Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • LEMKEN Gmbh
  • 29.11.2018. 12:00

LEMKEN plugovi za lakšu obradu zemljišta

Mile Pejić tokom cele godine vredno radi a njegov posao počinje sa pripremom zemljišta, zaštitom žitarica (prskanje), zatim sledi setva, skidanje useva i na kraju ide oranje.

Foto: Mile Pejić
  • 2.019
  • 118
  • 0

Pejićeve Salaše malo prigradsko naselje (zaselak) kod Novog Sada proslavio je čuveni glavni arhivator Đorđe Čvarkov, protagonista serijala "Državni posao". Ipak malo je ljudi koji su bili na Pejićevim Salašima, a još manje je onih koji nešto znaju o ovom naselju nadomak Novog Sada.

Na Pejićevim Salašima smešteno je svega 63 domaćinstva, a većina njih se bavi poljoprivredom. Jedan od uspešnih poljoprivrednika je i naš sagovornik Mile Pejić, koji kaže da ništa ne bi postigao da nije imao veliku pomoć od Lemkena vodećeg evropskog proizvođača priključnih mašina za obradu zemljišta, mašina za setvu i negu. Kako kaže, pretežno je baziran na soju i kukuruz, žitarica koje zahtevaju maksimalnu negu. 

LEMKEN plugovi lakši i daju bolje rezultate pri radu

Mile Pejić tokom cele godine vredno radi a njegov posao počinje sa pripremom zemljišta, zaštitom žitarica (prskanje), zatim sledi setva, skidanje useva i na kraju ide oranje. Zato je Mile Pejić kupio dva LEMKEN pluga EurOpal 5, 2017. godine i EurOpal 7, 2014. godine.
"Pošto većinu vremena provodim na njivi, veoma mi je važno da imam dobru poljoprivrednu mehanizaciju, jer i živim od poljoprivrede. Ranijih godina, imao sam plugove drugih proizvođača i nezadovoljan njihovim kvalitetom, odlučili smo da probamo LEMKEN i nisam se pokajao, jer je ova firma ispunila sva naša očekivanja", priča Pejić.

LEMKEN plugovi lakši od drugih plugova i postižu bolje rezultate

Mile Pejić ističe, da su plugovi EurOpal 5 i EurOpal 7 mnogo lakši od drugih plugova, pa samim tim daju i bolje rezultate u radu, pa zbog toga ima i veći prinos poljoprivrednih kultura. 
"Ovi plugovi mi mnogo pomažu u obradi zemljista, a sa njima orem zemljište i u završnoj fazi sezone. Zahvaljujući dobro uloženoj investiciji, uz pomoć plugova EurOpal 5 i EurOpal 7, lakša je obrada oranica i spremnija je za narednu sezonu. Inače, ovi plugovi su mi posebno pomogli jesenas, jer je bila suša, a zna se da je zbog suše uvek oranje izuzetno teško. Ali, raditi se mora", naglašava Pejić.

LEMKEN plugovi - olakšan rad iz kabine traktora

Plugovi LEMKEN EurOpal 5 i 7 su opremljeni sa hidrauličnim podešavanjem zahvata, a zahvat svakog plužnog tela se podešava iz kabine traktora u rasponu od 22 do 60 cm. Menjanje zahvata u toku samog rada obezbeđuje željeni efekat pri oranju različitih tipova zemljišta bez obzira na to da li se ore zimska ili prolećna brazda, jer se svakako pojednostavljuje oranje nepravilnih parcela ili oranje oko električnih stubova i drveća. 
"Svima toplo i od srca preporučujem da kupe LEMKEN plugove ili neki drugi njihov priključak, jer zaista uz pomoć ovih poljoprivrednih mašina moj rad na njivi je olakšan, a i sa njim je kvalitetnija obrada zemlje" zaključio je Pejić.

Od nekadašnje kovačnice do evropskog lidera u proizvodnji mašina

Kompanija LEMKEN, nastala je od nekadašnje kovačnice u industrijskom gradiću Birten. Osnovana 1844. godine, a prvi LEMKEN-ov patent bio je reverzibilni plug, prijavljen davne 1925. godine, kada je i počela serijska proizvodnja plugova. Danas je kompanija vodeća u Evropi u proizvodnji nove generacije plugova.

U video prilogu pogledajte LEMKEN EurOpal plug u radu:

Za više informacija o EurOpal plugovima i ostalim priključnim mašinama za obradu zemljišta, obratite se LEMKEN prodajno-stručnom timu na jedan od niže navedenih kontakata!


Foto prilog


Tagovi

Mile Pejić Lemken Plug Opal Obrada zemljišta Đorđe Čvarkov Mile Pejić


Autor

Ljiljana Milovanović

Više [+]

Poljoprivredna tehničarka voćarsko - vinogradarskog smera sa bogatim novinarskim iskustvom u različitim medijima. Dobtinica nagrade za najbolju novinarku Dnevnika 2010. godine. Ljubitelj pasa.


Partner

LEMKEN GmbH & Co. KG

Bulevar Jovana Dučića 2, 21000 Novi Sad, Srbija
tel: +381 69 780 345, e-mail: slavkovic@lemken.com web: http://www.lemken.com