Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • KWS
  • 16.12.2016. 15:00

KWS konvencija industrije šećera i distributera

U Đurđevcu je 09. i 10. prosinca, održana 2. KWS konvencija, točnije konvencija divizija šećerne repe te kukuruza/uljarica i industrije šećera te KWS distributera.

  • 1.238
  • 64
  • 0

U Đurđevcu je, u prostorima hotela Picok, 09. i 10. prosinca, održana 2. KWS konvencija, točnije konvencija divizija šećerne repe te kukuruza/uljarica i industrije šećera te KWS distributera. Brojni proizvođači šećerne repe, distributeri, zatim proizvođači kukuruza i uljarica iz vrhunskog KWS sortimenta kroz dva dana su izmjenjivali svoja iskustva i zapažanja.

Osvrt na proteklu godinu

U pozitivnoj atmosferi direktori dviju KWS divizija osvrnuli su se na proteklu godinu, novitete u svijetu vezane za proizvodnju šećera i kukuruza, novitete vezane za paletu KWS proizvoda kao i problematiku na tržištu Hrvatske dok je regionalni direktor divizije šećerne repe za centralnu i jugoistočnu Europu Claus Hoeck predstavio potpuno novu tehnologiju u proizvodnji šećerne repe Conviso Smart.

​​

Svjetski rezultati proizvodnje šećerne repe

Proizvođači i prerađivači šećerne repe Sladorana Županja, Viro d.d. Tvornica šećera Virovitica i Tvornica šećera Osijek, iznoseći svoje rezultate, bili su suglasni oko odličnih proizvodnih rezultata. Postignute digestije s pojedinim KWSovim sortama šećerne repe ove godine su bile i do 17% i to zahvaljujući proizvođačima koji su adekvatno tretirali šećernu repu protiv Cercospore.

U sljedećoj sezoni KWS će ponuditi novu sortu Grandiosa KWS čija glavna odlika je tolerantnost na Cercosporu i Rhizomaniju a ove godine je već pokazala odlične rezultate na pokusnim parcelama s visokim prinosima i digestijama.

Osim njih tu su i Marenka KWS i Helenika KWS koje su ove godine dale u proizvodnji preko 100 t/ha korijena, uz digestije od 16 -17% gdje je prinos šećera u nekim pokusima bio 16 do 17 t/ha, što su, možemo reći, ne samo europski već i svjetski rezultati proizvodnje šećerne repe.

"Ovo je rekordna godina u povijesti proizvodnje šećerne repe u RH, na što je utjecao niz faktora: kvalitetne KWS sorte, kvalitetan rad tehnologa i proizvođača, vremenski uvjeti te na kraju novi način zaštite usjeva od Cercospore, što se odrazilo na visoke prinose i digestije", zaključio je Country manager divizije šećerne repe Dražen Jurišić.

Rast udjela kukuruza i uljarica na tržištu RH

Novitet u segmentu kukuruza svakako je i nova grupa hibrida Clima Control³ koji svoju posebnost iskazuju izuzetnom tolerantnošću na visoke temeperature i sušu, a ove godine čak 3 hibrida su zaslužila posebno mjesto u navedenoj grupi: ovogodišnji novitet u ponudi hibrid KWS 2370, te već dobro poznati hibridi Kamparis i Konfites. Zašto su baš ti hibridi odabrani u ovu posebnu Clima Control³ grupu, više možete saznati u novoj brošuri te ostalim materijalima na KWS internet stranici.

Bez obzira na pad zasijanih hektara pod kukuruzom u prošloj godini, KWS je prema istaživanjima agencije Kleffmann ostvario rast svoga udjela na tržištu RH što je posebno istaknuo Country manager divizije kukuruza/uljarica dr.sc. Darko Babić, dodavši da je zbog ostvarenih vrhunskih rezultata potražnja za KWS hibridima izuzetno porasla, kao i broj partnera s kojima KWS surađuje, na što je izuzetno ponosan. A da je to uistinu tako svjedoče i rezultati proizvođača na koje se osvrnuo KWS Area Sales Manager Zoran Petrović predstavljajući ovogodišnju ponudu hibrida kukuruza, suncokreta i sirka.

S puno pozitivnih informacija zaključena je još jedna godina, a idealna prilika je bila u predbožićno vrijeme poželjeti svim partnerima sljedeću još bolju, uspješniju i rodniju godinu.


Povezane biljne vrste

Šećerna repa

Šećerna repa

Sinonim: - | Engleski naziv: Sugar beet | Latinski naziv: Beta vulgaris var. saccharifera

Šećerna repa je industrijska biljka koja se uzgaja za proizvodnju šećera, zbog visoke koncentracije saharoze u njezinom zadebljanom korijenu. Iz šećerne repe se dobije 16%... Više [+]

Kukuruz

Kukuruz

Sinonim: kuruza, koruza | Engleski naziv: Grain maize | Latinski naziv: Zea mays L.

Kukuruz je jednogodišnja biljka jarog tipa razvića, a njegova dužina vegetacije od nicanja do pune zriobe ovisi od osobine sorte, odnosno hibrida, s jedne strane, i uvjeta uzgoja,... Više [+]

Suncokret

Suncokret

Sinonim: Cvijet sunca, trava sunca | Engleski naziv: Sunflower | Latinski naziv: Helianthus annuus L.

Suncokret potječe iz Amerike (Meksiko, Peru). Najprije je uzgajan kao ukrasna biljka, sjeme je korišteno za prehranu ptica, a ljudi su jeli jezgru iz sjemena. 1840. godine je prvi... Više [+]

Fotoprilog


Tagovi

Kws Rezultati Sorte Šećerna repa Kukuruz Uljarice Suncokret Konvencija Visoki prinosi Noviteti


Partner

KWS Sjeme d.o.o.

Vukovarska 31, 31000 Osijek, Hrvatska
tel: +385 31 628 628, e-mail: info@kws.hr web: http://www.kws.hr