Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mehanizacija
  • 25.06.2021. 12:00

Nova verzija Lemken sijačice Solitair 9+ Duo: Podijeljen spremnik za veću fleksibilnost sjetve

Ovaj stroj nudi širok spektar mogućnosti za istovremeno ulaganje sjemena i gnojiva, pa čak i sjetvu međuusjeva.

Foto: LEMKEN
  • 465
  • 25
  • 0

Godinu dana nakon uspješnog lansiranja pneumatske sijačice Solitair 9+ na tržište, Lemken predstavlja novu verziju "Duo" s izduljenim spremnik za sjeme.

"Ovaj stroj nudi širok spektar mogućnosti za istovremeno ulaganje sjemena i gnojiva pa čak i sjetvu međuusjeva. S njim ova tvrtka specijalizirana za ratarstvo, proširuje svoj asortiman strojem za obradu tla kod kojega su troškovi uvijek optimizirani", poručuju.

Spremnik ima zapreminu od 1.850 litara, a može biti razdijeljen u omjeru 50/50 ili 60/40, ovisno o potrebi. 

"Kod verzije s jednostrukim ulaganjem, sjeme i mikrogranulirano gnojivo iz dva dozirna uređaja zajedno pada. Različite komponente se usmjeravaju do diskosnih ulagača kroz provodnu cijev i deponiraju na sjetvenu posteljicu. Tako se omogućuje doziranje odgovarajuće količine gnojiva za zimsku ili ljetnu sjetvu", objašnjavaju jedan od načina upotrebe.

Također, u razdjelnik je integriran automatski mehanizam za praćenje sjetvene posteljice. 

Spremnik sjemena na Solitair 9+ Duo ima zapreminu od 1.850 litara

Drugi način primjene je tzv. Double-shot sustav koji pruža veću fleksibilnost taloženja. Za razliku od prve metode, ovdje se komponente spuštaju odvojeno do diskosnih ulagača kroz dvostruke razdjelnike i u dvije cijevi. Mogu se sijati ili u jednom redu ili odvojeno i naizmjenično u dva reda brzom izmjenom uložaka u razdjelniku. 

Dubina taloženja svakog drugog reda može se podesiti i odvojeno, pomoću tlačnog valjka s otklonom do pet centimetara što omogućuje stavljanje dva različita sjemena na različite, optimalne dubine sjetve ili međurednu gnojidbu koja se primjenjuje tijekom sjetve.

Napomenimo za kraj, Solitair 9+ Duo dostupan je u radnim širinama od tri i četiri metra. Narudžbe za stroj zaprimaju se već sada, a isporuke su planirane u siječnju iduće godine. 

Za više informacija možete se obratite tvrtki na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

LEMKEN Solitair 9+ Sijačica Sjetva Spremnik


Autor

Aleksandar Đorđević

Više [+]

Aleksandar Đorđević, diplomirani inženjer strojarstva, osnivač agencije specijalizirane za prevođenje tekstova iz područja tehnike.


Partner

LEMKEN GmbH & Co. KG

Savska cesta 106, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 91 1811 718, e-mail: l.matijevic@lemken.com web: http://www.lemken.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poštovani, nekaj mi je napalo ružmarin koji stoji na lođi cijelo vrijeme (već drugu godinu), nisam sigurna dal su uši ili pepelnica od previše zalijevanja? Na svaki način trebam riješiti taj problem pa sam planirala obrezati sve do korijena... Više [+]