Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • KWS
  • 13.10.2016. 13:30

KWS sorte žitarica ove jeseni sve traženije!

Protekla je sezona bila izuzetno dobra za KWS sorte žitarica. Postignuti vrhunski rezultati, kako u proizvodnji tako i u pokusima, nikoga nisu ostavili ravnodušnim.

  • 1.397
  • 59
  • 0

Protekla je sezona bila izuzetno dobra za KWS sorte žitarica. Postignuti vrhunski rezultati, kako u proizvodnji tako i u pokusima, nikoga nisu ostavili ravnodušnim. Naravno, prinosi, kao i sadržaj proteina, osciliraju u pojedinim dijelovima RH jer ovise o primjenjenoj agrotehnici kao i terenu na kojemu su zasijani, no kretali su se od 9,5 do 10 t/ha.

Nova sorta pšenice

S tim u vezi valja posebno izdvojiti NOVU sortu pšenice Forcali koja se istakla proteinom od 14,7% i prinosom od 8 t/ha. Forcali je, kao nova sorta ove godine, pokazala izvrstan rezultat kako napominje gosp. Jurišić „Naše pšenice su visokoprinosne, otporne na bolesti i polijeganje, te smo uz to poradili još i na kvaliteti što je kod sorte Forcali izbalansirano“. Osim Forcali, svakako treba spomenuti i sortu Basmati s prinosom od 10,3 t/ha i proteinom od 11,7% što je za segment srednje ranih pšenica izuzetan rezultat.

Uz Forcali i Basmati, KWS u svojoj ponudi ima i sorte Calisol te Farinelli koja je ujedno i najraširenija pšenica ove sjemenarske kuće u zadnje dvije godine.

U ponudi i dvije sorte ječma

Osim pšenica, KWS u svojoj ponudi ima i 2 sorte ječma, prema njima, usudili bi se reći i najbolje sorte u ponudi u Hrvatskoj. „Naši proizvođači se hvale sa izuzetno visokim prinosima i kažu kako se ne sjećaju da su imali ikad bolju proizvodnju ječma. Kod nekih proizvođača na području istočne Slavonije (oko Osijeka i Vukovara) prinosi su prešli preko 9 tona što je izuzetno respektabilno za ječam“, pohvalio se managing director KWS divizije žitarica Dražen Jurišić. To je za ovu sezonu, s obzirom na godinu, izuzetno dobar rezultat, jer su iste sorte prošle godine dale prinose u pojednimi dijelovima RH i do 10t/ha.

U ponudi ječma nalaze se dvije sorte, Clarica i Basalt - sorta koja je postigla izuzetno dobar plasman i visoke prinose u zadnje dvije godine.

I ove godine u ponudi je hibrid raži Palazzo, koji je, osim u proizvodnji za zrno, dosta raširen u Europi za proizvodnju biomase.

Sve ostale informacije o sortama KWS žitarica potražite u promotivnom katalogu ili na stranici www.kws.hr.


Povezane biljne vrste

Pšenica

Pšenica

Sinonim: Žito | Engleski naziv: Winter wheat | Latinski naziv: Triticum aestivum (L) em. Fiori et Paol.

Pšenica se koristi u mlinarstvu, prehrambenoj i farmaceutskoj industriji. Najznačajniji je ratarski usjev te je njome zasijana ¼ obradivih površina na svijetu. Pšenični kruh... Više [+]

Ječam

Ječam

Sinonim: - | Engleski naziv: Barley | Latinski naziv: Hordeum vulgare L.

Ječam se uglavnom koristi kao stočna hrana jer posjeduje visoku hranidbenu vrijednost. U hranidbi stoke ječam se koristi kao prekrupa (izmrvljeno zrno koje se koristi za dodavanje... Više [+]

Raž

Raž

Sinonim: - | Engleski naziv: Rye | Latinski naziv: Secale cereale L.

Raž raste u sjevernim krajevima gdje druge žitarice slabo uspijevaju ili se uopće ne mogu uzgojiti. U našim uvjetima u proizvodnji su ozimi kultivari jer su prinosniji. Sadrži... Više [+]

Tagovi

Pšenica Ječam Raž Sorte


Partner

KWS Sjeme d.o.o.

Vukovarska 31, 31000 Osijek, Hrvatska
tel: +385 31 628 628, e-mail: info@kws.hr web: http://www.kws.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Je, odužila se i ta prijestupna veljača, ali Ministarstvo pretjeruje :/