Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Jerković
  • 23.08.2017. 10:30

Opet među najvećima na Farm Show-u!

Po prvi puta na FarmShow-u, posjetitelji će moći vidjeti traktor Claas Axion 940, prskalicu Horsch Leeb 6 LT te Strautmann mikser prikolicu Verti-Mix 2401 Bouble.

  • 1.041
  • 48
  • 0

Ove se godine očekuje veća raznolikost izlagača na Farm Show-u, ali neki od njih će biti u najavljeno vrijeme, na starom mjestu. Jedni od njih su tvrtka Jerković d.o.o.

Na FarmShow-u ove godine Jeković d.o.o. će izložiti sve serije traktora koje su trenutno u ponudi Claas-a, od najmanjih vinogradarskih Claas Nexosa 220 VL - traktora s 78 konjskih snaga. Specijalizirani za radove u vinogradarstvu i voćarstvu traktori Claas Nexos dolaze u tri različite širine i s velikim izborom opreme u tri različite izvedbe VE, VL, FB i F i nude odgovarajuće rješenje za svakog korisnika.

Biti će izloženi i Claas Atos 340 traktori od 102 konjske snage točno prilagođeni svačijim zahtjevima, Claas Arion 440 traktor od 120 konjskih snaga, traktori Claas Axion 830 i 850, traktori s 235 i 250 konjskih snaga, te na kraju prvi puta na FarmShow-u traktor Claas Axion 940 CMatic traktor s 380 konjskih snaga, iznimnih karakteristika.

Osim traktora, kao i svake godine, biti će izložene perjanice u ponudi Claas kombajna. Ove godine to će biti Claas Lexion 670 i Claas Tucano 420 sa pogonom na zadnjoj osovini, prvi takav u Hrvatskoj.

Claas Lexion 670 - jedna od perjanica u ponudi Claas kombajna

Izloženi će također biti i strojevi marke Horsch, kratka tanjurača Horsch Joker 3 CT- s kojom se postiže brza i precizna obrada strništa, Horsch Terrano 3 FX EFIKASNI Horschov gruber s velikim spektrom korištenja, Horsch Pronto sijačica, Horsch Joker 5 RT - kratka tanjurača s velikim radnim zahvatom.
Posjetitelji će imati mogućnost vidjeti i izložene strojeve marke Strautmann koji su specijalizirani za hranidbu stoke na farmama.

Po prvi puta na FarmShow-u, posjetitelji će moći vidjeti traktor Claas Axion 940, prskalicu Horsch Leeb 6 LT te Strautmann mikser prikolicu Verti-Mix 2401 Bouble.

Strojevi koji će biti prezentirani u radu su sijačica Horsch Pronto 6 DC, kratka tanjurača Horsch Joker 5 RT, te prskalica Horsch Leeb 6 LT.

Moćni Claas Axion 940 CMatic

Posebno ističu traktor Claas Axion 940 CMatic s ralnih 400 KS, motor FTP do maksimalnih 410 KS, automatski prijenos CMatic, 50 km/h maksimalne brzine kod reduciranog broja okretaja, zadnji kotači promjera do 2,15 m, ukupna duljina od samo 5.60 m, kardansko vratili 1000 ECO, do osam hidraulički upravljačkih uređaja, paralelogramski ovjes prednje osovine s integriranom kočnicom, potpuno integrirana prednja podizna hidraulika s podiznom snagom do 6.5 tona, mehanički ovjes kabine u 4 točke, do 20 radnih reflektora od toga četiri LED reflektora, automatski sustav navođenja GPS PILOT samo su neke od karakteristika koje posjeduje ovako moćan stroj.

Moderna prskalica Horsch Leeb 6 LT

Uz to, svakako bi željeli istaknuli prskalicu Horsch Leeb 6 LT koja posjeduje spremnik kapaciteta 5000 litara, ima velik izbor dodatne opreme. Standardnu opremu predstavlja BookControl sustav upravljanja krilima, koji je na sajmu Agritehnika 2013. godine dobo srebrnu nagradu, drži krila mirno čak i pri brzoj vožnji, kao i kod neravnih površina. Izvedba CCS Pro raspolaže modernom elektronikom na strani usisa i pritiska i zbog toga je slična sa nivoom opreme premijum klase za Leeb GS. Spremnik sa čistom vodom ima zapreminu od 500 litara. Širina krila je između 18 i 42 metra.

Prskalica Horsch Leeb LT

Kod stroja Horsch Leeb LT posebno izdvajaju koncept upravljanja ISOBUS. To je izum tvrtke Horsch, koji raspolaže mnogim inovativnim funkcijama, koje poljoprivredniku olakšavaju podešavanje, upravljanje i nadzor. Tu spada i uključivanje dizni sa razmakom od 50 ili 25 cm. Ovo zajedno sa sustavom BookControl omogućava precizno tretiranje površine sa visine od 30 cm, što u velikoj mjeri smanjuje drift ( odnošenje vjetrom) i omogućava optimalno tretiranje biljaka.

Moguće su kombinacije dizni od 1-0 ( na svakih 50 cm , po jedna dizna) do 4-2 ( na svakih 50 cm 4 dizne plus, 2 dizne na svakih 25 cm). Kao opciju, navode upravljač osovine stroja ima vlastiti žiroskop. Nije potrebno povezivati upravljač za vuču putem kabla ili mehanički. Samo su potrebni priključak hidraulike, svijetlo i IBOBUS.

Leeb LT raspolaže LoadSensing hidrauličnim sustavom da bi se vučna hidraulika rasteretila. Također ima potpuno ravan podvoz za zaštitu bilja sa klirensom od 85 cm. Za zaustavljanje u standardnu opremu spada i hidraulična stopa za oslanjanje.

Kao i svake godine do sada tako i ove godine za posjetitelje su pripremili razne promotivne pogodnosti kao što su razne nagrade i promotivne sajamske cijene. Jerković vas poziva u svoj izložbeni prostor kako bi saznali o čemu se radi.


Tagovi

Farm Show Jerković Claas Horsch Strautmann Traktor Kombajn Tanjurača Gruber Sijačica


Autorica

Marina Parlov Puljiz

Više [+]

Marina je profesorica hrvatskog jezika, a dio je prodajnog tima Agrokluba.


Partner

Farm Show Osijek

Sv. L.B. Mandića 172, 31000 Osijek, Hrvatska
tel: +385 99 264 8048, e-mail: dino.tomljanovic@agronom.hr web: http://www.farmshowosijek.eu/