Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • KWS
  • 13.12.2017. 12:00

KWS predstavio novitete za 2018.

KWS je i ove godine organizirao još jednu konvenciju. Osim brojnih novih informacija, tehnologija, rezultata šećerana i Vodiča za sušu, predstavljeni su novi hibridi i sorte za narednu sezonu!

  • 919
  • 78
  • 0

KWS je i ove godine organizirao još jednu konvenciju, za sve svoje partnere, distributere i predstavnike industrije šećera u Hrvatskoj. Kao i prethodnih godina, kraj godine je idealan trenutak za pregled cijelokupne sezone, rezultata koji su ostvareni, noviteta koji su zasijani po prvi puta, razmjene iskustava i ideja, kao i naravno predstavljanja novih informacija, tehnologija te novih hibrida i sorti za narednu sezonu.

A noviteta za sljedeću godinu je uistinu pregršt, u svim segmentima KWS portfolia, što potvrđuju stalne tvrdnje predstavnika KWS-a kako izuzetno puno svojih sredstava ulažu u konstantan rad, istraživanje te napredak u procesu selekcije te odabira pravih hibrida za naše uzgojno podneblje. Istraživanja ne podrazumijevaju samo pronalazak novih hibrida već i novih tehnologija, s čime smo se već imali priliku upoznati na KWS-ovim centralnim danima polja, a na KWS konvenciji vidjeti i prve rezultate s terena te saznati detalje vezane za ispravno korištenje nove tehnologije uzgoja šećerne repe pod nazivom CONVISO SMART.

Nasmijane hostese dočekale su sudionike s prigodnim poklonima

CLIMA CONTROL3 grupa pokazala odlične rezultate

Rezultati CLIMA CONTROL3 grupe

Osim testne sezone za tehnologiju CONVISO SMART, prošla sezona je bila prva sezona i za novu grupu hibrida kukuruza tolerantnih na visoke temperature i sušu, pod nazivom CLIMA CONTROL3.

Visoke temperature koje su nekim dijelovima Hrvatske dovele i do elementarne nepogode izuzetno su utjecale na razvoj kukuruza, što se odrazilo i na prinose istih, no CLIMA CONTROL3 grupa hibrida je pokazala odlične rezultate, a oni su predstavljeni i na ovogodišnjoj konvenciji.

Kako se prije svakoga uvođenja na tržište, novi hibridi i sorte prate nekoliko godina, konkretno zadnje dvije godine u regiji u kojoj bi trebali biti novitet. Za grupu CLIMA CONTROL3 hibrida kukuruza to nije značilo samo plasman novih hibrida već su svoja istraživanja, zapažanja i savjete pretočili i u edukativnu brošuru odnosno Vodič za sušu, kojeg možete pronaći u dokumentu ispod teksta!

Predstavljanje Vodiča za sušu

Rezultate predstavile i hrvatske šećerane

Uz detaljan pregled KWS rezultata, okupljenima su svoje rezultate prezentirali i predstavnici industrije šećera u Hrvatskoj, točnije Sladorana Županja, Viro d.d. - Tvornica šećera Virovitica te Tvornica šećera Osijek.

U nastavku prolistajte Vodič za sušu!

U pozitivnom ozračju i predblagdanskoj atmosferi, još jedna KWS konvencija je prošla uspješno, što zbog velikoga odaziva partnera, što zbog pregršt novih informacija, druženja i razmjene iskustva općenito, a još su neka iznenađenja pripremili za proizvođače i partnere, no o njima ćete saznati više u narednoj sezoni.

Pogledajte video s KWS konvencije za 2018.!

Fotografije s konvencije pogledajte u galeriji ispod teksta, a za sve dodatne informacije obratite se tvrtki KWS na jedan od niže navedenih kontakata.


Povezane biljne vrste

Kukuruz

Kukuruz

Sinonim: kuruza, koruza | Engleski naziv: Grain maize | Latinski naziv: Zea mays L.

Kukuruz je jednogodišnja biljka jarog tipa razvića, a njegova dužina vegetacije od nicanja do pune zriobe ovisi od osobine sorte, odnosno hibrida, s jedne strane, i uvjeta uzgoja,... Više [+]

Šećerna repa

Šećerna repa

Sinonim: - | Engleski naziv: Sugar beet | Latinski naziv: Beta vulgaris var. saccharifera

Šećerna repa je industrijska biljka koja se uzgaja za proizvodnju šećera, zbog visoke koncentracije saharoze u njezinom zadebljanom korijenu. Iz šećerne repe se dobije 16%... Više [+]

Fotoprilog


Dokumenti


Tagovi

KWS CONVISO SMART CLIMA CONTROL3 Kukuruz Šećerna repa Nove tehnologije Druženje Prinos


Partner

KWS Sjeme d.o.o.

Vukovarska 31, 31000 Osijek, Hrvatska
tel: +385 31 628 628, e-mail: info@kws.hr web: http://www.kws.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lipo Josipovo - lipa sva godina: Što još kažu narodne izreke?

Spomendan svetog Josipa obilježavamo danas, 19. ožujka. Uz ovoga sveca vezano je niz narodnih mudrosti koje služe kao svojevrsna prognoza vremena. Neke od njih objavljene...

Više [+]