Marinac: Agrodox aplikacija za moderno vođenje farme spremna je za tržište

"Željeli smo svim našim trenutnim i potencijalnim kupcima, ali i poljoprivrednicima diljem svijeta ponuditi jednostavnu mobilnu aplikaciju kojom će moći pratiti svoje usjeve, a osim toga ponuditi i niz zgodnih alata i mogućnosti kako bi im olakšali i na neki način modernizirali proizvodnju", ističe Jan Marinac, direktor tvrtke Intertim koja postoji već dugi niz godina te se, kako smo i naveli, ističe ponudom mikrogranularnih i folijarnih gnojiva te dodataka za prskanje za profesionalnu poljoprivrednu proizvodnju.

Ponosni ratar itekako je zadovoljan ovogodišnjim prinosima 

"Naš cilj je olakšati proizvodnju te ponuditi nove metode i proizvode kojima značajno štede, a ujedno imaju kvalitetniju poljoprivrednu proizvodnju", dodaje direktor.

Očekuje rekordan urod kukuruza i tikve

Nakon iznimne žetve pšenice i uljane repice, OPG Čižmešija u iščekivanju je žetve kukuruza i tikve.

"Za sada sam iznimno zadovoljan usjevom kukuruza i tikvi te ako stvari ostanu ovako bez većih vremenskih nepogoda i ove godine očekujem rekordan urod", zadovoljno zaključuje Tomislav Čižmešija.

Za više informacija o proizvodima tvrtke Intertim, obratite im se na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

OPG Tomislav Čižmešija Prelog Intertim Žetva Pšenice Žetva uljane repice Tekuće gnojivo NitroN Mikrogranulirana gnojiva Agrodox


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Uljemat

Nemoguće je pronaći prodavače M/Ž. Zato se pripremam za montažu uređaja (umjetna inteligencija) koji će raditi na obnovljive izvore, dati doprinos u klimatskoj neovisnost...

Više [+]