Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Labinprogres - TPS
  • 25.05.2017. 13:30

Labinski traktori sa stilom među elitom u Vojvodini

Labinprogres i njihovi traktori i motikultivatori doista su već na svim sajmovima nezaobilazni eksponati. Viđamo ih i na onim najvažnijim u Europi, a to su Bologna i Hannover. No, ukoliko želite na tržište Vojvodine morate i na Novosadski sajam!

  • 5.738
  • 176
  • 0

"Traktori sa stilom" već nekoliko godina na istom prostoru sajma u Novom Sadu plijene svojim dizajnom, bojom, privlačnošću a kupci znaju i da je riječ o kvaliteti. Riječ je o jedinom hrvatskom proizvodu koji pokušava pronaći svoje mjesto u Srbiji, a posebice u njihovoj Vojvodini kao isključivo poljoprivrednom raju.

Labinprogres-TPS i njihovi traktori i motikultivatori doista su već na svim sajmovima nezaobilazni eksponati. Viđamo ih i na onim najvažnijim u Europi, a to su Bologna i Hannover. No, ukoliko želite na tržište Vojvodine, obavezno morate na Novosadski sajam.

Tržište u Srbiji

Na štandu su nas dočekali Josip Kontuš, direktor tvrtke Entrada d.o.o. iz Šušnjevice i Tomica Črnac, direktor Labinprogresa TPS d.o.o. iz Labina. Kontuš nas je upoznao s tržištem u Hrvatskoj i Srbiji gdje su već dugo prisutni. Naime, tvrtka Entrada generalni je predstavnik programa Lombardini za Republiku Hrvatsku, Srbiju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju te Kosovo. Osnovana je 1992. godine, kada su i prvi puta uspostavljeni kontakti sa talijanskim proizvođačem motora tvrtkom Lombardini. Njihov je dakle zadatak prodati i traktore Tuber, kao i u Srbiji veoma zanimljiv program motokultivatora, kopačica i drugih strojeva.

Tuber 50

Na sajmu u Novom Sadu i proizvodi iz Hrvatske!

Spremaju se fondovi za kupnju mehanizacije

Poslovno-prodajni centar Novi Kneževac i ured u Beogradu su njihova sjedišta susjednoj državi. Upravo i u Novom Kneževcu na sjeveru Banata proizvodi Labinprogres rotacijske kopačice, kose, različite plugove, vučne i kardanske prikolice. Naime, tamo je pogon gdje je zaposleno približno 50 djelatnika. Kako je rekao Kontuš, tržište je teško. Nema novca kod poljoprivrednika, ali osjeća se da ide na bolje i da će i u Srbiji biti raznih fondova za kupnju mehanizacije.

Tržište motokultivatora stabilno

Črnac nam je pokazao proizvodni program. Kako nam je rekao, ipak se najviše u Hrvatskoj prodaje preko fonda ruralnog razvoja kada se govori o traktoru, a tržište motokultivatora i malih strojeva nekako je stalno stabilno i podjednako.

Motokultivatori, motokopačice, motokosačice te traktori i priključci za traktore proizvodi su koji nastaju u Istri. I Črnac je istakao kako je upravo kvaliteta i dizajn sada takav da s pravom idu i na europska tržišta. Razlog našeg dolaska je svakako bio ponos tvrtke traktor Tuber. I to je onaj kako ga zovu Traktor sa stilom.

Novosadski sajam

Tuber - traktor sa stilom

Ovaj dvoosovinski kompaktni traktor s pogonom na sva četiri kotača i hidrauličkim upravljačkim sustavom vrlo je okretan višenamjenski stroj, namijenjen za obavljanje osnovnih radova u poljoprivrednoj proizvodnji. Oranje, frezanje, tanjuranje, sjetva i prihrana usjeva, samo su neki od mnogobrojnih poljoprivrednih radova za koje je namijenjen, ističu u Labin progresu. Tuber 50 je za upotrebu u ratarstvu, no Tuber 40 vrlo je pogodan za rad u voćarstvu i vinogradarstvu zbog njegovog malog međuosovinskog razmaka.

Traktor Tuber 50 homologiran je prema CE normama. Dostupan je s četverocilindričnim vodeno hlađenim dizel motorom Lombardini CHD 2204, snage 52 KS, koji je na terenu pokazao izuzetnu pouzdanost u radu i dugotrajnost. Vrhunski dizajn traktora Tuber 50 donio mu je, zbog jedinstvenog spoja funkcionalnosti, ergonomije i estetike, brojna priznanja dizajnerske struke te osigurao tržišni uspjeh.


Fotoprilog


Tagovi

Labin progres Entrada Josip Kontuš Tomica Črnac Novi Kneževac Labin Šušnjevica


Autor

Damir Rukovanjski

Više [+]

Diplomirani agronom, dugogodišnji dopisnik, novinar i urednik u Glasu Slavonije, osnivač i urednik AgroGlasa od 2000. do 2008. Urednik EU Agro Info od 2008 do 2013., urednik Agrotehnike, izdavač brojne stručne poljoprivredne literature. Kolumnist Agrokluba od 2008.godine. Nekadašnji suradnik Gospodarskog lista, Nove Zemlje. Član Hrvatskog novinarskog društva od 1993.godine i član Izvršnog odbora Zbora agrarnih novinara HND.


Partner

Entrada d.o.o.

Letaj 2, 52233 Šušnjevica, Hrvatska
tel: +385 (0)52 401 980, e-mail: info@entrada.hr web: http://www.entrada.hr