Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Lemken
  • 21.02.2017. 16:30

Novosti iz Lemkena za 2017. godinu

U prošlog godini Lemken je ostvario prihod od prodaje u iznosu od 325 milijuna eura, što je na sličnoj razini kao i prethodne godine. Predstavljene su i sijačice Solitair 25 i prva jednoprohodna pneumatska sijačica Azurit s radnim zahvatom od 6 m!

  • 2.887
  • 143
  • 0

Lemken, specijalist profesionalne ratarske proizvodnje, još je jednom potvrdio svoj jak položaj na tržištu u prošloj godini. U teškom tržišnom okruženju, postignut je prihod od prodaje u iznosu od 325 milijuna eura, što je na sličnoj razini kao i prethodne godine.

Broj zaposlenih u tvrtki je povećan za 100, uključujući 56 zaposlenih koji su zadržani kao dio pripajanja nekad samostalnog odjela za zavarivanje, i trenutno imaju 1.405 zaposlenika.

Poslovanje je na glavnim tržištima u Europi, prije svega u Njemačkoj i Francuskoj, i dalje bilo slabo, iako je Velika Britanija bila relativno stabilna s obzirom na nadolazeći izlazak iz EU-a.

Pozitivno poslovali na europskom i ruskom tržištu

Povećanje poslovanja se nastavilo u Srednjoj i Istočnoj Europi, gdje su Rumunjska, Mađarska i Bugarska najveća prodajna područja. Također, poslovanje se vrlo pozitivno odvijalo u Rusiji, još jednom važnom poljoprivrednom tržištu, a prodaja se u Ukrajini čak udvostručila. Top 10 Lemkenovih tržišta također uključuju Kanadu i Kinu, gdje je obiteljska tvrtka prije tri godine otvorila podružnicu za ugradnju i prodaju.

U 2016. godini Lemken je ostvario prihod od prodaje u iznosu od 325 milijuna eura, a broj zaposlenih u tvrtki je povećan za 100 te trenutno imaju 1.405 zaposlenika!

Ukupnoj je prodaji Njemačka pridonijela sa 26%, ostale zemlje Zapadne Europe s 28%, Istočna Europa s 33%, te SAD i Kanada sa 6%. Trenutno je udio u izvozu 74%, što označava porast od pet milijuna eura na iznos od 241 milijun eura od prošle godine. Dobri rezultati u poslovanju s rezervnim dijelovima imaju pozitivan učinak na cjelokupni rezultat, na što je posredno utjecalo uvođenje novih uvjeta i implementacija novih strategija za trgovce.

Predstavljene sijačice Solitair 25 i Azurit

Proizvodnja plugova je imala najveći udio u ukupnoj proizvodnji i polučila je najveći rast u odnosu na prethodnu godinu. Predstavljanje novih proizvoda za 2017. godinu uključuje pneumatsku sijačicu Solitair 25 i prvu jednoprohodnu pneumatsku sijačicu Azurit s radnim zahvatom od šest metara.

Lemken sijačica Solitair 25

Tu su i dobre vijesti za sve ljubitelje elektronike: svi proizvodi koji podržavaju ISOBUS će od 2017. godine pa nadalje biti opremljeni sa manjim, sofisticiranijim terminalom, sa 5,6 inčnim zaslonom. Dodatne će inovacije biti predstavljene u studenom, na sajmu Agritechnica, gdje će Lemken biti prisutan s velikim dijelom asortimana.

"Prošla je godina još jednom pokazala kako je teško predvidjeti određena kretanja", rekao je generalni direktor Anthony van derLey, komentirajući rezultate.

"Sve u svemu, jako smo zadovoljni što smo do kraja godine uspjeli ostvariti svoj vrlo ambiciozni plan. To je, velikim dijelom, bilo izvedivo zbog izuzetne predanosti i fleksibilnosti naših zaposlenika. Također, razna ulaganja u tehnologiju proizvodnje i logistiku, pokazala su se vrlo učinkovitima dopuštajući nam da što optimalnije iskoristimo postojeće kapacitete proizvodnje."

Ulaganja u obuku zaposlenika i novo učilište

U 2016. godini dovršeno je i nekoliko novih zgrada, uključujući i novo učilište, LemkenAgroFarm, gdje trgovci i krajnji kupci, na oranicama i u dvoranama, mogu primiti poduke iz praktične nastave. Zatim nova, veća prodajna lokacija u Francuskoj, te prošireni i modernizirani predproizvodni odjel u Alpama. Uz to, tvrtka je puno uložila u obuku zaposlenika i optimiziranje rada.

"Investicije iz 2016. godine, u ukupnom iznosu od 16 milijuna eura, dio su dugoročnih planova. Važne su za praćenje napretka modernizacije i održavanje dinamičnog okruženja. Kao obiteljska firma, djelujemo dosljedno i promišljeno što će nam omogućiti dobru poziciju za budućnost, kad će financijska situacija u poljoprivredi biti bolja i kad će, posljedično, poljoprivredna tehnologija oživjeti", nastavio je generalni direktor Anthony van derLey.

Dok poslovno okruženje, kojeg karakterizira porast broja stanovnika i sve veći zahtjevi u pogledu hrane, bude podržavalo pozitivan trend, Lemken očekuje nepromijenjeno poslovanje u 2017. godini.

Za više informacija o Lemken mehanizaciji, obratite se na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

Lemken Poslovanje 2017 Solitair 25 Azurit Sijačica Prodaja


Partner

LEMKEN GmbH & Co. KG

Savska cesta 106, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 91 1811 718, e-mail: l.matijevic@lemken.com web: http://www.lemken.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle od 6 sjemenki uguranih u obično vulgaris zemlju izniklo je 4 mladice. Nije još vrijeme za sadnju ali klijavost sjemenki kakve jesu je solidna. Ove će biti probno posađene kad još malo ojačaju pa kako im bude.