Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Syngenta
  • 07.03.2018. 12:00

Nova Era dolazi - snažna i potpuna zaštita žitarica od bolesti!

Syngenta predstavlja ELATUS Era - novi, najmoćniji SDHI fungicid koji pruža snažnu i potpunu zaštitu od najvažnijih bolesti lista žitarica!

  • 1.037
  • 98
  • 1

Syngenta predstavlja ELATUSTM Era - novi, najmoćniji SDHI fungicid koji pruža snažnu i potpunu zaštitu od najvažnijih bolesti lista žitarica s posebnom snagom protiv uzročnika smeđe pjegavosti lista pšenice (Septoria tritici) i hrđe (Puccinia spp.).

Fungicid ELATUSTM Era je kombinacija dvije aktivne tvari:

  • SOLATENOLTM
  • protiokonazol

SOLATENOL™ (benzovindiflupir) je nova, najsnažnija i najstabilnija aktivna tvar koja u kombinaciji s protiokonazolom pruža nadstandardne rezultate.

Neposredno nakon primjene SOLATENOL™ brzo ulazi u list i veže se za voštani sloj lista odakle se postepeno i ravnomjerno raspoređuje po listu. Distribuira se čak i u novoizrasle dijelove. Upravo zbog ove karakteristike posjeduje iznimnu otpornost na ispiranje kišom. Potrebno je samo sat vremena nakon prskanja bez oborina. SOLATENOL™ osigurava potpunu zaštitu svih dijelova lista. List utječe na prinos.

Snaga fungicida ELATUS™ Era ne odražava se samo u snažnom suzbijanju bolesti, nego i izrazito dugom djelovanju i zadržavanju zelene površine lista.

Suzbijanje bolesti pšenice i ječma

Kombinacija ove dvije aktivne tvari omogućava učinkovito i dugotrajno suzbijanje širokog spektra bolesti pšenice i ječma, a istodobno sprječava i pojavu rezistentnosti.

Snaga fungicida ELATUS™ Era ne odražava se samo u snažnom suzbijanju bolesti, nego i izrazito dugom djelovanju i zadržavanju zelene površine lista. ELATUS™ Era pruža snažan "greening efekt" kojim se produljuje fotosintetska aktivnost do sedam dana, utječe na bolje nalijevanje zrna, bolju iskoristivost hranjiva i vode što rezultira postizanjem ekstra prinosa. Efekt primjene fungicida možete vidjeti na naslovnoj fotografiji koja prikazuje pokus iz 2016. godine. ELATUS™ Era je pouzdan u svim uvjetima. Dugotrajno preventivno i kurativno djelovanje jamči iznimnu učinkovitost i potpunu zaštitu čak i kod najjačeg pritiska bolesti.

ecfe
Program zaštite pšenice od bolesti

Svake godine osigurava istu dobit, za svaki usjev žitarica, svaki pritisak bolesti, što je dokazano i odobreno od strane nezavisnih stručnjaka.

ecr
Program zaštite ječma od bolesti

Omogućava proizvođaču fleksibilno vrijeme primjene

ELATUS™ Era je registriran u pšenici za suzbijanje smeđe pjegavosti lista i pljevica, smeđe i žute hrđe, paleži klasa i u ječmu za suzbijanje smeđe hrđe, mrežaste i sive pjegavosti, ramularijske pjegavosti. Vrhunsko preventivno i kurativno djelovanje omogućava proizvođaču fleksibilno vrijeme primjene.

Brošuru o ELATUS™ Era fungicidu pronađite u dokumentu ispod teksta, a za više informacija obratite se tvrtki Syngenta na jedan od niže navedenih kontakata.


Povezane biljne vrste

Pšenica

Pšenica

Sinonim: Žito | Engleski naziv: Winter wheat | Latinski naziv: Triticum aestivum (L) em. Fiori et Paol.

Pšenica se koristi u mlinarstvu, prehrambenoj i farmaceutskoj industriji. Najznačajniji je ratarski usjev te je njome zasijana ¼ obradivih površina na svijetu. Pšenični kruh... Više [+]

Ječam

Ječam

Sinonim: - | Engleski naziv: Barley | Latinski naziv: Hordeum vulgare L.

Ječam se uglavnom koristi kao stočna hrana jer posjeduje visoku hranidbenu vrijednost. U hranidbi stoke ječam se koristi kao prekrupa (izmrvljeno zrno koje se koristi za dodavanje... Više [+]

Dokumenti


Tagovi

Syngenta ELATUS Era Fungicid Pšenica Ječam Zaštita Suzbijanje bolesti Pjegavost lista Hrđa


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Ove godine pripremili smo bogat program. Vidimo se!
#gudovac2024