Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Novocommerce International
  • 09.11.2017. 19:30

KUHN predstavlja nove proizvode!

KUHN predstavlja nove proizvode u svojoj ponudi (sijačice, plugove, tanjurače...), a mi vam donosimo detaljan opis svakog od njih!

  • 1.219
  • 94
  • 0

KUHN predstavlja nove proizvode u svojoj ponudi, a mi vam donosimo detaljan opis svakog od njih! Prvi na redu je novi 2-redni CULTIMER za traktore snage 75-135 KS.

Prateći uspjeh CULTIMER L grubera sa tri reda zubaca za traktore snage 120 do 420 KS KUHN je lansirao novi model, CULTIMER M 300, za traktore snage 75-135 KS. Novi "M" model ima dva reda zubaca i dostupan je u radnoj širini od tri metra. CULTIMER M zadržava sve prednosti CULTIMERA L, ali sa poboljšanom kompaktošću i lakšim okvirom što ga čini prigodnijim za manje traktore.

CULTIMER M 300 je višenamjenski stroj za plitku, srednju i duboku obradu strnjaka. Svoju prilagodljivost postiže različim dijelovima: 480 milimetarskim krilcima te 80 i 50 milimetarskim noževima.

Zakrivljeni zupci osiguravaju visoko kvalitetnu obradu i miješanje

Prednosti CULTIMER M 300:

  • Poboljšana obrada tla: NSM radno tijelo sa dvostrukim oprugama i pritiskom od 600 kg spriječava oštećenja čak i u otežanim uvjetima. Također je dostupna i verzija sa sigurnosnim vijkom za tla bez kamenja s pritiskom radnog tijela od 3.000 kg.
  • Unaprijeđena udobnost i jednostavnost: stroj se može brzo i lako podesiti. Radna dubina i valjak se podešavaju mehanički upotrebom odstojnika ili hidraulički iz kabine. Nivelirajući diskovi se također mogu centralno podesiti.
  • Širi izbor: kako bi se prilagodili lakšim tlima i suhim uvjetima, CULTIMER M 300 može biti opremljen nivelirajućom daskom umjesto nivelirajućeg diska. Dostupan je i širok izbor valjaka.

8-redna MAXIMA 3 Ti E I 8/9-redna TiM

MAXIMA dobiva potpuno novi izgled dolaskom MAXIMA 3 sijačice sa novim teleskopskim okvirom za 8- rednu i 8/9-rednu verziju. Novi okviri odgovor u na zahtjev kupaca prema prilagodljivosti stroja za sjetvu na različitim razmacima. Elektronska MAXIMA 3 se izuzetno lako podešava i garantira vrlo veliku točnost sjetve i do brzina od 10 km/h.

Najviši nivo prilagodljivosti

Ove visokoprecizne sijačice dozvoljavaju sjetvu u redove sa razmacima 37,5, 45, 50, 55, 60, 65, 70, 75 i 80 cm. Samo jedan stroj koji je moguće hidraulički podesiti je dovoljan za sjetvu kukuruza, suncokreta, graška, grada, repice i soje.

Podešavanje na drugu sjetvenu kulturu moguće je u rekordnom vremenu, za manje od pola sata, uz garanciju da nikada nećete gaziti posijane redove, neovisno o odabranim razmacima zato što se kotači sijačice automatski prilagođavaju sjetvenim komponentama. Dodatno, VARIMAX tehnologija garantira visok stupanj trajnosti stroja velikim preklapanjima gede okvira.

8/9-rednu verzija MAXIMA 3 sijačice

Nova, električna sjetvena komponenta

MAXIMA 3 Ti E i TiM E su elektro podesivi strojevi koji omogućavaju podešavanje iz kabine. Kako bi se povećala lakoća upotrebe, elektro pogon omogućava povećanu preciznost sjetve izbjegavanjem proklizavanja kotača sijačice zbog različitih uvjeta tla.

Rad sa GPS-om je također pojednostavljen iomogućava trenutno zaustavljanje rada motora za svaki red bez gubitka smjena. Za korisnika to predstavlja značajnu uštedu u troškovima sjetve. Održavanje stroja je također reducirano, sa manjom potrebom za podmazivanjem tijekom sezone.

8-redna MAXIMA 3 TRR - kompaktna, stabilna, vučena kukuruzna sijačica

KUHN proširuje ponudu sijačica za jednu kulturu sa novom 8-redna vučenom sijačicom za kukuruz. Ova visoko precizna sijačica je dizajnirana za sjetvu na razmake od 70 i 75 cm. Vučena verzija nudi mogućnost sjetve u osam redova koristeći traktore srednje snage, oko 100 KS, kao i nošenje 1.500l gnojiva.

Patentirani KUHN Stabidrive garantira iznimnu stabilnost prilikom transporta i okretanja na uvratinama. KUHN Stabidrive također pomaže kod održavanja pravca sijačice pri sjetvi na nagnutim i brežuljkastim terenima.

Ova sijačica je izvrstan izbor za poljoprivrednike koji su navikli puniti sijačicu u svom gospodarstvu. Zapravo se zbog svoje transportne širine od tri metra, 8-redna sijačica MAXIMA 3 TRR može kretati cestom potpuno napunjena. Lak pristup spremnicima preko pristupne platforme olakšava punjenje gnojivom.

8-redna MAXIMA 3 TRR

Četiri kotača su standard kako bi se spriječilo nabijanje tla te poboljšalo praćenje kontra tla tijekom sjetve. Dva središnja kotača služe kao mehanički pogon sjetvenim elementima. Sa lakim podešavanjem i robusnom konstrukcijom, nova sijačica MAXIMA 3 je dobro izbalansiran stroj koji omogućava visoke radne učinke i brzine sjetve do 10 km/h.

Kao opcija, sijačica MAXIMA 3 se može opremiti KUHN V-MAX sistemom zatvaranja reda. Omogućava poboljšano pivotiranje zadane dubine te povećava pritisak na sjeme što rezultira odličnim kontaktom između tla i sjemena, a samim time i brzim i ujednačenim ponikom.

PERFORMER 3000 - kultivator sa nazubljenim dioskovima

Dodatak seriji PERFORMER za traktore snage 200 do 350 KS. Ovaj model, radne širine tri metra proširuje seriju kombiniranih kultivatora PERFORMER sa diskovima i zupcima.

PERFORMER 3000 je prvi poljoprivredni stroj koji je dobio novi Europski certifikat za ceste. To mu omogućava transportne brzine do 40 km/h.

Kultivator PERFORMER 3000

Istinski agronomski i ekonomski isplativ poljoprivredni stroj visokih performansi, PERFORMER odrađuje četiri operacije u jednom prohodu: usitnjavanje ostataka, miješanje, usitnajvanje busa, probijanje tabana pluga i nabijane valjkom.

PERFORMER omogućava:

  • Optimizaciju prolaza: tijekom vrlo kratkih agrotehničkih rokova PERFORMER dolazi na svoje kao savršeni stroj za pripremu tla u samo jednom prolasku. Pogodan za obradu tla kod različitih ostataka usjeva zahvaljujući nezavisnom ili kombiniranom upotrebom svakog radnog elementa (diska, zubaca i valjaka). Za jesensku obradu može se koristiti bez valjka.
  • Izvrsnu pripremu tla: prije dvije godine KUHN je predstavio novi Hydraulic Non-Stop suigurnosni zubac koji može biti podešen do pritoska od 900 kg spriječavajući oštečenja čak i u najtežim uvjetima.
  • Kvalitetno nabijanje: PERFORMER 3000 može biti opremljen sa dva tipa valjaka: HD-Liner 700 valjkom dizajniranim da dubinski nabije tlo i sa novim dvostrukim U valjkom dizajniranim za površinko nabijanje uz visoko kvalitetno razbijanje busa.

OPTIMER XL 300-350-400/4000-5000

Ovo je nova linija tanjurača sa nezavisnim diskovima promjera 620 mm. Na osnovi OPTIMER+ linije (promjer diska 510 mm) KUHN je razvio novu OPTIMER XL 100 i 1000 seriju. Sa diskovima većeg promjera (620mm), novi OPTIMER XL omogućava veće radne dubine za 5 do 15 cm.

OPTIMER tanjurača

Prednosti:

  • Veći kapacitet prodiranja: zahvaljujući nezavisnim opružnim sigurnosnim sustavom i širokim obodom, izbjegava se neobrađenost tla i stroj postaje upotrebljiv u svim uvjetima tla.
  • Visoki klirens: ključna funkcija OPTIMER+ i XL stroja je jedan disk na svakom nosaču i veći klirens do okvira čime se spriječava zaštopavanje stroja.
  • Lakoća upotrebe: hidrauličko podešavanje radne dubine moguće je iz kabine traktora.
OPTIMER XL

Dostupan kao nosivi stroj širine 3, 3,5 i 4 metra te vučeni širine 4 i 5 metara, novi OPTIMER XL savršen je za traktore snage od 100 do 300 KS. Širok izbor valjaka, uključujući i novi dvostruki U valjak omogućava prilagodbu svim tipovima terena.

Novi nosivi VARI-MASTER L plug

KUHN dodaje novi model u svoju seriju plugova sa VARI-MASTER L plugovima sa četiri do šest tijela, da bi se prilagodio novim serijama kompaktnih traktora snage 200 do 300 KS. Novi VARI-MASTER L popuniti će prazninu između MASTER 153 i 183.

Unikatan dizajn zadovoljava tri najvažnija zahtjeva poljoprivrednika: efikasnost, jednostavnost upotrebe i kvalitetu posla.

Nova, pecizna kinematika

Dizajn VARI-MASTER L vođen je optimiziranjem troškova upotrebe. Specijalna kinematika spriječava bilo kakvo zanošenje povezao s promjenom radne širine. Plug je uvijek u savršenom pravcu kretanja te tako nudi značajne uštede u potrošnji goriva.

VARI-MASTER L plug

Savršeno zaoravanje ostataka

KUHN predstavlja patentirani sustav zaoravanja brazde, pružajući poboljšano miješanje ostataka u jednom prilasku bez potrebe za dodatnim strojevima.

Robustan i pouzdan dizajn

KUHN MASTER nošeni plugovi osvojili su poljoprivrednike širom svijeta svojom pouzdanošću i robusnošću.

VARI sustav bez održavanja povećava radne učinke a njegov sustav povezivanja, integriran u kučište, pruža neusporedivu zaštitu od vanjskih utjecaja. Također, struktura zavarivanja i kovani potrošni dijelovi omogućavaju iznimno velike servisne intervale.

Optimizacija obrađene površine

Novi izbočeni okvir za prihvat na traktor omogućava manje prostora za okretanje na krajevima polja što rezultira boljm završetkom oranja parcele te uštedom radnog vremena.

Novi GA sa jednim rotorom: velike radne širine i MASTERDRIVE sustav

Predstavljanjem mnogih inovacija na sakupljačima sa dva i četiri rotora KUHN je sada obnovio i lepezu sakupljača sa jednim rotorom s pet novih nošenih i vučenih sakupljača.

GA 4431, 4731/4731T I 531/5031T razvijeni su za radne širine od 4.40 m, 4.65 m i 5 metara!

Njihov dizajn i oprema čine ih jednostavnim, praktičnim strojevima za traktore male snage. Idealni su za gospodarstva koja teže povećanju produktivnosti, ali ne žele izgubiti visoke standarde u pouzdanosti.

Ekskluzivna MASTERDRIVE tehnologija cijenjena je kod najzahtjevnijih korisnika. Već je dokazala svoju korisnost na većini modela sa dva i četiri rotora. Sposobna da izdrži najveći stupanj pritiska, iznimno je pouzdan na velikim radnim širinama i kod skupljanja najteže mase. Sa visokim stupnjem otpornosti i jednistveno pričvršćenim nosačem, ovaj rotor prepoznat je po nevjerojatnoj dugotrajnosti i na nazahtjevnijim poslovima.

Novi GA osigurava uvijek čist otkos!

Prilagođavanje iz radnog u transportni položaj može biti komplicirano, zbog toga je novi GA sa jednim rotorom dizajniran sa jednostrukom rukom i središnjim zaključavanjem. Deflektori otkosa sa zaštitom mogu biti ručno i jednostavno rastavljeni sa sustavom opruga za kompenzaciju težini ili se mogu hidraulički rastaviti (dodatna opcija).

Okvir na GA 4431, 4731 i 5031 nošenim modelima i poteznica sa paralelogramom na GA 4731T i GA5031T vučenim modelima pružaju klirens veći od 40 cm, za maksimalan komfor korisnika.

Novi GA sa jednim rotorom je vrlo okretan i lako podesiv po visini, što osigurava uvijek čisti otkos. Otkosi su visoko kvalitetni čak i na uskim ili neravnim parcelama.

Ekskluzivno! S 4 metra promjera rotora, GA5031 je najveći nošeni stroj s jednim rotorom na tržištu!

ESPRO sijačica sada dostupna od 8m

Poslije predstavljanja 6-metarske sklopive ESPRO 6000 RC sijačice na SIMA 2017, KUHN asortiman postaje još veći predstavljanjem novih modela.

ESPRO 4000 RC (4m) sklopivi s dvostrukom "sjeme-gnojivo" ili "dvije kulture" distribucijom. I 8 m radne širine, sklopivi ESPRO 8000 R. ESPRO 8000 R sijačica ima posebni spremnik sjemena od 5.500 litara. Ova sijačica s dva distribucijska sustava i dvije distribucijske glave dizajnirana je za velika gospodarstva.

ESPRO 6000 RC sijačica

Druge prednosti specifične za ESPRO sijačice od njihovog predstavljanja 2015. zadržane su i na novim modelima:

  • Velik promjer kotača (900 mm) s ekskluzivnim profilom, posmakom za idealnu predsjetvenu pripremu tla i smanjenu potrebnu vučnu snagu.
  • CROSSFLEX diskosni ulagači osiguravaju kvalitetno sijanje s nosačima postavljenim preko gumenih blokova na cijev križnog presjeka za poboljšano praćenje tla
  • Vrlo jednostavna podešavanja, automatsko upravljanje okretanjem na kraju parcele, korisnicima razumljivi terminali (VT ili CCI) i ISOBUS kompatibilnost čini ovaj stroj jednostavnim za korištenje.
  • Svestranost omogućava sjetvu raznih kultura pri velikim brzinama. Može se koristiti u bilo kojem načinu sjetve i može biti s prednjim nagaznim kotačima s podešavanjem pritiska na tlo iz kabine za sjetvu na izoranim ili laganim tlima.

Za više informacija o KUHN strojevima, obratite se tvrtki Novocommerce International na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

KUHN Novocommerce Stroj Obrada tla Cultimer Sijačica Maxima Performer Tanjurača Plug


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]