Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • LEMKEN
  • 25.06.2021. 12:00

LEMKEN Solitair: Sa podeljenim rezervoarom za seme - veća fleksibilnost setve

Samo godinu dana nakon uspešnog lansiranja pneumatske sejalice Solitair 9+ na tržište, LEMKEN je sada predstavio novu verziju "Duo" sa izdeljenim rezervoarom za seme.

Foto: LEMKEN
  • 205
  • 194
  • 0

Samo godinu dana nakon uspešnog lansiranja pneumatske sejalice Solitair 9+ na tržište, LEMKEN je sada predstavio novu verziju "Duo" sa izdeljenim rezervoarom za seme.

"Ova mašina nudi širok spektar mogućnosti za istovremeno sejanje semena, ulaganje đubriva pa čak i međuuseva. Sa njim kompanija LEMKEN, koja je specijalizovana za ratarstvo, je proširila svoj asortiman tako da ima mašinu za obradu zemljišta kod koje su troškovi uvek optimizovani", poručuju iz kompanije.

Rezervoar za seme na Solitair 9+ Duo ima zapreminu od 1.850 litara. Rezervoar se može podeliti u odnosu 50/50 ili 60/40, u zavisnosti od potreba. Kao rezultat toga moguće su dve vrste upotrebe.

"Kod verzije sa jednostrukim ulaganjem, seme i mikrogranulisano đubrivo zajedno putuju nadole od dva dozirna uređaja koji se nalaze u svakom od dva segmenta rezervoara. Različite komponente se usmeravaju do diskosnih ulagača kroz cev za sprovođenje semena i deponuju u brazdice", objašnjavaju iz LEMKENA.

Na ovaj način omogućava  se doziranje odgovarajuće početne količine đubriva za zimsku setvu ili celu potrebnu količinu đubriva za letnju setvu. Automatski mehanizam za praćenje brazdica ugrađen je u razdelnike semena.

Rezervoar za seme na Solitair 9+ Duo ima zapreminu od 1.850 litara

Sistem dvostrukog ulaganja pruža veću fleksibilnost deponovanja. Kod ovakvog sistema dve komponente se spuštaju odvojeno do diskosnih ulagača preko dvostrukih razdelnika u dve cevi za sprovođenje semena. One se mogu sejati ili u jednom redu, kao i kod metode sa jednostrukim ulaganjem, ili odvojeno i naizmenično u dva reda brzim smenjivanjem kasete u razdelniku.

Pored toga dubina deponovanja svakog drugog reda može se podesiti odvojeno, pomoću pritisnih točkova, sa razlikom do 5 cm. Ovo omogućava deponovanje semena na različite, optimalne dubine sejanja ili sprovođenje međurednog đubrenja za vreme setve. 

Solitair +9 Duo može da ima radni zahvat od tri i četiri metra. Sada se primaju porudžbine dok su isporuke planirane za januar 2022. godine.
Za više informacija možete se obratiti LEMKEN predstavništvu na jedan od niže navedenih kontakata: Milan Slavković +381 69 780 345.


Tagovi

LEMKEN Solitair 9+ Sejalica. Setva Seme


Autor

Aleksandar Đorđević

Više [+]

Aleksandar Đorđević, diplomirani inženjer mašinstva, osnivač prevodilačke agencije "Haj - Tek Prevodi", specijalizovane za prevođenje tekstova iz oblasti tehnike i bavi se prevođenjem uputstava za upotrebu, brošura i kataloga proizvođača i drugih dokumenata.


Partner

LEMKEN GmbH & Co. KG

Bulevar Jovana Dučića 2, 21000 Novi Sad, Srbija
tel: +381 69 780 345, e-mail: slavkovic@lemken.com web: http://www.lemken.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]