Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • KWS Srbija
  • 03.03.2017. 13:00

KWS hibridi FAO 300 - za stabilnost prinosa

Berba u klipu iako još zastupljena, polako ali sigurno ustupa mesto kombajniranju, pogotovo kod prozivođača koji kukuruz proizvode na velikim površinama a čija je proizvodnja namenjena kako prodaji kukuruza tako i za sopstvene potrebe.

  • 1.504
  • 70
  • 0

Sve ćešće u pojedinim regionima kombajniranje postaje dominantan oblik žetve kukuruza. Berba u klipu iako još zastupljena, polako ali sigurno ustupa mesto kombajniranju, pogotovo kod prozivođača koji kukuruz proizvode na velikim površinama a čija je proizvodnja namenjena kako prodaji kukuruza tako i za sopstvene potrebe. Pojedini regioni u Srbiji zbog svojih specifičnosti predstavljaju izazov upravo za takvu proizvodnju.

Teška zemljišta koja su u proleće često prevlažena kako atmosferskim vodama tako i usled visokog nivoa podzemnih voda, često onemogućavaju poštovanje optimalnih rokova setve. Upravo iz tih razloga proizvođači sve češće seju rane hibride, hibride treće ili četvrte grupe zrenja koji svojom kraćom vegetacijom omogućavaju proizvodnju u takvim uslovima. Takođe, ovi hibridi su se pokazali prilagodljivim i na lakšim - peskovitim zemljištima i zemljištima na višim terenima a na ilovastim zemljištima redovno ostvaruju odlične rezultate.

Berba u klipu polako ustupa mesto kombajniranju

KWS hibrid 3381 (FAO 390)

Hibrid koji je svoje odlike pokazao u 2012. godini koja je bila izrazito stresna u proizvodnji kukuruza. Takođe, on pokazuje veoma dobre rezultate u lošijim uslovima proizvodnje, gde ostali hibridi na tržištu imaju značajnije probleme. Zbog toga se ovaj hibrid i nalazi kao standard u ispitivanju i priznavanju hibrida u FAO 300 u Srbiji, što potvrđuje da se radi o jednom od najstabilnih hibrida na našem tržištu.

Kada je u pitanju setva KWS hibrida iz FAO 300 potrebno je voditi računa o broju biljaka po jedinici površine, odnosno setvena norma treba da iznosi od 75 do 79.000 biljaka po hektaru u zavisnosti od uslova proizvodnje. Setva ovog broja biljaka omogućiće postizanje visokih prinosa u datim uslovima proizvodnje.

KWS hibrid KAMPARIS (FAO 370)

Ovo je hibrid koji posle nicanja vrlo brzo dolazi do faze metličenja i oplodnje, što predstavlja i jednu od važnijih prednosti. Uspravan položaj listova na gornjem delu biljke, srednje visoko postavljen klip, visoka tolerantnost na bolesti koje napadaju stablo, zrno i klip, kao i niska do srednje visoka biljka su karakteristike koje omogućavaju gajenje i u gušćim sklopovima, a posebno lako i brzo kombajniranje. Takođe, KAMPARIS brzo otpušta vlagu i nema osipanja zrna prilikom kombajniranja i skladištenja. KAMPARIS je hibrid iz Zrno plus grupe, koji ima veoma kvalitetno zrno i najniži sadržaj vlage u žetvi u ovoj grupi.

Za više informacija o svim hibridima kukuruza, možete kontaktirati stručni tim KWS Srbija, na jedan od niže navedenih kontakata!


Povezana biljna vrsta

Kukuruz

Kukuruz

Sinonim: - | Engleski naziv: Grain maize | Latinski naziv: Zea mays L.

Kukuruz je jednogodišnja biljka jarog tipa razvića, a dužina njegove vegetacije od nicanja do punog zrenja zavisi od osobine sorte, odnosno hibrida, s jedne strane, i uslova... Više [+]

Tagovi

KWS Srbija FAO 300 Kamparis Zrno plus Hibridi Kukuruz Žetva KWS 3381 FAO 390 FAO 370


Partner

KWS Srbija d.o.o

Industrijska 5, 21220 Bečej, Srbija
tel: +381 21 215 61 04, e-mail: mykws.rs@kws.com web: http://www.kws.rs/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kačamak sa čvarcima na vranjanski način.