Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Austro Diesel
  • 25.11.2017. 09:00

Kombajn MF IDEAL je stroj godine za 2018!

S najvećim spremnikom za žita na europskom tržištu, najbržem pražnjenju i najdužim rotorima za vršidbu i odvajanje, radosni smo zbog visokog priznanja za izvanredne nove funkcije MF IDEAL-a, kažu iz Massey Fergusona!

Foto: austrodiesel.at
  • 4.607
  • 473
  • 0

Novi kombajn IDEAL Massey Fergusona osvojio je na Agritechnici dva priznanja za stroj godine. Nedugo nakon srebrne medalje Agritechnica DLG za inovacije, kombajn IDEAL Massey Fergusona osvojio je prestižni naslov "Machine of the Year", kao i počasnu nagradu publike. "AGCO je veoma ponosan na sve naše brendove i posebna priznanja koja su osvojili naši timovi", izjavio je Rob Smith, viši potpredsjednik i glavni direktor AGCO-a za Europu i Bliski istok.

"Mi svi u Massey Fergusonu vrlo smo počašćeni što smo osvojili ova prestižna odličja za kombajn MF IDEAL. Ova nova serija kombajna mijenja igru i lansira Massey Ferguson izravno u vrh žetvenih radova", radosno izjavljuje Thierry Lhotte, potpredsjednik i glavni direktor Massey Fergusona za Europu i Bliski istok.

Najveći spremnik žita na europskom tržištu!

MF IDEAL osvojio je najviše priznanje u kategoriji kombajna u izboru stroja godine. Ovo priznanje dodjeljuje međunarodni žiri koji čine poljoprivredni novinari iz europskih stručnih tiskovina, a koje organizira poljoprivredni nakladnik DLV u Njemačkoj.

Srebrna medalja za inovacije na sajmu Agritechnica u Hannoveru

MF IDEAL potpuno je novi kombajn visokih performansi koji je konstruiran prema zahtjevima poljoprivrednika i vozača iz čitavog svijeta. Serija IDEAL postavlja nove kriterije učinkovitosti u polju i nudi tri modela od 451 do 650 KS čiji je fokus na značajnom povećanju produktivnosti proizvodnje.

Modeli kombajna IDEAL:

  • MF IDEAL 7 - 451 KS
  • MF IDEAL 8 - 538 KS
  • MF IDEAL 9 - 647 KS

"S najvećim spremnikom za žita na europskom tržištu, najbržem pražnjenju i najdužim rotorima za vršidbu i odvajanje, radosni smo zbog visokog priznanja za izvanredne nove funkcije MF IDEAL-a", izjavio je Adam Sherriff, direktor za razvoj tržišta u sektoru žetve MasseyaFergusona.

Manji broj remenja

U mnogobrojne prednosni novih kombajna MF IDEAL ubraja se i poboljšana učinkovitost potrošnje goriva. "U ovom segmentu koncentrirali smo se već pri konstrukciji na to da sve pojedine funkcije kombajna moraju iskazivati manju potrošnju energije", objašnjava Adam Sherriff.

"Razvili smo jednostavne pogone i upotrijebili manji broj remenja - ukupno ih je samo 13. Sustav vršidbe DualHelix opremljen je takozvanim niskotlačnim rotorima koji su postavljeni tako da se oko svakog rotora nalazi čim više prostora za slamu te da se zrno optimalno oslobađa. Duljina puta i činjenica da slama zbog gravitacije pada izravno u stroj za rezanje, drže potrošnju energije na minimumu budući da se slama ne lomi nepotrebno. Duljina rotora omogućava k tome najveću moguću učinkovitost uz minimalan gubitak zrna."

Ovdje pogledajte detaljne karakteristike i video MF IDEAL kombajna!

Iznimno dugi niskotlačni motori potiču kvalitetu zrna jer iznimno pažljivo postupaju prema slami te na taj način sprječavaju onečišćenje gotovog proizvoda. Ranim odvajanjem na podlozi IDEALbalance ispod rotora, koje traje dulje, a time je i temeljitije, olakšava se rad kućišta sita i puhala, pri čemu se i kod visoke propusnosti postiže dobra kvaliteta zrna. Unatoč najbržoj pužnici za pražnjenje na tržištu, uspon spirala pužnice u spremniku i sustavu za istovar koncipiran je tako da se minimiziraju moguća oštećenja zrna pri istodobnoj optimizaciji protoka materijala. Kombinacijom svih ovih funkcija i značajki nastaje gotovi proizvod najviše čistoće i kakvoće zbog čega se smanjuje potreba za naknadnim čišćenjem i postiže visoka rentabilnost.

Potpuno novi kombajn visokih performansi

Jedan od presudnih vidova dizajna kombajna IDEAL bila je pristupačnost korisniku. Dobar primjer za to je opcija IDEAL harvest za samopodešavanje. Pomoću 52 senzora u cijelom kombajnu može se prikazati pregledna kontrolna slika preko terminala TechTouch ili aplikacije SmartConnect™ preko koje vozač može odabrati pojedine zadane vrijednosti za kvalitetu, rad i broj okretaja za svoju žetvu. Stroj nakon toga preuzima fine postavke rotora, broja okretaja bubnja i puhala kao i otvora sita kako bi stvorio "IDEALne uvjete" za odabrane parametre. Ova jedinstvena funkcija može vizualno prikazati protok materijala u stroju na terminalu ili preko aplikacije tako da vozač može promatrati stvarnu, aktualnu raspodjelu proizvoda žetve unutar kombajna.

Spremnik za žito 12.500 litara

Za rad na brežuljkastom području, kombajni IDEAL opremljeni su jedinstvenim sustavom IDEAL balance. Brežuljci s do 15% nagibna ne utječu na kombinaciju dvaju profiliranih podloga unutar rotora koje uvijek predaju mješavinu zrna i pljeve u IDEALnoj bočnoj raspodjeli kućištu za sito i puhalu, tako da se istodobno postiže odlična čistoća i minimalan gubitak pri visokom protoku. Za poljoprivrednike koji rade na padinama višima od 15% izvedba ParaLevel modela kombajna na koji se odnosi može aktivno izravnati dodatni nagib od 15%. Ovi modeli raspolažu cijevi za istovar Streamer 140 s kapacitetom od 140 l/s i spremnikom za žito od 12.500 litara. Poznati ispravljač nagiba ParaLevel brine se za prirodno i tečno kretanje prednje osovine pri čemu slijedi konture tla dok se glavne komponente istodobno drže u vodoravnom položaju.

U pogledu rukovanja ostacima poljoprivrednih kultura, kombajn MF IDEAL omogućava raspodjelu rasječene slame. Razlog tome je činjenica da raspodjela materijala koju vrši stroj za usitnjavanje ShortCut odgovara punoj širini oštrice i do 12 m zahvaljujući jedinstvenoj i štedljivoj funkciji ActiveSpread.

U 2018. predviđen je ograničeni broj isporuka kombajna MF IDEAL, dok je za 2019. predviđena potpuna implementacija na tržištu.

U pogledu obrade podataka serija MF IDEAL osvaja svojim pristupom podacima i visokoj povezivosti preko bežične bluetooth tehnologije i alatom za upravljanje strojem AgCommand koji se temelji na telemetriji. Na taj se način podaci o radu i usjevuvrlo lako prenose u ured, MF distributeru ili proizvođaču na analizu i optimiziranje rada. Nadalje, na raspolaganju stoje svi rasponi učinka asistenta za upravljanje MF Auto-Guide™ kojim se brzo i lako može služiti upravljajući kabinom Vision.

Kombajn MF IDEAL omogućava raspodjelu rasječene slame

Potpuno novi gusjeničasti sustav

Zbijanje tla koje uzrokuje rad u polju smanjuje se uz seriju MF IDEAL zbog velikog spremnika za žito i iznimno brze opcije istovara od 210 l/s jer ona smanjuje ciklus istovara. Inteligentna funkcija prevodnice za zrno omogućava besprijekoran zalet sustava za istovar. Moguće je i ručno upravljanje kako bi se regulirala brzina pražnjenja prilikom dopunjavanja prikolicama.

Potpuno novi opružni gusjeničasti sustav TrakRide posebno je razvijen za gusjeničasti vozni mehanizam u AGCO-ovom centru za kompetencije. Sustav TrakRide dostupan je u različitim širinama ovisno o primjeni i danim uvjetima. Sustav pruža vozaču maksimalnu udobnost i u velikoj mjeri doprinosi smanjenju zbijanja tla.

Naslon za ruke u potpuno novoj kabini Vision iz Massey Fergusona može se nekima učiniti poznatim no pri bližem pogledu jasno je da se u prostoru za vozača mnogo toga promijenilo. U promjene koje se brinu za visoki stupanj udobnosti ubrajaju se i novo ventilirano sjedalo, prostrani zamrzivač, dodatni prostor za odlaganje, nova kontrolna informativna ploča i mogućnost okretanja terminala za 90 stupnjeva udesno kako bi se dodatno optimizirao pogled na priključak za usjeve. Mnogi unosi odvijaju se preko tipki za brzi pristup kako bi korištenje stroja bilo što jednostavnije. LED svjetla i kamera brinu se za bolju vidljivost u mraku tijekom dugih radnih dana.

Stroj sam postavlja IDEALne uvjete za najučinkovitiju žetvu

Dodatna posebnost pristupačnosti korisniku je opcionalni sustav za spajanje AutoDock™ uz koji se ne samo štedi vrijeme nego i povećava sigurnost te smanjuju troškovi za vozača. Pri spajanju radnog uređaja sa zaglavlja prikolice ili s tla, vozač jednostavno pristisne odgovarajuću tipku u kabini, a svi se mehanički, električni i hidraulični spijevi automatski primijene u robotiziranom postupku. Vozač za to vrijeme može ostati u čistoj i sigurnoj kabini i odmah krenuti.

Šest godina razvoja proizvoda

Novi kombajni MF IDEAL rezultat su opsežnog šest godina dugog programa razvoja proizvoda. Bitan dio projekta bio je niz detaljnih osobnih razgovora s kupcima direktno na licu mjesta koje su obavili s ukupno 60 vlasnika i vozača kombajna u 12 zemalja. U Europi su to: Francuska, Njemačka, Velika Britanija i Poljska. Nakon toga uslijedili su opsežni izravni razgovori s kupcima koji su nam udijelili više od 500 povratnih informacija. Na temelju toga sastavili su popis kritičnih područja u kojima je potrebno djelovati. I dok su prioriteti kupaca varirali ovisno o regiji i tržišnom segmentu, temeljne poruke uvijek su bile iste. Kupci su u svojim povratnim porukama dali do znanja potrebu za pouzdanošću, lakoćom popravljanja i dostupnosti dijelova, intuitivnimm i udobnim radom, učinkovitosti i prilagodbom stroja profilu rada profesionalaca.

Kombajni MF IDEAL sastavljeni su u AGCO-ovom proizvodnom pogonu u Breganzi u sjevernoj Italiji. U proteklim godinama se u 25 ha te lokacije slila značajna količina investicija. U toj tvornici velikoj oko 65.000 m2 certificiranoj prema ISO standardima u najnoviji razvoj ubrajaju se potpuno restrukturiranje dobavljačkog lanca i proizvodnog procesa, instalacija novih strojeva za valjanje i savijanje te automatiziranih sustava za robotizirano varenje, izgradnja visokomodernog pogona za lakiranje i otvaranje impresivnog centra za posjetitelje AgriDome.

Za više informacija o kombajnu, obratite se tvrtki Austro Diesel na jedan od niže navedenih kontakata.

Foto: austrodiesel.at


Tagovi

Austro Diesel Kombajn IDEAL Massey Ferguson Stroj godine Agritechnica Nagrada Razvoj Sito Kapacitet


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Ove godine pripremili smo bogat program. Vidimo se!
#gudovac2024