Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mehanizacija
  • 15.02.2021. 10:30
  • Osječko-baranjska, Osijek

Noviteti na tržištu: U aktualnu sezonu gnojidbe uključuju se i Sulky razbacivači gnojiva

Sulky rasipači imaju i, primjerice, uključivanje funkcije za kontrolu sekcija ili stop&go funkcije, kao i konstantne kontrole težine stroja, a time i količine gnojiva, kažu iz tvrtke Top Agro d.o.o.

Foto: Lucija Bencaric
  • 498
  • 451
  • 0

S njihove tvorničke linije izađe oko 4.500 proizvoda godišnje koji se mogu naći na njivama 25 zemalja širom svijeta. Riječ je o Sulky poljoprivrednim strojevima koje će ovih dana slavonsko-baranjski poljoprivrednici imati prigodu vidjeti i u radu na svojim poljima zahvaljujući osječkoj tvrtki Top Agro d.o.o.

"Glavni proizvod koji nas je privukao ovom poznatom francuskom brendu kvalitetnih strojeva je njihov rasipač gnojiva, jer smo željeli upotpuniti našu ponudu strojevima koje do sada nismo imali“, pojasnio je Dario Domović, prodajni savjetnik tvrtke Top Agro, do sada poznate na hrvatskom tržištu kao ovlaštenog partnera za prodaju i servis poljoprivrednih strojeva renomiranih europskih i svjetskih brendova kao što su Massey Ferguson, Kongskilde i Överum, kojima se, evo, od ovih dana pridružuje i Sulky, čiji su rasipači stigli u pravo vrijeme za otvaranje aktualne sezone proljetne gnojidbe odnosno prihrane usjeva.

Rješenja za pravilno doziranje

Tako će već od danas hrvatskim poljoprivrednicima biti dostupni nošeni rasipači serija DX 20 i DX30 zapremine spremnika od 900 do 3.000 litara, te širine rasipanja od devet do 36 metara. Nešto širi radni zahvat imaju modeli serije X40+ i X50+ sa zapreminom spremnika od 1.900 do 4.200 litara. U ponudi su i vučeni modeli serije XT, od 7.200 do 15.500 litara kapaciteta spremnika te širine grana do 50 metara. Strojevi imaju mehaničko, elektronsko ili hidraulično doziranje gnojiva.

Domović (treći s lijeva) i Desportes (posljednji s lijeva) pojašnjavaju doziranje

"Prednost ovih proizvoda u odnosu na druge je funkcija elektronskog uključivanja limitera koji će ograničiti raspršivanje gnojiva uz rub njive, kako bi se spriječilo nepotrebno rasipanje“, pojašnjava Domović. Dodaje kako mješač prestaje s radom ako se zatvori jedna strana spremnika, dok drugi nastavlja s radom, kako bi uvijek jednaka količina gnojiva bila dozirana. Sam izlaz iz rasipača je pod određenim nagibom tako da je pritisak gnojiva jednak bez obzira kolika je količina u spremniku, pa uvijek izlazi jednaka podešena količina gnojiva. 

Modeli DX 30 i DX30+, koji će ovih dana biti predstavljeni našim poljoprivrednicima, imaju osnovnu opremu koja ide u paketu, te mogućnost dodatnog proširenja kapaciteta odnosno naknadne ugradnje naprednih tehnologija, prema potrebama poljoprivrednika. 

U duhu precizne poljoprivrede

"Moramo imati ponudu za svakog kupca, ovisno prema njegovoj potrebi za kapacitetom ili širinom radnog zahvata, tako da je u našem programu proizvodnje veliki broj različitih modela“, predstavlja svoju tvrtku Fabien Desportes, voditelj Sulky-eva sektora izvoza, prema čijem će mišljenju upravo ovaj rasipač srednjeg ranga biti najzanimljiviji hrvatskim poljoprivrednicima.

Trendovi nameću preciznu aplikaciju gnojiva, znaju u Sulky-u

Ističe kako mogu ponuditi i modele visoke tehnologije – kojom je omogućeno primjerice uključivanje funkcije za kontrolu sekcija ili stop&go funkcije, kao i konstantne kontrole težine stroja, a time i količine gnojiva. Sve u svrhu, kaže, poštivanja novih zahtjeva za smanjenjem uporabe gnojiva kao i praćenja trendova precizne poljoprivrede. Sulky proizvodi tako imaju mogućnost kombiniranja GPS-a i navigacije te povezivanja, kako jednostavnim sustavima za manje traktore, tako i različitim digitalnim tehnologijama, pa tako i spajanjem ISOBUS-om na traktorski zaslon koji će osim upravljanja funkcijama priključnog stroja iz kabine traktora, prikupljati i podatke za kompjuter na farmi.

Dolaze sijačice i teške vučene tanjurače

U narednim će mjesecima, očekuju, interes kupaca zasigurno prijeći na sijačice, tako da će biti i aktualna Sulky ponuda koja obuhvaća mehaničke nošene, ali i pneumatske sijačice različitog radnog zahvata, od tri do osam metara, s raonim ili diskosnim ulagačima, koje će, uvjeren je Desportes, privući domaće poljoprivrednike.

No, ovaj je francuski brend poznat i po priključnim strojevima za obradu i predsjetvenu pripremu tla, konkretno za minimalnu obradu koja je, procjenjuje, osobito interesantna za veće farme odnosno poljoprivredne površine. Posebno su cijenjene njihove kratke rotodrljače od 2,5 do 4 metara radne širine, te teške vučene tanjurače od 6 do 8 metara zahvata.

Za detaljnije informacije na raspolaganju stoje djelatnici tvrtke Top Agro dostupni na niže navedenim brojevima.


Fotoprilog


Tagovi

Sulky Top Agro Dario Domović Fabien Desportes Rasipač gnojiva Sijačice Strojevi za obradu tla


Autorica

Renata Prusina

Više [+]

Diplomirana inženjerka agronomije s dugogodišnjim novinarskim i uredničkim iskustvom. Članica nekoliko novinarskih asocijacija među kojima je i TotY. Osim svojim perom, voli bilježiti i objektivom.


Partner

Top Agro d.o.o.

Ulica Sv. L. B. Mandića 111, 31000 Osijek, Hrvatska
tel: +385 31 297 355, e-mail: info@topagro.hr web: http://www.topagro.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dobar dan, ako bi tko mogao da pomogne kako da spasim ovaj cvijet? Danas sam uocila smedje mrlje, odmah sam izbacila zemlju, bili su crvi u njoj, oprala korijenje, posudu, i s novom, cistom zemljom zasadila.. Sto ce biti sada, plasim se da... Više [+]